to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:28 | 31.05.2022

Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας: Ούτε για την Βιβλιοθήκη ενδιαφέρεται η σημερινή κυβέρνηση, ούτε για το Ελληνικό Δημόσιο Πανεπιστήμιο

«Ο στόχος της απαξίωσης και ποινικοποίησης των φοιτητικών κινητοποιήσεων επιδιώκεται αφενός με την δυσφήμηση κι αφετέρου με την κατατρομοκράτηση των φοιτητών και φοιτητριών με την χρήση ακραίας βίας που απειλεί ακόμη και την σωματική τους ακεραιότητα», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας σε ανακοίνωσή του


Στην εκτεταμένη αστυνομική καταστολή στο ΑΠΘ αναφέρεται με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας, επισημαίνοντας: 

Ο απροκάλυπτος αυταρχισμός που αποτελεί καθημερινό φαινόμενο τους τελευταίους μήνες στο ΑΠΘ και που κορυφώθηκε με τον τραυματισμό ενός φοιτητή από τις αστυνομικές δυνάμεις είναι το ορατό αποτύπωμα της στρατηγικής επιλογής της κυβέρνησης της ΝΔ, του πρωθυπουργού και της κ. Κεραμέως που επιδιώκει να καταργήσει την οργανωμένη φοιτητική εκπροσώπηση ώστε να τελειώνουν με τον δημόσιο χαρακτήρα του Πανεπιστημίου.

Η ακραία βία και η απρόκλητη άγρια καταστολή απέναντι σε φοιτητές και φοιτήτριες σηματοδοτεί το ακραίο σημείο όπου η κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και οι πρυτανικές αρχές με την ανοχή που επιδεικνύουν, υιοθετούν την βίαιη πολιτική ατζέντα της ακραίας δεξιάς. Στοχεύει στην εφαρμογή στο διηνεκές του διαβόητου δόγματος Χρυσοχοΐδη περί μηδενικής ανοχής, ώστε να καταπιεστεί και να ποινικοποιηθεί κάθε εκδήλωση διαμαρτυρίας ενώ ανέχεται και ενθαρρύνει την δράση κουκουλοφόρων – ροπαλοφόρων προβοκατόρων που κυκλοφορούν ανενόχλητοι και προκαλούν όταν οι φοιτητές και οι εκλεγμένοι τους αντιπρόσωποι τρώνε άγριο ξύλο.

Αυτή η συμπεριφορά εκπορεύεται από νοσηρή εχθροπάθεια απέναντι στους φοιτητές και τις φοιτήτριες που αντιστέκονται. Η βασική ιδέα που την συνέχει παραμένει η ίδια από τον καιρό της Χούντας: μίσος απέναντι στους νέους και σε ό,τι διεκδικούν και εκπροσωπούν. Εκ συστήματος το άγριο ξύλο, οι τραυματισμοί, οι προσαγωγές και οι συλλήψεις αφορούν μόνο αθώους και άοπλους φοιτητές που υπερασπίζονται τις ακαδημαϊκές ελευθερίες στο Πανεπιστήμιό τους.

Το φοιτητικό κίνημα δεν φορά κουκούλα, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις από τους κατ' επάγγελμα συκοφάντες του που έχουν σκοπό την καταστολή και την ποινικοποίησή του. Όσο για τις βαριοπούλες, ο Πρωθυπουργός ας τις αναζητήσει σε κάποιους από τους υπουργούς του που είχαν διατελέσει στελέχη της χουντικής νεολαίας Παπαδόπουλου.

Ο στόχος της απαξίωσης και ποινικοποίησης των φοιτητικών κινητοποιήσεων επιδιώκεται αφενός με την δυσφήμηση κι αφετέρου με την κατατρομοκράτηση των φοιτητών και φοιτητριών με την χρήση ακραίας βίας που απειλεί ακόμη και την σωματική τους ακεραιότητα.

Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο και κατηγορηματικό τρόπο αυτή την εγκληματική επίθεση και τους υπεύθυνους για αυτήν. Είναι ευθύνη όλων μας να πούμε έγκαιρα «όχι» και να σταθούμε σταθερά απέναντι στους ηθικούς και τους φυσικούς αυτουργούς της εγκληματικής βίας απέναντι στους φοιτητές και τις φοιτήτριες.

Πλέον είναι ξεκάθαρο σε όλους ότι για να επιστρέψει η ηρεμία στην εκπαιδευτική κοινότητα, αλλά και γενικά στην ελληνική κοινωνία, χρειάζεται άμεσα πολιτική αλλαγή και μια κυβέρνηση με προοδευτικό, αριστερό, δημοκρατικό πρόσημο.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)