to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:33 | 16.07.2019

Πολιτική

Αποφυλάκιση Φλώρου: Επιστροφή στην «κανονικότητα» της Ν.Δ.

Η αποφυλάκιση του κ. Φλώρου, συνεργάτη του διευθυντή του γραφείου του Πρωθυπουργού, κ. Δημητριάδη, είναι η επιστροφή στην «κανονικότητα» που είχε υποσχεθεί η ΝΔ, σχολιάζει σκωπτικά η Κουμουνδούρου


To πενταμελές Εφετείο που εκδικάζει την υπόθεση της Energa, σε δεύτερο βαθμό, παρά την αντίθετη εισήγηση του εισαγγελέα, δέχτηκε ομόφωνα την αίτηση αποφυλάκισης του Αριστείδη Φλώρου, με εγγύηση 50.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι ο Αριστείδης Φλώρος είχε καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό με ποινή 21 ετών για υπεξαίρεση εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ εις βάρος της ΛΑΓΗΕ (δηλαδή του ελληνικού Δημοσίου).

Επίσης έχει καταδικαστεί και σε ποινή 13 ετών ως ηθικός αυτουργός για απόπειρα ανθρωποκτονίας εις βάρος του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι έχει ήδη ασκηθεί ποινική δίωξη για έντεκα βαρύτατες κατηγορίες σε ομάδα ατόμων, μεταξύ των οποίων και ο Αριστείδης Φλώρος, για το στήσιμο της αποφυλάκισής του με πλαστά πιστοποιητικά, το οποίο και αποκαλύφθηκε, με αποτέλεσμα η δικαιοσύνη να κινηθεί ταχύτατα και να τον ξαναοδηγήσει στη φυλακή.

Μεταξύ των διωκομένων, σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκονται γιατροί, ένας δικηγόρος και υπάλληλοι του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ).

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι η αίτησή του έγινε λίγες ημέρες αφού ανέλαβε καθήκοντα επικεφαλής του πρωθυπουργικού γραφείου ο πρώην υπάλληλός του, Γρηγόρης Δημητριάδης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΣΥΡΙΖΑ: Αστείοι οι ισχυρισμοί της ΝΔ για τον Φλώρο - Ο ανιψιός Μητσοτάκη έφτιαξε τις offshore

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

Μία εβδομάδα μετά την ανάληψη καθηκόντων διευθυντή του γραφείου του Πρωθυπουργού από τον ανιψιό του κ. Μητσοτάκη, Γρηγόρη Δημητριάδη, ο Αριστείδης Φλώρος αποφυλακίζεται προκαλώντας το πανελλήνιο.

Αντί η ΝΔ να αποπροσανατολίζει την κοινή γνώμη για δήθεν αποφυλάκισή του με τον νέο Ποινικό Κώδικα οφείλει να απαντήσει άμεσα:

  • Ήταν ο κ. Δημητριάδης ο δικηγόρος που έφτιαξε τις offshore της οικογένειας Φλώρου την περίοδο που έλαβε χώρα το σκάνδαλο της Energa;
  • Ποιοι ήταν οι δικηγόροι που επισκέπτονταν σε τακτά χρονικά διαστήματα τον κ. Φλώρο στη φυλακή; Εάν δεν ξέρει ο κ. Μητσοτάκης, ίσως να μπορεί να απαντήσει ο κ. Δημητριάδης.
  • Έχει κληθεί σε απολογία εδώ και έναν χρόνο για τα πλαστά πιστοποιητικά; Εάν όχι, και για αυτό ο νέος Ποινικός Κώδικας φταίει;
  • Γιατί ο κ. Φλώρος είχε εξασφαλίσει αναστολή εκτέλεσης ποινής (κάθειρξη 13 ετών) για την υπόθεση Ζαφειρόπουλου, πολύ πριν καν τεθεί σε διαβούλευση ο νέος ΠΚ; Και για αυτό ο νέος Ποινικός Κώδικας φταίει;

