to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:13 | 13.10.2012

left.gr

Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ: Συμπαράσταση στο δίκαιο αγώνα των επί 22 ημέρες απεργών εργολαβικών του ΑΠΘ

Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και των εργολαβικών εργαζόμενων του Α.Π.Θ.- που βρίσκονται στην 22η μέρα απεργίας- με τον Υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση


Συνάντηση με τον Υπουργό Εργασίας κ. Γιάννη Βρούτση και υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου για το ζήτημα των εργολαβικών εργαζομένων του ΑΠΘ πραγματοποίησε αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ αποτελούμενη από τους: Γιάννη Αμανατίδη και  Δέσποινα Χαραλαμπίδου βουλευτές Α΄ Θεσσαλονίκης, Θεανώ Φωτίου βουλευτή  Επικρατείας και το Γιώργο Γαβρίλη μέλος διοίκησης της ΓΣΕΕ. Στη συνάντηση παρέστησαν και παρουσίασαν τις θέσεις τους εκ μέρους του Σωματείου Εργολαβικών Εργαζομένων ΑΠΘ ο πρόεδρος του Δ.Σ. Σιδέρης Κωνσταντινίδης, ο αναπληρωτής γραμματέας Αλέξανδρος Νώτας και το μέλος της επιτροπής αγώνα Θωμάς Ασδρές.


Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ απαίτησαν την οριστική επίλυση του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί με το καθεστώς εργασίας - ομηρίας  των εργολαβικών και την άμεση  καταβολή των δεδουλευμένων τους , ενώ ο υπουργός από την πλευρά του αναγνώρισε την ύπαρξη του προβλήματος και  δεσμεύθηκε για άμεση παρέμβαση για την τήρηση της νομιμότητας.


Οι εργαζόμενοι - των οποίων το εργασιακό μέλλον είναι μετέωρο - ζήτησαν την αποδέσμευση της σχέσης εργασίας τους από τα εργολαβικά συμφέροντα και την πρόσληψη τους από το ΑΠΘ στο οποίο παρέχουν την εργασία τους επί σειρά ετών, ενέργεια η οποία και θα λύσει δια παντός το πρόβλημα της ομηρίας τους αλλά και θα οδηγήσει στην εξοικονόμηση 5 εκ. Ευρώ ανά έτος για το Ελληνικό Δημόσιο.


Ο Υπουργός εργασίας δεσμεύτηκε για την ανάληψη πρωτοβουλίας πραγματοποίησης την επόμενη εβδομάδα σύσκεψης - συνάντησης  με τα συναρμόδια Υπουργεία για την εξεύρεση οριστικής λύσης.


Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ  συμπαραστέκεται στο δίκαιο αγώνα των επί 22 ημέρες απεργών εργολαβικών του ΑΠΘ και δηλώνει για μια ακόμη φορά την πάγια θέση του  για μόνιμη και σταθερή εργασία  για όλους καθώς και την κατάργηση των εργολαβιών.


2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)