to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:05 | 04.10.2016

Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Αναμένουμε εξηγήσεις από τον Κυρ. Μητσοτάκη για τις νέες αποκαλύψεις για τον Μάριο Σαλμά

Τα νέα στοιχεία που αποκαλύπτει το σημερινό δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών σχετικά με τα πεπραγμένα του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και πρώην Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, Μάριου Σαλμά, αναδεικνύουν πως το μοναδικό δόγμα των κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ήταν το "Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει" αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του.


Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τις νέες αποκαλύψεις για το Μάριο Σαλμά:

Τα νέα στοιχεία που αποκαλύπτει το σημερινό δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών σχετικά με τα πεπραγμένα του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και πρώην Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, Μάριου Σαλμά, αναδεικνύουν πως το μοναδικό δόγμα των κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ήταν το "Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει".

Όπως αποκαλύπτεται, ο Μ. Σαλμάς, εκτός από το να υπερχρεώσει το Δημόσιο με τη συνταγογράφηση της διαγνωστικής αρθροσκόπησης γονάτου, την οποία υπερκοστολόγησε κατά 300%, χρησιμοποίησε την ιατρική του ιδιότητα υπογράφοντας μέσα σε έναν χρόνο 550 παραπεμπτικά για την εν λόγω εξέταση, τα οποία... παρέπεμπαν στο διαγνωστικό κέντρο που συστεγαζόταν με το ιατρείο του, το οποίο, όλως τυχαίως, ανήκει στον γαμπρό του, Αθανάσιο Αρβάλη!

Υπενθυμίζεται ότι για τα παραπάνω είχε φροντίσει η υπουργική απόφαση της 22 Δεκεμβρίου 2014, με την οποία ο τότε Υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης και ο τότε Αναπληρωτής Υπουργός Λεωνίδας Γρηγοράκος υπέγραψαν απόφαση με την οποία αποδέχτηκαν τη σχετική απόφαση της Ολομέλειας του ΚΕΣΥ για την εν λόγω εξέταση με ημερομηνία 2 Δεκεμβρίου 2014. Υπενθυμίζεται επίσης ότι τις 19/2/2015, ο ΙΣΑ χορήγησε άδεια λειτουργίας σε ιδιωτικό διαγνωστικό εργαστήριο (κάτι το οποίο δεν προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία), δηλαδή σε αυτό του γαμπρού του κ. Σαλμά.

Τα παραπάνω αναδεικνύουν την καταστροφή που επέφερε στη χώρα η διακυβέρνηση από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Αυτοί που σήμερα κουνάνε το δάχτυλο για τις ελλείψεις στην υγεία είναι οι ίδιοι που πλιατσικολόγησαν το Δημόσιο έχοντας μοναδικό μέλημα την εξυπηρέτηση συγγενών και φίλων. Τι έχει να πει άραγε για όλα αυτά ο διαπρύσιος θιασώτης της διαφάνειας πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης; Αναμένουμε εξηγήσεις.


 

Ο Σαλμάς, ο γαμπρός του και η παρέα της Αμφιλοχίας

Νέα στοιχεία για τις υπερκοστολογημένες εξετάσεις αποκαλύπτει το σημερινό δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών. Ο πρώην υφυπουργός της Ν.Δ. Μ. Σαλμάς συνταγογραφούσε παραπεμπτικά προς τον γαμπρό του που διατηρούσε ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο το οποίο συστεγαζόταν με το ιδιωτικό ιατρείο του.

Αντώνης Σαμαράς, Μάριος Σαλμάς

Δύο μέρες μετά τις απόκαλύψεις της Εφημερίδας των Συντακτών σχετικά με τα 550 παραπεμπτικά για τις υπερκοστολογημένες διαγνωστικές εξετάσεις, τα οποία υπέγραψε με την ιατρική ιδιότητά του ο πρώην υφυπουργός Υγείας και νυν βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Ν.Δ., Μάριος Σαλμάς, νέα στοιχεία ρίχνουν ακόμα πιο βαριά σκιά στην υπόθεση που ζημίωσε κατά 825.000 ευρώ το Δημόσιο.

Συγκεκριμένα, αποδεικνύεται πως ο ιδιοκτήτης του «Ιδιωτικού διαγνωστικού εργαστηρίου Αρθροσκόπηση-Υπερηχοτομογραφία Ε.Ε.», επί της λεωφόρου Κηφισίας 22, το οποίο συστεγαζόταν με το ιδιωτικό ιατρείο του Μ. Σαλμά και στο οποίο πραγματοποιούνταν οι αρθροσκοπήσεις που συνταγογραφούσε ο πρώην υφυπουργός Υγείας, δεν ήταν άλλος από τον γαμπρό του, Αθανάσιο Αρβάλη.

Αναζητώντας στοιχεία από ήδη δημοσιευμένα ρεπορτάζ στον Τύπο για τον άνθρωπο με τον οποίο κατά... διαβολική σύμπτωση συστεγάζεται ο Μάριος Σαλμάς, προκύπτει ένα πλούσιο και πολύ ενδιαφέρον ιστορικό.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)