Οι ισχυρισμοί της ΝΔ και των φίλα προσκείμενων Μέσων της πως ο κ. Φλώρος αποφυλακίστηκε με το νέο Ποινικό Κώδικα και για αυτό ευθύνεται ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι μόνο αβάσιμοι, είναι αστείοι. Ο εξορθολογισμός του Ποινικού Κώδικα για τους καταχραστές του Δημοσίου, μετά και την «υπόθεση της καθαρίστριας» δεν έφερε καμία ουσιώδη αλλαγή στο θεσμό της αναστολής εκτέλεσης της ποινής για τους καταδικασθέντες σε πολυετείς ποινές κάθειρξης.

Και προφανώς ο εξορθολογισμός αυτός δεν αρκεί από μόνος του για να οδηγηθεί οποιοδήποτε δικαστήριο σε μια τέτοια κρίση, όπως η σημερινή για τον κ. Φλώρο. Είναι, μάλιστα, χαρακτηριστικό ότι η πρόταση του Εισαγγελέα του δικαστηρίου ήταν να απορριφθεί η σχετική αίτηση.

Η αποφυλάκιση του κ. Φλώρου, συνεργάτη του διευθυντή του γραφείου του Πρωθυπουργού, κ. Δημητριάδη, είναι η επιστροφή στην «κανονικότητα» που είχε υποσχεθεί η ΝΔ.

Στον «Ποινικό Κώδικα του ΣΥΡΙΖΑ» τα ρίχνει η ΝΔ

«Ο νέος Ποινικός Κώδικας του ΣΥΡΙΖΑ αποφυλάκισε τον Αριστείδη Φλώρο», έσπευσαν να ισχυριστούν πηγές της ΝΔ στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. «Οι πρώτες αρνητικές συνέπειες του νέου Ποινικού Κώδικα που ψήφισε μόνος του ο ΣΥΡΙΖΑ άρχισαν ήδη να εκδηλώνονται» ανέφερε νωρίτερα η ΝΔ (προκαλώντας την παραπάνω οργισμένη αντίδραση της Κουμουνδούρου), προσθέτοντας: «Η αποφυλάκιση του καταδικασμένου για κακουργήματα Αριστείδη Φλώρου είναι το αποτέλεσμα των νέων ποινικών διατάξεων που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ λίγο πριν από τις εκλογές, παρά την αντίδραση της ΝΔ και σύσσωμης της αντιπολίτευσης. Η ΝΔ, όπως είχε δεσμευθεί, θα αλλάξει όλα τα προβληματικά άρθρα του νέου Ποινικού Κώδικα τις αμέσως επόμενες μέρες».

Η απόφαση, σε πλήρη αντίθεση με την εισαγγελική εισήγηση

Ο Αριστείδης Φλώρος αποφυλακίζεται εντός της ημέρας. Εκτίει ποινή 21 ετών για την υπόθεση ENERGA, μετά την ομόφωνη απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων να γίνει δεκτό το αίτημά του για αναστολή εκτέλεσης της ποινής του.

Το δικαστήριο, που δικάζει σε δεύτερο βαθμό την υπόθεση των εταιρειών παρόχων ηλεκτρικού ρεύματος Energa και Hellas Power, αποδέχθηκε το αίτημα του επιχειρηματία δίνοντας αναστολή στην εκτέλεση της ποινής. Το δικαστήριο αποφάσισε την επιβολή των περιοριστικών όρων της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης δύο φορές τον μήνα στο ΑΤ της περιοχής του, ενώ όρισε και την καταβολή εγγυοδοσίας ύψους 50.000 ευρώ.

