to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:31 | 23.04.2013

Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Λάρισας: “Όχι στο ξεπούλημα των δημοσίων υπηρεσιών”

Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Λάρισας


Με αφορμή τον αγώνα των εργαζομένων στους Δήμους του ν. Λάρισας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των Υπηρεσιών Καθαριότητας των Δήμων και την προσπάθειά τους να αποτρέψουν τη δημοπρασία ανάθεσης σε ανάδοχο της αποκομιδής απορριμμάτων στα Δ.Δ. Νίκαιας και Πλατυκάμπου του Δήμου Κιλελέρ από τον δήμαρχο και πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Θεσσαλίας κ. Ρ. Κομήτσα, ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Λάρισας εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Συμπαραστεκόμαστε σήμερα στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στους ΟΤΑ, κόντρα στην κυβερνητική λογική που δυστυχώς διέπει και τη Δ.Α. Κιλελέρ, που θέλει να μετατρέψει ακόμη και τα σκουπίδια σε “μπίζνα”, αναθέτοντας την αποκομιδή τους σε ιδιώτη. Οι συγκυβερνώντες αγνοούν την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην κοινωνία και τους εργαζόμενους, δίνοντας τη δυνατότητα σε κάποιους να κερδίζουν εις βάρος τους.

Σήμερα, επιβεβαιώνεται ο προσανατολισμός των μνημονιακών κομμάτων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ στις επιταγές της Τρόικας, που δήλωσε προτεραιότητα στη διαχείριση των απορριμμάτων, μαζί με τον τομέα της ενέργειας και των φυσικών πόρων. Με τη μέθοδο των ΣΔΙΤ και τη διαδικασία του ανταγωνιστικού διαλόγου μετατρέπει την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε εργαλείο εφαρμογής αυτής της πολιτικής και σε εισπρακτικό μηχανισμό στην υπηρεσία των ιδιωτικών επιχειρηματικών συμφερόντων.

Το έχουμε πει επανειλημμένα ότι η ιδιωτικοποίηση της διαδικασίας διαχείρισης των απορριμμάτων, θα μετακυλήσει όλο το κόστος στους δημοτικούς φόρους που θα αυξηθούν τέσσερις και πέντε φορές παραπάνω, επιβαρύνοντας και συμπιέζοντας ακόμη περισσότερο τους προϋπολογισμούς των νοικοκυριών.

Η συγκυβέρνηση παραχωρεί όλες τις κρίσιμες κοινωνικές υπηρεσίες των Δήμων στα χέρια ιδιωτών, έχοντας εξαπολύσει παράλληλα “κυνήγι μαγισσών” εναντίον των δημοσίων υπαλλήλων, με απώτερο σκοπό την επίτευξη του στόχου των απολύσεων που ζητά η τρόικα στο δημόσιο τομέα.

Καλούμε την κοινωνία, μαζί με τους εργαζόμενους, να αντισταθούν στο ξεπούλημα των δημοσίων υπηρεσιών που οφείλει η Πολιτεία να προσφέρει στους πολίτες». 

tags: Λάρισα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)