to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:15 | 07.05.2013

Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ: Να σταματήσει το αίσχος της φυλάκισης σε Αστυνομικά Τμήματα

Ανακοίνωση του Τμήματος Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ


Παρά τις συνεχείς καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ και οργανώσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων η κυβέρνηση συνεχίζει την απαράδεκτη πρακτική της φυλάκισης μεταναστών και προσφύγων σε Αστυνομικά Τμήματα, όπου επικρατούν άθλιες συνθήκες. Σε κελιά που είναι προορισμένα για να κρατηθεί κάποιος μια νύχτα, μέχρι να οδηγηθεί στον εισαγγελέα, φυλακίζονται μετανάστες και πρόσφυγες για πολλούς μήνες. Η κατάσταση γίνεται ακόμα χειρότερη καθώς, λόγω της επιχείρησης «Ξένιος Δίας», στοιβάζονται πολλαπλάσιοι κρατούμενοι απ’ όσους προβλέπει η χωρητικότητά των κελιών. Χωρίς δυνατότητα προαυλισμού και χωρίς να τηρούνται στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής, η φυλάκιση στα ΑΤ μάς γυρνάει πίσω στο Μεσαίωνα. 

Τη Μεγάλη Παρασκευή, κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τον βουλευτή Πειραιά Θοδωρή Δρίτσα, επισκέφτηκε το ΑΤ Καλλίπολης, όπου μέρος των κρατούμενων μεταναστών αρνούνταν το συσσίτιο σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ διαπίστωσαν από πρώτο χέρι ότι και το ΑΤ Καλλίπολης επιβεβαιώνει τον κανόνα των άθλιων συνθηκών φυλάκισης. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι αστυνομικοί αναγκάστηκαν να ανοίξουν μια τρύπα στον τοίχο, δίκην παραθύρου, γιατί λόγω του συνεχούς τεχνητού φωτισμού είχε απορρυθμιστεί το «βιολογικό ρολόι» των κρατουμένων. Και στην Καλλίπολη υπάρχουν κρατούμενοι που για μήνες δεν έχουν προαυλιστεί. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί την κυβέρνηση να δώσει επιτέλους τέλος στο αίσχος της πολύμηνης φυλάκισης στα Αστυνομικά Τμήματα. Στα κελιά των ΑΤ δεν καταρρακώνεται μόνο η αξιοπρέπεια των κρατούμενων μεταναστών και προσφύγων, αλλά εξευτελίζεται συνολικά η ελληνική κοινωνία.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)