to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν νομιμοποιείται η "ΠΑΡΑΚΤΙΟ ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΑΕ" να προωθεί τα σχέδιά της

«Ο πρόεδρος και το διοικητικό συμβούλιο της «Παράκτιο Αττικό Μέτωπο ΑΕ» οφείλουν (για όσο χρόνο ακόμα παραμένουν στις θέσεις τους) να ενεργούν με βάσει τις εντολές της νέας κυβέρνησης και να μην πολιτεύονται σύμφωνα με το σχέδιο της προηγούμενης κυβέρνησης, που αποδοκιμάστηκε πρόσφατα από τους πολίτες» τονίζει το τμήμα Οικολογίας του ΣΥΡΙΖΑ


Σχετικά με την συνάντηση του προέδρου και του διοικητικού συμβουλίου της «Παράκτιο Αττικό Μέτωπο ΑΕ» και των Δημάρχων των παράκτιων στο Σαρωνικό Δήμων της Αττικής, το Τμήμα Οικολογίας – Περιβάλλοντος – Χωρικού Σχεδιασμού της ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ  έχει  να παρατηρήσει τα εξής:


 

1. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ανωνύμου Εταιρίας «Παράκτιο Αττικό Μέτωπο» δεν είναι πολιτικό όργανο. Είναι διορισμένο από τους μετόχους της Ανωνύμου Εταιρίας για να διοικεί την εταιρία με βάση τις εντολές των μετόχων. Αποκλειστικός μέτοχος της εταιρίας είναι το ελληνικό δημόσιο, όπως αυτό εκπροσωπείται  από την εκάστοτε κυβέρνηση.  

Την 25η Ιανουαρίου ο ελληνικός λαός απέρριψε την πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης και για το παράκτιο μέτωπο Σαρωνικού στην Αττική, εγκρίνοντας ταυτόχρονα μια διαφορετική πολιτική επιλογή που θα υλοποιήσει η σημερινή νεοεκλεγμένη κυβέρνηση. Ο πρόεδρος και το διοικητικό συμβούλιο της «Παράκτιο Αττικό Μέτωπο ΑΕ»  οφείλουν (για όσο χρόνο ακόμα παραμένουν στις θέσεις τους) να ενεργούν με βάσει τις εντολές της νέας κυβέρνησης και να μην πολιτεύονται σύμφωνα με το σχέδιο της προηγούμενης κυβέρνησης, που αποδοκιμάστηκε πρόσφατα από τους πολίτες.

2. Με βάση τον νόμο 4277/2014 και την οδηγία 2009/89/ΕΚ της ΕΕ για την ολοκληρωμένη διαχείριση των παράκτιων ζωνών, αρμόδια είναι η Περιφέρεια. Mία συνάντηση σαν αυτή που πραγματοποιήθηκε, που δεν περιλαμβάνει την Περιφέρεια, στερείται της οποιασδήποτε θεσμικής κατοχύρωσης και δεν νομιμοποιείται να παράξει δεσμευτικά αποτελέσματα.

3. Το Τμήμα Οικολογίας – Περιβάλλοντος –Χωρικού Σχεδιασμού υπενθυμίζει την προγραμματική θέση του ΣΥΡΙΖΑ για διοίκηση και ολοκληρωμένη διαχείριση της παράκτιας ζώνης από την τοπική αυτοδιοίκηση Α και Β βαθμού με βάση την συνταγματική αρχή της κοινοχρησίας, την απρόσκοπτη λειτουργία του παράκτιου οικοσυστήματος και την προστασία της βιοποικιλότητας, ως πολύτιμων πόρων για την βιώσιμη ανάπτυξη των παράκτιων ζωνών με βάση τις κοινωνικές ανάγκες.

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)