to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:39 | 09.03.2019

Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν θα επιτρέψουμε στην Ελλάδα να κυλιστεί στο βούρκο του «Μακελειού»

«Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας, ώστε να μη συνεχιστεί αυτό το αίσχος» τονίζει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για το εμετικό και σεξιστικό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Μακελειό»


Ειδικότερα, το γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει:

«Το "Μακελειό" είναι σύμπτωμα του εκχυδαϊσμού της δημοσιογραφίας και της πολιτικής αντιπαράθεσης. 

Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας, ώστε να μη συνεχιστεί αυτό το αίσχος. Όμως, η τιμωρία  από τη δικαιοσύνη δεν αρκεί. Απαιτείται η καταδίκη από σύσσωμο τον δημοκρατικό κόσμο  και τις πολιτικές δυνάμεις. 

Δεν θα επιτρέψουμε στην Ελλάδα να κυλιστεί στο βούρκο του «Μακελειού».

Αντιδράσεις για το εμετικό και ακραία μισογυνικό πρωτοσέλιδο του  «Μακελειού» του Χίου 

Συνειδητά δεν απαπαράγουμε τη νέα, ακραία χυδαιότητα της φασιστικής φυλλάδας.

Απλά αναφέρουμε ότι στο σεξιστικό (οι λέξεις χάνουν το νόημά τους), εμφανίζονται οκτώ πρόσωπα σημαντικών γυναικών της δημόσιας ζωής, υπουργών, βουλευτριών, υποψηφίων αιρετών και της συζύγου του πρωθυπουργού οι οποίες υβρίζονται χυδαία, με τη χρήση μίας φράης που περικλείει όλο το σεξισμό και ρατσισμό που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες μόλις περάσουν το κατώφλι του «φυσικού τους χώρου» (κατά τους σεξιστές), του σπιτιού τους.

Αντιγράφουμε από το facebook της Αννέτας Καββαδία, η οποία εύλογα απορεί με την ολιγωρία των αρμόδιων αρχών:

Συνειδητά ΔΕΝ αναπαράγω το εμετικό πρωτοσέλιδο. Συνειδητά ΔΕΝ δίνω χώρο και προβολή σε κάποιον που συστηματικά αναπαράγει τέτοιου είδους «απόψεις». Απολύτως συνειδητά, όμως, ΔΕΝ θα πω : «Εεεε, και τι έγινε; Πάντα τέτοιος ήταν». Γιατί η Ιστορία μας έχει δείξει το πού μπορεί να οδηγήσει η συστηματική στόχευση στα χαμηλότερα ανθρώπινα ένστικτα… Εισαγγελική παρέμβαση έπρεπε να έχει, ήδη, υπάρξει. Από χθες. Και απορώ με την ολιγωρία…

Ρ. Δούρου: Η μόνη θέση που τους ταιριάζει είναι το πολιτικό και κοινωνικό περιθώριο

«Οι επαγγελματίες της χυδαιότητας, οι καθ' έξιν υβριστές του δημοκρατικού πολιτεύματος διεκδικούν με προκλητικά και χυδαία πρωτοσέλιδα, θέση στον δημόσιο διάλογο. Η μόνη θέση που τους ταιριάζει είναι εκείνη την οποία άλλωστε εκφράζουν πιστά. Το πολιτικό και κοινωνικό περιθώριο. Ο εξοστρακισμός τους από τον δημόσιο βίο είναι υπόθεση που μας αφορά όλες και όλους. Γιατί αφορά τη Δημοκρατία».

Aνακοίνωση για το εμετικό πρωτοσέλιδο εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων:

"9 Μαρτίου, μία μέρα μετά τη Παγκόσμια Ημέρα των  γυναικών , ξυπνήσαμε με ένα από τα πιο σεξιστικά εξώφυλλα εφημερίδας της δεκαετίας.

Σε ένα κρεσέντο χυδαιότητας, βλέπουμε οκτώ πρόσωπα σημαντικών γυναικών της δημόσιας ζωής, υπουργών, βουλευτριών, υποψηφίων αιρετών και της συζύγου του πρωθυπουργού να χαρακτηρίζονται ως «πουταναριό» ενός άντρα, συγκεντρώνοντας σε μία φράση όλο το σεξισμό και ρατσισμό που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες μόλις περάσουν το κατώφλι του «φυσικού τους χώρου», του σπιτιού τους.

Ούτε εκπλησσόμαστε, ούτε σοκαριζόμαστε. Δεν είναι δα και το πρώτο σεξιστικό εξώφυλλο που βλέπουμε, ούτε το τελευταίο, ιδίως σε προεκλογική περίοδο. Και επειδή ακριβώς έρχεται μετά την 8η Μαρτίου, επειδή αφουγκραστήκαμε χθες όλες αυτές τις γυναίκες, άνδρες και οργανώσεις που βγήκαν στους δρόμους για να διεκδικήσουν την ισότητα, γνωρίζουμε ότι μας βρίσκει δυνατές και ενωμένες.

Ώριμες να αντιληφθούμε ότι η Ισότητα των Φύλων δεν είναι θέμα μιας ημέρας, αλλά συστηματικής και επίμονης συλλογικής προσπάθειας.

Συνειδητοποιημένες για την ανάγκη να περιθωριοποιήσουμε τους σεξιστές και τα προϊόντα τους, να αναδείξουμε νέες γυναίκες δημοσιογράφους και εκδότριες, που θα πάρουν θέσεις ευθύνης στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Έτοιμες να στηρίξουμε γυναίκες οποιασδήποτε δημοκρατικής παράταξης στις εκλογές, να τις βάλουμε στη διοίκηση των Δήμων και των Περιφερειών, να τις βάλουμε στη Βουλή, να αυξήσουμε τόσο τον αριθμό τους που κανένα εξώφυλλο δεν θα τις χωράει πια.

Αποφασισμένες να περάσουμε σε δράση".

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)