to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:46 | 13.04.2013

ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ: Στηρίζουμε τον αγώνα για τη διάσωση του ΤΕΙ Θεσσαλίας

Συνάντηση κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ με το προσωπικό του Ιδρύματος


Τον έντονο προβληματισμό τους για το κατά πόσο θα καταφέρει να λειτουργήσει το Τεχνολογικό Ίδρυμα Λάρισας από το Σεπτέμβριο με βάση τις νέες συνθήκες που διαμορφώθηκαν από τις αλλαγές του σχεδίου «Αθηνά» σε συνδυασμό με τη χαμηλή χρηματοδότηση του ιδρύματος και τις μειωμένες θέσεις των καθηγητών και των διοικητικών, εξέφρασαν μεταξύ άλλων μέλη του Συλλόγου του Επιστημονικού, Τεχνικού  και Διοικητικού προσωπικού, στη συνάντηση που είχαν με κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Λάρισας αποτελούμενο από το βουλευτή Δημήτρη Γελαλή και το συντονιστή Πέτρο Παπαγεωργίου.

Ο νέος Πρόεδρος του ΤΕΙ/Λ κ. Παναγιώτης Γούλας επεσήμανε στο βουλευτή την αντίθεση του στο σχ. «Αθηνά», τονίζοντας ότι: «Ο σχεδιασμός του είναι πρόχειρος, βασισμένος σε πελατειακές πολιτικές και αντιλήψεις και  οικονομικά κριτήρια που θα δημιουργήσουν σημαντικά οικονομικά προβλήματα σε εκατοντάδες οικογένειες λόγω άσκοπων μετακινήσεων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η μεταφορά του τμήματος Δασοπονίας της Καρδίτσας στο Καρπενήσι. Η πρόταση μας στο Υπουργείο ήταν είτε να παραμείνει στο ΤΕΙ Θεσσαλίας ως κατεύθυνση είτε να συνεχίσει τη λειτουργία του για  μια πενταετία ώστε να καταφέρουν να τελειώσουν οι φοιτητές τις σπουδές τους χωρίς να επιβαρύνουν επιπλέον τον οικογενειακό προϋπολογισμό».

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι καθηγητές κκ. Γιώργος Σούλτης, Δημήτρης Καντάς ,Σωτήρης Πέτρου και ανέφεραν ότι: «Ο αγώνας για να μην εφαρμοστεί στην πράξη το σχ. «Αθηνά» θα συνεχιστεί. Η ενεργοποίηση όλων των φορέων της πόλης όπου σύσσωμοι μπήκαν μπροστά σε έναν αγώνα για τη διάσωση του ιδρύματος  ήταν ένα ελπιδοφόρο μήνυμα για όλους μας». 

Τα μέλη του Συλλόγου του Διοικητικού προσωπικού τόνισαν ότι η τρικομματική κυβέρνηση καταπατά τα εναπομείναντα εργασιακά τους δικαιώματα, επισημαίνοντας τα εξής πρακτικά προβλήματα: «Τον μεγάλο αριθμό των συνταξιοδοτήσεων, τον μηδενικό αριθμό προσλήψεων έκτακτου προσωπικού, τη μη προκήρυξη θέσεων ,τη μείωση  του αριθμού των ωρομίσθιων καθηγητών και τη μείωση των δαπανών  που θα φέρουν  δραματικές επιπτώσεις στη λειτουργία του ΤΕΙ.

Τα μέτρα που ψηφίστηκαν με το ν.4093/12 είναι ένα ακόμη ισχυρό πλήγμα στις εργασιακές μας σχέσεις και στην παιδεία, είναι  ένα ακόμη βήμα που θα οδηγήσει στην υποβάθμιση του Ιδρύματος».

Ο βουλευτής, συνεχάρη τον νέο Πρόεδρο για την εκλογή του στη δύσκολη αυτή συγκυρία και προσκάλεσε Διοικητικό και Εκπαιδευτικό προσωπικό στην εκδήλωση της Δευτέρας που πραγματοποιεί η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ παρουσία του Αλέξη Τσίπρα και της Ηρώς Διώτη, τονίζοντας ότι: «Το ΤΕΙ/Θ οφείλει πρωτίστως να υπηρετεί τις μορφωτικές ανάγκες της κοινωνίας, να συνδεθεί με την τοπική κοινωνία αλλά και με την ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα και την εξασφάλιση της διατροφικής επάρκειας που έχει ανάγκη η χώρα

Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ είναι η υπεράσπιση του δημόσιου, δωρεάν και κοινωνικού χαρακτήρα της παιδείας και της έρευνας. Φοιτητικοί και εκπαιδευτικοί σύλλογοι θα χρειαστεί να είναι αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)