to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:44 | 28.01.2013

Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Λάρισας για τη φασιστική επίθεση εναντίον πακιστανών πολιτών

Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Λάρισας για τη φασιστική επίθεση σε πακιστανικό παντοπωλείο της πόλης


Ολόκληρη η ανακοίνωση

Για την επίθεση εναντίον Πακιστανών συμπολιτών μας 

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο Λάρισας καταδικάζει τη ρατσιστική επίθεση που εκδηλώθηκε στη Λάρισα το βράδυ της Πέμπτης 24/1/2013 εναντίων Πακιστανών συμπολιτών μας. Το πλέον ανησυχητικό στοιχείο στο περιστατικό είναι ότι η πλειοψηφία των συλληφθέντων είναι ανήλικα παιδιά, γεγονός που θα πρέπει να προβληματίσει συνολικά την τοπική κοινωνία, τους φορείς και τους απλούς πολίτες της πόλης μας.

Οι συνέπειες της κρίσης και της βίας που επιβάλλουν στις ζωές μας οι συγκυβερνώντες (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ), σε συνδυασμό με τη μετατόπιση της ατζέντας σε ακροδεξιά βάση, είναι φανερό ότι πυροδοτούν εκδηλώσεις ρατσιστικής βίας.

Για το περιστατικό της Λάρισας θα πρέπει να αναληφθούν πρωτοβουλίες ενημέρωσης και διεξαγωγής καμπάνιας ενάντια στο φαινόμενο του φασισμού από φορείς και συλλογικότητες της πόλης, προκειμένου να θωρακίσουμε τη νεολαία της Λάρισας. 

Ταυτόχρονα θέλουμε να στηλιτεύσουμε την πρακτική της κυβέρνησης να δείχνει ως πηγή όλων των δεινών αυτής της χώρας τους μετανάστες, αντί να αναλαμβάνει τις ευθύνες της για την φτώχεια και την εξαθλίωση στην οποία έχει βυθίσει τον τόπο. Ήρθε η ώρα να τους ανατρέψουμε.

Ως ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Λάρισας θα συμβάλλουμε σε αυτή την κατεύθυνση και θα κάνουμε τα πάντα ώστε να υψώσουμε τείχος προστασίας της Δημοκρατίας απέναντι στις κυβερνητικές πολιτικές και τον φασισμό-νεοναζισμό, που αποτελεί το “μακρύ χέρι” του καταρρέοντος πολιτικού συστήματος.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)