to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:53 | 09.01.2014

Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν θα δώσουμε εξηγήσεις σε όσους θέλουν να μας γυρίσουν σε εποχές σκοταδισμού και εμφυλίου

Απάντηση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ στη δήλωση της εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Ασημακοπούλου


Η ΝΔ έχει  προ πολλού διαβεί το κατώφλι της χυδαίας προβοκάτσιας και του πολιτικού παραλογισμού.  Είναι γελασμένοι αν θεωρούν ότι με τόσο φτηνές επιθέσεις απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ μπορούν να ανακόψουν τη δική τους κατάρρευση.

Δεν έχουμε να δώσουμε εξηγήσεις σε εκείνους που θέλουν να μας γυρίσουν σε εποχές σκοταδισμού και εμφυλίου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα υπερασπιστεί τη δημοκρατία και θα επιμείνει στον πραγματικό πολιτικό διάλογο πάνω στα προβλήματα του ελληνικού λαού. 

************************

Η ανακοίνωση της της εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Αννας Ασημακοπούλου:


«Ο κ. Τσίπρας αμήχανα παρακολουθεί τα στελέχη του να αλληλοκαρφώνονται και να αποκαλύπτουν σχέσεις συντρόφων τους με την τρομοκρατία» αναφέρει η κα Ασημακοπούλου.

«Σήμερα ο Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Πάνος Σκουρλέτης (στο Star Channel), ενώ από τη μία καταδικάζει την τρομοκρατία, δηλώνει ταυτόχρονα ότι «υπάρχει πολιτικό υπόβαθρο» στις πράξεις των τρομοκρατών!!!! 

»Επιβεβαιώνει στην πράξη ακριβώς αυτό για το οποίο εγκαλούμε τον ΣΥΡΙΖΑ! Ότι παρέχει ηθική νομιμοποίηση και άλλοθι σε δολοφόνους- τρομοκράτες! 

»Ο κ. Τατσόπουλος επανήλθε επίσης (ΒΗΜΑ FM), λέγοντας "ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διαθέτει ένοπλο τμήμα", αλλά εντός του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται άνθρωποι που "βλέπουν με συμπάθεια τις ιδέες αυτών των τρομοκρατών της 17Ν", που όμως αποτελούν τη «μειοψηφία» ανάμεσα στα στελέχη του κόμματός του. 

»Αλλοίμονο, όμως, για την χώρα, αν η αξιωματική αντιπολίτευση διέθετε ένοπλο τμήμα και η υποστήριξη τρομοκρατών και δολοφόνων αποτελούσε πλειοψηφική τάση. 

»Η «Αυγή» και ο κ. Σκουρλέτης επιμένουν να υπερασπίζονται την στήριξη στον Αλέξη Τσίπρα του «θεωρητικού της ένοπλης βίας» και καταδικασμένου στη χώρα του για υποκίνηση και συμμετοχή σε «ένοπλη βία» Τόνι Νέγκρι, αναγνωρίζοντάς τον ως «σύγχρονο φιλόσοφο».

»Παρόλα αυτά, ο κ. Τσίπρας επιλέγει να σιωπά. Ούτε μία διαγραφή! Ούτε μία δήλωση απόλυτης καταδίκης των απόψεων των συνεργατών του και της εφημερίδας του κόμματός του. Αντίθετα, αμέριμνος, συνεχίζει να συνεργάζεται με: 

»· Τον επικεφαλής της συνιστώσας «ΡΟΖΑ» Νίκο Γιαννόπουλο (μάρτυρα υπεράσπισης του Δ. Κουφοντίνα) που τον χαρακτηρίζει «αγωνιστή με ευγενή κίνητρα» και τη 17 Νοέμβρη «μία αριστερή οργάνωση». (Ο Δ. Κουφοντίνας καταδικάστηκε σε 11 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη για συμμετοχή σε 11 δολοφονίες, ληστείες, εκρήξεις). 

»· Το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Μάνια Μπαρσέφσκι, μάρτυρα υπεράσπισης του Σάββα Ξηρού που είχε επιτεθεί στη δικαιοσύνη για την καταδίκη των μελών της 17 Ν, κάνοντας -μεταξύ άλλων- λόγο, για «δίκη φρονημάτων» (Ο Σάββας Ξηρός καταδικάστηκε σε 6 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη για συμμετοχή σε 6 δολοφονίες, εκρήξεις, ληστείες και συμμετοχή στην οργάνωση).

»· Το μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Μπελαντή που συμμετέχει σε εκδηλώσεις «για την απελευθέρωση των πολιτικών κρατουμένων της 17Ν» από κοινού με τον Κουφοντίνα και σε εκδηλώσεις της «επιτροπής για την απελευθέρωση του Α. Γιωτόπουλου»  (Ο Γιωτόπουλος καταδικάστηκε σε 17 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη για ηθική αυτουργία σε 17 δολοφονίες, εκρήξεις, ληστείες και για τη συμμετοχή του στη 17Ν).

»· Τον Χριστόφορο Παπαδόπουλο μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ μάρτυρα υπεράσπισης του Ηρακλή Κωστάρη (εκτίει ισόβια κάθειρξη, 23 χρόνια κάθειρξη για τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη). 

· Τον Παναγιώτη Λάμπρου – υποψήφιο Βουλευτή (2012) και μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και μάρτυρα υπεράσπισης του Ηρακλή Κωστάρη.

»· Τα κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και μάρτυρες υπεράσπισης του Χριστόδουλου Ξηρού Τίτο Καρίμαλη, Γιώργο Μαρκατσέλη, Δημήτρη Καρακώστα, Μανώλη Σαρρή. (Ο Χριστόδουλος Ξηρός καταδικάστηκε σε 6 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη για συμμετοχή σε 6 δολοφονίες, εκρήξεις, ληστείες και συμμετοχή στην οργάνωση). 
Θα ευχόμασταν να πρόκειται για σύμπτωση. Όμως δυστυχώς για τον κ. Τσίπρα, σύμπτωση που επαναλαμβάνεται, παύει να είναι σύμπτωση…». 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)