to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:05 | 11.05.2013

Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ για Σαμαρά: Σκληρός στους εκπαιδευτικούς, συγκαταβατικός στην ακροδεξιά και τους νεοναζί

Ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για τη στάση του Πρωθυπουργού στην επιστράτευση των καθηγητών και στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο


Ο ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ διαπιστώνει συνέχεια στον αυταρχικό κατήφορο της κυβέρνησης Σαμαρά που, ενώ επιδεικνύει «πυγμή» απέναντι στους εκπαιδευτικούς (επιστρατεύοντας προληπτικά καθηγητές), αποσύρει το «αντιρατσιστικό νομοσχέδιο» κλείνοντας το μάτι στην ακροδεξιά εντός και εκτός ΝΔ. Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ:

«Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση, με προσωπική εντολή του κ. Σαμαρά, αποσύρει το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της ρατσιστικής βίας χαϊδεύοντας τα αυτιά του νεοναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής, επιστρατεύει προληπτικά τους καθηγητές που υπερασπίζονται το δημόσιο σχολείο. 

Ο κ. Σαμαράς είναι άτεγκτος και σκληρός στην εκπαιδευτική κοινότητα αλλά, όπως έχει φανεί και σε άλλες περιπτώσεις, ανοιχτός και συγκαταβατικός στην ακροδεξιά και στους εκφραστές της εντός και εκτός κυβέρνησης.

Η κυβέρνηση έχει ξεπεράσει προ πολλού κάθε όριο αυταρχισμού και αντιδημοκρατικότητας επιλέγοντας συνεχώς την επιστράτευση απέναντι σε κάθε διεκδίκηση των εργαζομένων, αρνούμενη το διάλογο, αποδεικνύοντας περίτρανα ότι η καταστροφική μνημονιακή πολιτική βλάπτει σοβαρά τα κοινωνικά δικαιώματα και τη δημοκρατία.

Πρέπει να μπει ένα τέλος σε αυτό τον κατήφορο που επιβάλλει η επικίνδυνη τρικομματική  κυβέρνηση».   

Διαβάστε επίσης:

Απολύσεις, συγχωνεύσεις, «αξιολόγηση»: διαλύουν το σχολείο, απειλούν με επιστράτευση - Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για την αντιδημοκρατική επίθεση της κυβέρνησης

ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ για την απόσυρση του «αντιρατσιστικού νομοσχεδίου»: «Η κυβέρνηση άκουσε με ευαισθησία την κραυγή αγωνίας της Χρυσής Αυγής»

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)