to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:20 | 14.09.2012

left.gr

Κοινωνία

ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ: «Σας επιστρέφουμε τις καραβάνες της "φιλανθρωπίας", κ. Αρβανιτόπουλε»

Θα δοθεί δωρεάν σίτιση για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίοι υπηρετούν μακριά από τα σπίτια τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκπαιδευτικοί θα παίρνουν κουπόνια για να σιτίζονται στις φοιτητικές ή στις στρατιωτικές λέσχες της περιοχής τους.


Αυτή την εξαγγελία έκανε ο υπουργός Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλος και η οποία έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις.


Σε ανακοίνωση της Επιτροπής Ελέγχου του Κυβερνητικού Έργου Παιδείας 
του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ αναφέρονται τα εξής:

"Με «φιλανθρωπίες» εποχής Φρειδερίκης σχεδιάζει κατά τα φαινόμενα η μνημονιακή κυβέρνηση να αντιμετωπίσει την έσχατη ένδεια στην οποία καταδικάζει τους εργαζόμενους η πολιτική της. Μόνον έτσι μπορεί να γίνει κατανοητή η δήλωση του υπουργού Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλου που «επιτρέπει» στους αναπληρωτές και ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς της περιφέρειας να σιτίζονται στις Λέσχες Αξιωματικών, αφού ο πετσοκομμένος από την ίδια την κυβέρνηση μισθός τους δεν τους φτάνει για να φάνε. 

Ωστόσο, οι εκπαιδευτικοί δεν είναι επαίτες και δεν θα γίνουν θαμώνες κανενός «Στρατού Σωτηρίας» της απέραντης Ειδικής Οικονομικής Ζώνης, όπως η τρόικα εσωτερικού και εξωτερικού ευαγγελίζεται για τη χώρα μας. Οι εκπαιδευτικοί είναι οι λειτουργοί της Δημόσιας Παιδείας του τόπου μας, που η μνημονιακή κυβέρνηση έχει βαλθεί να κατεδαφίσει, είναι οι εργαζόμενοι που αγωνίζονται να μορφώσουν τα παιδιά αυτού του λαού, που οι κυβερνώντες, με κάθε τους μέτρο, βυθίζουν ολοένα και βαθύτερα στην ανέχεια. 

Τους επιστρέφουμε τις καραβάνες της «φιλανθρωπίας»!

Οι ανυποχώρητοι, μαζικοί αγώνες και η αντίσταση παντού, στους δρόμους, στους χώρους εργασίας, στα σχολεία και τα εκπαιδευτικά ιδρύματα, με πείσμα και αλληλεγγύη, μέχρι την ανατροπή της μνημονιακής κυβέρνησης και της πολιτικής της είναι η δική μας απάντηση."  

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)