Η ομόφωνη απόφαση των δικαστών ήρθε σε πλήρη αντίθεση με την εισαγγελική εισήγηση που ζητούσε να απορριφθεί η αίτηση του κ. Φλώρου, όπως αναπτύχθηκε από τους συνηγόρους του, οι οποίοι είχαν βασικό αιτιολογικό ότι με την εφαρμογή του νέου Ποινικού Κώδικα η απειλούμενη ποινή των ισοβίων, βάσει του νόμου περί καταχραστών δημοσίου που πλέον καταργήθηκε, φθάνει τα 15 χρόνια για οικονομικά εγκλήματα. Η υπεράσπιση του επιχειρηματία τόνισε ότι στον κ. Φλώρο έχουν αναγνωριστεί δύο ελαφρυντικά και η ποινή του ήταν 21 χρόνια, επομένως εκτίμησε ότι η μέγιστη ποινή με τα ίδια ελαφρυντικά, που ενδέχεται να του επιβληθεί, θα είναι πολύ μικρότερη.

Παράλληλα, επισημάνθηκε πώς ήδη έχει εκτίσει με τους ευεργετικούς υπολογισμούς που ισχύουν περίπου 6 χρόνια, ενώ έχει επιστρέψει, όπως είπαν, σχεδόν το σύνολο των απαιτήσεων του Δημοσίου και των ΟΤΑ για την υπόθεση των δύο εταιρειών.

Ο κ. Φλώρος είχε αποφυλακιστεί πριν σχεδόν έναν χρόνο με περιοριστικούς όρους για λόγους υγείας πλην όμως τέθηκαν σε αμφισβήτηση τα ιατρικά πιστοποιητικά που εμφάνισε με αποτέλεσμα να επιστρέψει στις φυλακές. Παράλληλα, διατάχθηκε έρευνα από την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς σχετικά με τις ιατρικές βεβαιώσεις που διέγνωσαν αναπηρία άνω του 67%, η οποία οδήγησε στην άσκηση ποινικής δίωξης για ένδεκα αδικήματα κατά 17 προσώπων, που είχαν καταθέσει στο πλαίσιο της έρευνας με την ιδιότητα του υπόπτου, μεταξύ των οποίων και ο επιχειρηματίας Αριστείδης Φλώρος. Μεταξύ των διωκομένων, σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκονται γιατροί, ένας δικηγόρος και υπάλληλοι του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ).

Την απόφαση για την αποφυλάκιση του επιχειρηματία στηλιτεύει, με Δελτίο Τύπου που εξέδωσε, ο συνήγορος του πρώην νομικού συμβούλου του ΛΑΓΗΕ, Γιώργου Αντωνόπουλου, προσωρινά κρατούμενου για υπόθεση εκβιάσης του κ. Φλώρου, Αλέξης Κούγιας. Ο ποινικολόγος, μεταξύ άλλων, αναφέρει πως ο εντολέας του που αποκάλυψε την υπόθεση των δύο εταιρειών και τη ζημιά του Δημοσίου βρίσκεται στη φυλακή, ενώ ο κ. Φλώρος και οι συγκατηγορούμενοί του είναι ελεύθεροι: «Είναι αδιανόητο και προσβάλλει το οικοδόμημα της ελληνικής Δικαιοσύνης, όλοι οι κατηγορούμενοι και καταδικασμένοι σε πρώτο βαθμό σε πολυετείς καθείρξεις για την υπεξαίρεση 256 εκατομμυρίων ευρώ του ελληνικού λαού να βρίσκονται ελεύθεροι και ο δικηγόρος, που μαζί με τον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Παναγιώτη Νικολούδη αποκάλυψε το σκάνδαλο, να βρίσκεται κρατούμενος με μαρτυρικές καταθέσεις του ανθρώπου, ο οποίος σύμφωνα με την ελληνική Δικαιοσύνη υπεξαίρεσε τα χρήματα και διοργάνωσε τη δολοφονία του και των δικηγόρων του. Αυτό είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην ελληνική Δικαιοσύνη. Εύχομαι και ελπίζω τις επόμενες ημέρες ο έγκριτος εφέτης ανακριτής κ. Νικόπουλος να αποκαταστήσει το κράτος δικαίου και να αποφυλακίσει τον έντιμο εντολέα μου, τον οποίο δυστυχώς κάποιοι για τους δικούς τους λόγους άφησαν ανυπεράσπιστο».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)