to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:41 | 08.03.2018

Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Το ακροδεξιό παραλήρημα του σκιώδους προέδρου της ΝΔ, κ. Σαμαρά, ξεπέρασε τα σύνορα

«Όσο κι αν προσπαθεί να κρύψει τον πανικό του κάτω από τόνους εμφυλιοπολεμικής και ψυχροπολεμικής ρητορείας, δεν τα καταφέρνει», σχολιάζει το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ το άρθρο του κ. Σαμαρά στους Financial Times


Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για το άρθρο του κ. Σαμαρά στους Financial Times αναφέρει:

Το ακροδεξιό παραλήρημα του σκιώδους προέδρου της ΝΔ, κ. Σαμαρά, έχει ξεπεράσει, πλέον, τα σύνορα της χώρας. Όσο κι αν προσπαθεί να κρύψει τον πανικό του κάτω από τόνους εμφυλιοπολεμικής και ψυχροπολεμικής ρητορείας, δεν τα καταφέρνει. Ίσως γιατί γνωρίζει ότι, με αυτή την κυβέρνηση, όλοι είναι ίσοι έναντι του Νόμου, όσο «εξέχουσες πολιτικές προσωπικότητες» κι αν είναι.

Μπορεί, βέβαια, για πολλοστή φορά να καταγγέλλει την κυβέρνηση για παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, κρίνοντας εξ ιδίων τα αλλότρια. Μπορεί να φαντάζεται προσπάθειες εγκαθίδρυσης λατινοαμερικάνικων καθεστώτων. Επισημαίνουμε, όμως, ότι στο άρθρο του στους Financial Times δεν αναφέρει ούτε λέξη για το FBI, αντιλαμβανόμενος ότι θα τον διαβάσουν και Αμερικάνοι...

Επίθεση στην κυβέρνηση την οποία και κατηγορεί πως υπονομεύει τη Δημοκρατία προσπαθώντας να εγκαθιδρύσει ένα λατινοαμερικάνικου τύπου ανελεύθερου καθεστώς, εξαπέλυσε ο Αντώνης Σαμαράς. Σε άρθρο του στους Financial Times ο πρώην πρωθυπουργός επισημαίνει πως μπορεί τους τελευταίους μήνες η Ελλάδα να μην βρίσκεται πλέον στα πρωτοσέλιδα καθώς προετοιμάζεται να αποσυρθεί από το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας με την οικονομία της να αναπτύσσεται ξανά, ωστόσο, όμως όπως λέει, στην ελληνική πολιτική σκηνή υπάρχει μια διαφορετική, πολύ πιο σκοτεινή ιστορία.

"Η κυβέρνηση υπό το ριζοσπαστικό αριστερό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, σε συνασπισμό με το εθνικιστικό δεξιό κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, έχουν εξαπολύσει μία άνευ προηγουμένου επίθεση στους ανεξάρτητους θεσμούς και τη Δικαιοσύνη" τονίζει ο κ. Σαμαράς προσθέτοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε την εξουσία τον Ιανουάριο του 2015, ύστερα από μία πολύ επιθετική, όπως τη χαρακτηρίζει, εκστρατεία εις βάρος της κυβέρνησης ενός συνασπισμού της κεντροδεξιάς Νέας Δημοκρατίας και των σοσιαλδημοκρατών του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά ο Αλέξης Τσίπρας αγνόησε το γεγονός ότι η οικονομία είχε ανακάμψει ενώ τον κατηγορεί πως στην αντιπολίτευση, ο ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκε να υπερψηφίσει νομοσχέδια που στόχευαν να περιορίσουν την αιμορραγία του δημόσιου ταμείου.

"Σύμφωνα με τον δείκτη της Διεθνούς Διαφάνειας επίσης , η Ελλάδα βελτίωσε επίσης την θέση της στην παγκόσμια κατάταξη στην μάχη κατά της διαφθοράς, ενόσω η κυβέρνησή μου βρισκόταν στην εξουσία.

Θεσμοθετήσαμε αυστηρότερες ποινές για την δωροδοκία κρατικών αξιωματούχων, αντιμετωπίζοντάς το ως κακούργημα ενώ προηγουμένως θεωρείτο πλημμέλημα.

