to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:20 | 30.07.2012

left.gr

Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ: Αίτηση κατάθεσης εγγράφων για τις τράπεζες προς τον υπουργό Οικονομικών

Να κοινοποιηθεί στη Βουλή η έκθεση της Black Rock από την Τράπεζα της Ελλάδος, καθώς και τα κριτήρια, με βάση τα οποία κρίθηκαν βιώσιμες οι τέσσερις τράπεζες και μη βιώσιμη η Αγροτική, μαζί με τα πιστοποιητικά βιωσιμότητας, ζητεί ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.


Με αίτηση κατάθεσης εγγράφων προς τον υπουργό Οικονομικών, ο κ. Τσίπρας ζητεί επίσης να του κοινοποιηθούν οι εκθέσεις συμβούλων για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, τα επιχειρησιακά σχέδια και τα σχέδια ανακεφαλοποίησης των τραπεζών που έχουν υποβληθεί στην ΤτΕ και στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, «όπως επιβάλλουν και οι διεθνείς κανόνες για τη διαφάνεια στο τραπεζικό σύστημα».


Στην αίτηση κατάθεσης εγγράφων αναφέρονται τα εξής:

"Εν όψει των επικείμενων αγορών και συγχωνεύσεων μεταξύ των Τραπεζών, αν και γνωρίζουμε την ταχύτητα  αύξησης των καθυστερημένων δανείων και των επισφαλειών, που ήδη καθιστά ξεπερασμένα ορισμένα στοιχεία, αλλά θεωρώντας ότι αποτελούν μέτρο σύγκρισης μεταξύ Τραπεζών,

ΑΙΤΟΥΜΕΘΑ,

όπως μεριμνήσετε για:

1.Tην κοινοποίηση της έκθεσης της Black Rock από την ΤτΕ, ως επόπτη του τραπεζικού συστήματος.
2. Την κοινοποίηση των  κριτηρίων με βάση τα οποία κρίθηκαν βιώσιμες οι 4 τράπεζες και μη βιώσιμη η Αγροτική, καθώς και τα πιστοποιητικά βιωσιμότητας.
3. Την κοινοποίηση των  εκθέσεων των συμβούλων για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, τα επιχειρησιακά σχέδια (business plans) και τα σχέδια ανακεφαλαιοποίησης (capital plans) των τραπεζών που έχουν υποβληθεί στην ΤτΕ και στο ΤΧΣ, όπως επιβάλουν και οι διεθνείς κανόνες για τη διαφάνεια στο τραπεζικό σύστημα (Βασιλεία  ΙΙ).
Ο αιτών Βουλευτής

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Κ.Ο.  ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ"

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)