to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:41 | 10.03.2018

Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας: Ο Φωτήλας μπέρδεψε τη «λογική» με τον ακροδεξιό οχετό

«Τουλάχιστον βρήκε στη ΝΔ τον φυσικό πολιτικό του χώρο»


Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας:

«Οι δηλώσεις του Αχαιού Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Ιάσονα Φωτήλα, αναφορικά με το ζήτημα του νέου υποδιοικητή του Ευαγγελισμού (σ.σ.: αναλυτικά παρακάτω), είναι ρατσιστικές και επιχειρούν να πλήξουν ευθέως τα δικαιώματα των ανθρώπων με αναπηρία.

Όπως ήταν αυτονόητο, οι δηλώσεις αυτές καταδικάστηκαν από την ΕΣΑμεΑ αλλά και από τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Η ακροδεξιά παρέκκλιση της Νέας Δημοκρατίας αποκρυσταλλώνεται και στο επίπεδο του νομού μας, αφού μετά τον κύριο Μαζαράκη και τη ΝΟΔΕ που μιλούν συνεχώς για "λαθρομετανάστες", τη σκυτάλη πήρε ο κύριος Φωτήλας για να μας πει ότι τα άτομα με αναπηρία όχι μόνο είναι ανίκανα να αναλάβουν θέσεις ευθύνης αλλά δεν πρέπει να βγαίνουν και από το σπίτι τους. Ο κύριος Φωτήλας που ως υποψήφιος βουλευτής του Ποταμιού καλούσε μέσα από προεκλογικό σποτάκι τους Αχαιούς να τον ψηφίσουν για να δυναμώσουν τη φωνή της λογικής, φαίνεται πως μπέρδεψε τη λογική με τον ακροδεξιό οχετό. Τουλάχιστον βρήκε στη ΝΔ τον φυσικό πολιτικό του χώρο.»

Τα «μάζεψε» μετά την κατακραυγή

«Έχω υπερασπιστεί, υπερασπίζομαι και θα συνεχίσω να υπερασπίζομαι τα δικαιώματα των ΑμεΑ με σθένος αλλά και ευαισθησία τόσο κοινοβουλευτικά όσο και εκτός του κοινοβουλίου» δήλωσε ο βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ, Ιάσονας Φωτήλας, και πρόσθεσε: «Γι αυτό, εάν άθελα μου έθιξα ή προσέβαλα οποιοδήποτε άτομο με ειδικές ανάγκες και ιδίως τον ίδιο τον φερόμενο ως υποδιοικητή, ζήτω συγγνώμη. Δεν ήταν αυτός ο σκοπός μου. Σκοπός μου ήταν να αναδείξω την υποκρισία της κυβέρνησης όταν μιλά για αποκομματικοποίηση της Δημόσιας Διοίκησης για διαφάνεια και αξιοκρατία»:

Η παραπάνω δήλωση αποτελεί την άγαρμπη προσπάθεια του βουλευτή της ΝΔ να «μαζέψει» τη χυδαία ρατσιστική του δήλωση στον ΣΚΑΪ (από το 10:45' του παρακάτω βίντεο):

ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μητσοτάκης είναι γιαλαντζί φιλελεύθερος

«Τα ρατσιστικά σχόλια βουλευτών της ΝΔ εναντίον ολόκληρων κοινωνικών ομάδων, φαίνεται ότι δεν είναι μεμονωμένα περιστατικά«, υπογράμμισε σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς «μετά τον κ. Δαβάκη, σήμερα, ο κ. Φωτήλας, βασιζόμενος σε ένα "κίτρινο" δημοσίευμα εφημερίδας, προέβη σε ένα κρεσέντο ρατσιστικών, προσβλητικών χαρακτηρισμών εναντίον συμπολιτών μας που πάσχουν από ψυχικά νοσήματα».

«Όσον αφορά τον ίδιο τον κ. Φωτήλα, αυτός, έστω και εκ των υστέρων, και μετά την κατακραυγή, ζήτησε συγνώμη», αναφέρει η Κουμουνδούρου, τονίζοντας ότι:

«Ο κ. Μητσοτάκης, όμως, εδώ και μέρες σιωπά. Με τη σιωπή του, ανέχεται τα ρατσιστικά παραληρήματα των βουλευτών του, επιβεβαιώνει πως είναι γιαλαντζί φιλελεύθερος και στρώνει το έδαφος για την ακροδεξιά που ηγεμονεύει πλέον στο κόμμα του κ. Σαμαρά.»

