to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:45 | 08.06.2023

Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ Ανατολικής Αττικής: Δυο ακόμη ζωές χάθηκαν άδικα στην Νέα Μάκρη

Εκατοντάδες οι διαμαρτυρίες πολιτών και ανακοινώσεις συλλογικών φορέων έχουν προϋπάρξει του θανάτου της εγκύου και του μωρού που κυοφορούσε στη Νέα Μάκρη τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, για την επείγουσα προνοσοκομειακή περίθαλψη (ΕΚΑΒ) στην περιοχή


Με αφορμή τον θάνατο νεαρής εγγύου γυναίκας που περίμενε επί 5 ώρες ασθενοφόρο στη «στην απομακρυσμένη Νέα Μάκρη Αττικής, 37 χλμ βορειοανατολικά της Πλατείας Συντάγματος» εξέδωσε ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ανατολικής Αττικής.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναρωτιέται «μήπως αρχίζουμε και συνηθίζουμε τους αποτρέψιμους θανάτους μετά από τόσους χιλιάδες αδικοχαμένους της πανδημίας και τον πρόσφατο συγκλονισμό της κοινωνίας από την χαμένη Άνοιξη των 57 στα Τέμπη;»

Όπως επισημαίνει έχουν προϋπάρξει του συγκεκριμένου περιστατικού εκατοντάδες διαμαρτυρίες πολιτών κι ανακοινώσεις συλλογικών φορέων για τα όσα συμβαίνουν στην υγεία και ιδιαιτέρως στην επείγουσα προνοσοκομειακή περίθαλψη (ΕΚΑΒ) στην περιοχή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ανατολικής Αττικής:

Μια νέα γυναίκα και το τελειόμηνο μωρό της χάθηκαν, περιμένοντας επι 5ωρο ασθενοφόρο στην απομακρυσμένη Νέα Μάκρη Αττικής, 37 χλμ βορειοανατολικά της Πλατείας Συντάγματος.

Μήπως αρχίζουμε και συνηθίζουμε τους αποτρέψιμους θανάτους μετά από τόσους χιλιάδες αδικοχαμένους της πανδημίας και τον πρόσφατο συγκλονισμό της κοινωνίας από την χαμένη Άνοιξη των 57 στα Τέμπη;

Η θριαμβευτική επανεκλογή των κκ Πλεύρη και Καραμανλή λειτούργησε ως κολυμβήθρα του Σιλωάμ και οι αρμόδιοι υπουργοί βγήκαν από την κάλπη λευκοί κι αμόλυντοι’, έτοιμοι να οδηγήσουν το  Έθνος σε νέα λαμπρά κατορθώματα. Είναι απορίας άξιο γιατί δεν ήταν υποψήφιοι κι οι κκ. Πάτσης, Νικολάου και Δημητριάδης δεδομένου ότι έτσι θα ξεπλενόταν κι οι πλειστηριασμοί, οι απευθείας αναθέσεις κι οι υποκλοπές!

Προτείνουμε λοιπόν στην Νέα Δημοκρατία σε αυτές τις εκλογές να διορθώσει την αδικία και να τους εντάξει στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Τα υπόλοιπα θα τα αναλάβουν τα αντικειμενικά Μ.Μ.Ε.! Η ευκαιρία φαντάζει μοναδική τώρα που όλα συγχωρούνται …

Λένε, ότι οι Έλληνες δεν ενδιαφέρονται πολύ για την Δημοκρατία στον καιρό της ακρίβειας και της ανασφάλειας για την επιβίωσης. Η κοινή πείρα στην Ανατολική Αττική υπαγορεύει ότι εκατοντάδες διαμαρτυρίες πολιτών κι ανακοινώσεις συλλογικών φορέων έχουν προυπάρξει για τα όσα συμβαίνουν στην υγεία και ιδιαιτέρως στην επείγουσα προνοσοκομειακή περίθαλψη (ΕΚΑΒ) στην περιοχή μας.

  •     Γιατί τα ΜΜΕ τα ‘κουκούλωναν’ όπως έκαναν εξάλλου και με τις καταγγελίες των συνδικαλιστών σιδηροδρομικών;
  •     Γιατί η Βουλή δεν άσκησε τον ελεγκτικό της ρόλο σε βάθος, παρότι η σύγχρονη τεχνολογία επιτρέπει ευχερώς επιτρέπει την ιχνηλάτηση του δράματος και δείχνει ξεκάθαρα ότι δεν ήταν «η κακιά η ώρα» αλλά ένα προαναγγελθέν έγκλημα!
  •     Γιατί το χειραγωγημένο σωματείο εργαζομένων βραβεύει τον κ Πλεύρη με πλακέτα για το θεάρεστο έργο του (της διάλυσης και της ιδιωτικοποίησης) και δοξολογεί διαρκώς την διοίκηση των αρίστων του ΕΚΑΒ που γέμισε τον κόσμο ρουσφέτια (μετατάξεις, μεταθέσεις, απασχόληση χιλιάδων σε γραφεία), αδειάζοντας έτσι την άσφαλτο από διασώστες;
  •     Γιατί η δικαιοσύνη δεν έχει παρέμβει στο χρονίζον σκάνδαλο των ακινητοποιημένων ασθενοφόρων της δωρεάς ΙΣΝ στα ιδιωτικά συνεργεία της εταιρείας που έχει το after sale service; Η ανωτερότητα των ιδιωτικοποιημενων υπηρεσιών του κράτους αναδεικνύεται κι εδώ σε όλο της το μεγαλείο!

Επειδή όλα τα παραπάνω είναι ζητήματα λειτουργίας της Δημοκρατίας στις συνθήκες ορμπανισμού όπου ζούμε, η ζωή η δική μας και των παιδιών μας εξαρτάται από την υπεράσπιση της Δημοκρατίας!

Για να μην σβήσει η ελπίδα για την δικαιοσύνη η ανάγκη να ορθώσουμε ισχυρό πολιτικό ανάχωμα στο καθεστώς Μητσοτάκη είναι κατεπείγουσα.

Από μας εξαρτάται.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)