Δυστυχώς, η επιτυχία αυτή είχε μοίρα ανάλογη αυτής που υπέστησαν τα περισσότερα από τα επιτεύγματά μας, αφ' ης στιγμής ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε την εξουσία" τονίζει ο πρώην πρωθυπουργός προσθέτοντας πως η κυβέρνησή του είχε συγχωνεύσει όλες τις υπηρεσίες κατά της διαφθοράς σε έναν ανεξάρτητο οργανισμό, τον οποίο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κατήργησε, αντικαθιστώντας τον με μία κεντρικά ελεγχόμενη γενική διεύθυνση.

"Σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζει τις πολιτικές συνέπειες των καταστροφικών του πολιτικών που ακολούθησε τα τελευταία τρία χρόνια. Η δημοτικότητά του είναι μισή σε σχέση με την περίοδο που ανέλαβε την εξουσία, ενώ η Νέα Δημοκρατία , η μείζων αντιπολίτευση, προηγείται πολύ στις δημοσκοπήσεις" δηλώνει επισημαίνοντας πως ο κ. Τσίπρας μέσα στην απελπισία του επέλεξε ως έσχατη λύση την εξάλειψη των αντιπάλων του. Μάλιστα χαρακτηρίζει τον Αλέξη Τσίπρα ως "πρώην μέλος της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας και αποδεδειγμένο θαυμαστή του Φιντέλ Κάστρο και του Ούγκο Τσάβες" και τον κατηγορεί πως προσπάθησε να μετατρέψει μια υπόθεση που αφορά την εταιρεία Novartis από ένα παγκόσμιο σκάνδαλο υγείας σε μια ευκαιρία για πολιτική λασπολογία.

"Εγώ και ένας άλλος πρώην πρωθυπουργός, ο Παναγιώτης Πικραμμένος καθώς και οκτώ ακόμη εξέχουσες πολιτικές προσωπικότητες κατονομαζόμαστε στη δικογραφία του εισαγγελέα κατά της διαφθοράς κατηγορούμενοι για διαφθορά στον τομέα της δημόσιας υγείας.

Μας επέλεξαν με βάση ασαφείς και αβάσιμους ισχυρισμούς τριών «προστατευόμενων» μαρτύρων. Ο ΣΥΡΙΖΑ δημιουργεί έτσι ένα ανησυχητικό προηγούμενο: δύο πρώην πρωθυπουργοί διώκονται βάσει αθεμελίωτων ισχυρισμών από ανώνυμους προστατευόμενους μάρτυρες. Στόχος του κ. Τσίπρα και των συναδέλφων του είναι να δυσφημίσουν τους αντιπάλους τους. Προφανώς δεν νοιάζονται για το γεγονός ότι το τελικό θύμα των πράξεών τους θα είναι η ελληνική δημοκρατία. Τον Φεβρουάριο, ο Νίκος Σαλάτας, γενικός γραμματέας της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, προειδοποίησε τη Βασιλική Θάνου, επικεφαλής του νομικού γραφείου του πρωθυπουργού, να μην εκφοβίσει τους δικαστές στην υπόθεση Novartis.

Εν τω μεταξύ, ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης ομολόγησε με ελαφρά τη καρδία στο κοινοβούλιο ότι έχει επικοινωνήσει με τον εισαγγελέα που το χειρίζεται. Και ο προϊστάμενος του γραφείου τύπου του κ. Τσίπρα, Θανάσης Καρτερός, δημοσίευσε ένα άρθρο για την υπόθεσή μου που επικαλούνταν τον ελληνικό εμφύλιο πόλεμο από το 1946 έως το 1949. Η υπόθεση Novartis είναι το τελευταίο κεφάλαιο στην ιστορία μιας αποτυχημένης κυβέρνησης των δημαγωγών που προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν τη δημοκρατική κυριαρχία για να εγκαθιδρύσουν ένα λατινο-αμερικανικού τύπου ανελεύθερο αριστερο καθεστώς στην Ελλάδα. Δεν θα πρέπει να τους επιτρέψουμε να κερδίσουν» καταλήγει στο άρθρο του ο κ. Σαμαράς.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)