Θυμίζουμε ότι στην περίπτωση των ακραία ρατσιστικών δηλώσεων Δαβάκη, ο Κυρ. Μητσοτάκης αρκέστηκε να «διαρρεύσει» ότι είναι... «πολύ ενοχλημένος» ενώ πηγές της ΝΔ ανέφεραν ότι το θέμα «ενδέχεται να έχει συνέχεια», συνέχεια όμως που δεν υπήρξε ποτέ...

(οι εμετικές δηλώσεις Δαβάκη, στις 3 Μαρτίου 2018)

Παρέμβαση Μητσοτάκη ζήτησε νωρίτερα η ΕΣΑμεΑ

Νωρίτερα, επείγουσα επιστολή προς τον πρόεδρο της ΝΔ Κ. Μητσοτάκη απέστειλε η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ), για τις απαράδεκτες, όπως σημειώνει, δηλώσεις του βουλευτή του κόμματος της ΝΔ Ιάσωνα Φωτήλα .

Όπως αναφέρεται στην επιστολή, ο «Ι. Φωτήλας έκρινε τον διορισμό ενός υποδιοικητή νοσοκομείου στη βάση της αναπηρίας του. Με έντονο τρόπο επαναλάμβανε ξανά και ξανά ότι λόγω της αναπηρίας του δεν έχει τη δυνατότητα να διοικήσει. Από τη μια πλευρά έδειξε καταπληκτική άγνοια αναφορικά με τα ποσοστά αναπηρίας, τι σημαίνουν κλπ. Αναπαρήγαγε διαδεδομένες ανακρίβειες- καθώς η αναπηρία, η οποιαδήποτε νόσος, ψυχική διαταραχή κλπ. ΔΕΝ είναι λόγος αποκλεισμού από την εργασία. Το δυστυχέστερο, ουσιαστικότερο αλλά και πιο επικίνδυνο όμως ήταν οι δηλώσεις του περί «ικανότητας» ή «ανικανότητας» ενός ατόμου με αναπηρία. Ουσιαστικά χρησιμοποίησε ένα ούτως ή άλλως δημοσιογραφικό «διαμάντι», ένα απαράδεκτο ρατσιστικό άρθρο μεγάλης σε κυκλοφορία κυριακάτικης εφημερίδας με αυτό το θέμα.

Οι πολλών ετών και μεγάλης έντασης αγώνες που διεξήγαγε και διεξάγει το αναπηρικό κίνημα ανά τον κόσμο αλλά και στην Ελλάδα, για να αποτινάξει την ψευδή εκτίμηση της ανικανότητας και να προάγει τη δικαιωματική προσέγγιση προς την Αναπηρία είναι γνωστοί Και ενώ έχουν γίνει τόσα βήματα προόδου, όταν η ελληνική κοινωνία έχει αποδείξει πόσο έχει προχωρήσει προς τα θέματα σεβασμού και δικαιωμάτων, ένας εκπρόσωπος του ελληνικού Κοινοβουλίου έρχεται και τα αμφισβητεί από δημόσιο βήμα.

Παράλληλα, και εκτός από τις ρατσιστικές δηλώσεις, ο βουλευτής επιτέθηκε και στα «οφέλη» που έχουν τα άτομα με αναπηρία με σκωπτικό τρόπο. Τα ελάχιστα δηλαδή ευεργετήματα που δίνει η Πολιτεία, σε μια μικρή μερίδα ατόμων με αναπηρία, ως ελάχιστο και καθόλου αναλογικό μέσο για να καλυφθούν τα μεγάλα κόστη που επιφέρει η αναπηρία».

Η ΕΣΑμεΑ ζητά από τον Κ. Μητσοτάκη να παρέμβει προσωπικά ώστε ο βουλευτής του κόμματός του να ανακαλέσει άμεσα και δημόσια (σ.σ.: κάτι που με καθυστέρηση έκανε ο ίδιος ο βουλευτής, χωρίς όμως να ακουστεί λέξη από τον Κυρ. Μητσοτάκη).

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)