to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:30 | 27.09.2016

Κοινωνία

ΣΥΡΙΖΑ Αλεξάνδρειας: Να κλείσουν όλοι τα αυτιά τους στις σειρήνες της ξενοφοβίας και του ρατσισμού

«Όπως έχουν διαβεβαιώσει όλοι οι αρμόδιοι φορείς, τα απογευματινά τμήματα υποδοχής που θα δημιουργηθούν θα πληρούν όλες τις προϋποθέσεις για την ομαλή και ασφαλή ένταξη των προσφυγόπουλων. Έτσι οι γονείς μπορούν να είναι ήσυχοι ότι τα παιδιά τους δεν κινδυνεύουν από την παρουσία των προσφυγόπουλων στα σχολεία»


Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ Αλεξάνδρειας Ημαθίας με αφορμή την ξενοφοβική απόφαση Συλλόγου Γονέων για τη μη υποδοχή προσφύγων μαθητών σε σχολεία της περιοχής. Η Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Αλεξάνδρειας καλεί όλους τους φορείς του Δήμου μας, κοινωνικούς, παραγωγικούς και πολιτιστικούς, συλλογικότητες και πολίτες «να συμπράξουν με αίσθημα ευθύνης και ανθρωπισμού στην ουσιαστική αντιμετώπιση και διαχείριση της κατάστασης, κλείνοντας τα αυτιά τους στις σειρήνες της ξενοφοβίας και του ρατσισμού».Θυμίζουμε ότι η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων των 1ου και 5ου Δημοτικών Σχολείων Αλεξάνδρειας, Βάνα Δημητριάδου-Μπρουσκέλη, παραιτήθηκε μετά την ρατσιστική απόφαση κάνοντας λόγο για μία απόφαση που «δεν συνάδει τόσο με την κείμενη νομοθεσία όσο και με την ανθρωπιά που πρέπει να μας διακρίνει στην πράξη και όχι στα λόγια».

«Ζούμε μια δυσάρεστη κατάσταση το λιγότερο» δηλώνει από την πλευρά του στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης 93.4 ο Στέργιος Μίχος, μέλος της ομάδας αλληλεγγύης στους πρόσφυγες από την Αλεξάνδρεια Ημαθίας και μέλος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων το 1ο – 5ο δημοτικό σχολείο. Μιλώντας για την πρόσφατη απόφαση του συλλόγου των γονέων και κηδεμόνων σημειώνει ότι «κακώς και άδικα καννιβαλίστηκε από τα σόσιαλ μίντια η πρόεδρος του συλλόγου Βάνα Δημητριάδου Μπρούσκελη η οποία διαφώνησε και έχει βοηθήσει στην υποδοχή των προσφύγων» ενώ κάνει και την αυτοκριτική του διαπιστώνοντας ότι «μετάνιωσα για την αποχώρησή μου από την συνέλευση των γονέων αλλά δεν περίμενα ότι θα γινόταν ψηφοφορία».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Τις τελευταίες ημέρες βιώνουμε στην Αλεξάνδρεια την απαρχή μιας φανερής ή συγκαλυμμένης ρατσιστικής υστερίας με αφορμή την ένταξη των προσφυγόπουλων σε σχολεία της πόλης μας. Δυστυχώς η προσφυγική κρίση, η οποία δοκιμάζει τις αντοχές της Ευρώπης, μετατίθεται και στην ελληνική κοινωνία που καλείται να διαχειριστεί τη μεγαλύτερη μετακίνηση ανθρώπινου πληθυσμού στην Ευρώπη μετά το Β' Παγκόσμιο πόλεμο.


Η τοπική κοινωνία έδειξε από την πρώτη στιγμή τον ανθρωπισμό της και την αλληλεγγύη της απέναντι στους πρόσφυγες που φιλοξενούνται στην Αλεξάνδρεια. Σήμερα όμως, ορισμένοι εκμεταλλευόμενοι την άγνοια και την κακή πληροφόρηση σπέρνουν την ξενοφοβία και τον ρατσισμό στους γονείς που αρνούνται το δικαίωμα των παιδιών αυτών στην εκπαίδευση. Όλα αυτά έρχονται σε αντίθεση με τη Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού του ΟΗΕ, αφού οι διατάξεις της ισχύουν για όλα τα παιδιά που διαμένουν σε χώρα που έχει υπογράψει τη Σύμβαση της Γενεύης το 1951. Η παραπάνω Σύμβαση αφορά όλους τους τομείς της ζωής του παιδιού: υγεία, εκπαίδευση, κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα.

Όπως έχουν διαβεβαιώσει όλοι οι αρμόδιοι φορείς , ιατρικοί και εκπαιδευτικοί σύλλογοι και διεθνείς οργανισμοί,τα απογευματινά τμήματα υποδοχής που θα δημιουργηθούν θα πληρούν όλες τις προϋποθέσεις για την ομαλή και ασφαλή ένταξη των προσφυγόπουλων. Έτσι οι γονείς μπορούν να είναι ήσυχοι ότι τα παιδιά τους δεν κινδυνεύουν από την παρουσία των προσφυγόπουλων στα σχολεία.

Η Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Αλεξάνδρειας καλεί όλους τους φορείς του Δήμου μας, κοινωνικούς, παραγωγικούς και πολιτιστικούς, συλλογικότητες και πολίτες να συμπράξουν με αίσθημα ευθύνης και ανθρωπισμού στην ουσιαστική αντιμετώπιση και διαχείριση της κατάστασης, κλείνοντας τα αυτιά τους στις σειρήνες της ξενοφοβίας και του ρατσισμού.» 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)