to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:51 | 21.09.2016

Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Δέσμια συντηρητικών, ακόμα και φονταμενταλιστικών, αντιλήψεων, η ΝΔ επιχειρεί να διχάσει εις βάρος της Εκπαίδευσης, αλλά και των ατομικών δικαιωμάτων

«Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει την επιλογή του Υπουργείου Παιδείας για αναμόρφωση του μαθήματος των Θρησκευτικών, ώστε από μάθημα Ομολογιακό να γίνει μάθημα γνώσης όλων των θρησκειών, και βεβαίως της Ορθοδοξίας. Υποστηρίζει την ανάγκη του ουδετερόθρησκου σχολείου, που απορρέει από τη συνταγματική αρχή της ανεξιθρησκείας στη χώρα μας» τονίζει το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, στην ανακοίνωση της ΝΔ σχετικά με το μάθημα των Θρησκευτικών


Απάντηση του Γραφείου Τύπου ΣΥΡΙΖΑ  στην ανακοίνωση της ΝΔ  σχετικά με το μάθημα των Θρησκευτικών

Με μικροκομματικό και αντιπαιδαγωγικό τρόπο, η ΝΔ παρεμβαίνει στο θέμα της αλλαγής του μαθήματος των Θρησκευτικών. Δέσμια των πιο συντηρητικών, ακόμα και φονταμενταλιστικών, αντιλήψεων, υποχωρεί ακόμα και από τη δημόσια δέσμευση του κ. Μητσοτάκη, ότι πρέπει να αλλάξει το μάθημα. Επιχειρεί να μετατρέψει ένα θέμα αμιγώς παιδαγωγικό,  σε θέμα θρησκευτικής διαφοράς, προαναγγέλλοντας, μάλιστα, κατά τη συνήθειά της, και σύγκρουση μεταξύ της κυβέρνησης και της Εκκλησίας. Ευσεβείς  πόθοι! 

Σε μια δημοκρατική πολιτεία, οι ρόλοι των θεσμών είναι σαφείς. Την ευθύνη για την Εκπαίδευση την έχει η Πολιτεία, η οποία διαλέγεται με όλους τους αρμόδιους φορείς. Για την αλλαγή του μαθήματος των Θρησκευτικών υπήρξε τριετές πιλοτικό πρόγραμμα διδασκαλίας σε πολλά σχολεία, αλλά και πολύμηνος διάλογος του αρμόδιου φορέα, του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, με την Εκκλησία.

Θα περίμενε κανείς η ΝΔ να μην κατασκευάζει αφορμές για να δημιουργήσει άγονες και διχαστικές αντιπαραθέσεις εις βάρος της Εκπαίδευσης, αλλά και των ατομικών δικαιωμάτων των πολιτών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει   την επιλογή του Υπουργείου Παιδείας για αναμόρφωση του μαθήματος των Θρησκευτικών, ώστε από μάθημα Ομολογιακό να γίνει μάθημα γνώσης όλων των θρησκειών, και βεβαίως της Ορθοδοξίας. Υποστηρίζει την ανάγκη του ουδετερόθρησκου σχολείου, που απορρέει από τη συνταγματική αρχή της ανεξιθρησκείας στη χώρα μας.  

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)