to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:41 | 20.01.2016

Διεθνή

Συριακό Παρατηρητήριο: Περισσότεροι από 1.000 άμαχοι θύματα των ρωσικών βομβαρδισμών στη Συρία

Τουλάχιστον 3.000 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων περισσότεροι από 1.000 πολίτες, έχουν σκοτωθεί από τις ρωσικές αεροπορικές επιδρομές στη Συρία από τις 30 Σεπτεμβρίου, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.


Μεταξύ των νεκρών των ρωσικών επιδρομών βρίσκονται 893 μέλη του Ισλαμικού Κράτους, επισήμανε η μη κυβερνητική οργάνωση.

«Από τις 30 Σεπτεμβρίου, 1.015 άμαχοι, μεταξύ των οποίων 238 παιδιά και 137 γυναίκες, έχουν σκοτωθεί. Εξάλλου από τις ρωσικές επιδρομές, 1.141 αντάρτες και τζιχαντιστές του Μετώπου Αλ Νούσρα έχουν χάσει τη ζωή τους, όπως και 893 μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος», διευκρινίζει το Παρατηρητήριο.

Έντονη ενόχληση Βρετανίας για τις ρωσικές ενέργειες

Ο υπουργός Άμυνας της Μεγάλης Βρετανίας Μάικλ Φάλον, νωρίτερα, είχε εκφράσει τη βαθύτατη ενόχληση του Ηνωμένου Βασιλείου για τις ρωσικές αεροπορικές επιδρομές σε δυνάμεις της μετριοπαθούς κοσμικής και ισλαμικής αντιπολίτευσης και πολίτες στη Συρία, σημειώνοντας ότι έχει έρθει η ώρα οι δυνάμεις υπό τις ΗΠΑ να εκμεταλλευτούν τις πρόσφατες ήττες που έχει υποστεί το Ισλαμικό Κράτος.

«Με έχουν ενοχλήσει εξαιρετικά οι ρωσικοί βομβαρδισμοί», δήλωσε ο κ. Φάλον, ενόψει συνόδου στο Παρίσι των υπουργών Άμυνας ορισμένων από τις χώρες που μετέχουν στον συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ που πολεμά ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, με στόχο να γίνει αποτίμηση των προσπαθειών που καταβάλλουν οι δυνάμεις τους στη Συρία και στο Ιράκ.

«Εξακολουθεί να αυξάνεται το σύνολο των απωλειών. Έχουμε υπολογισμούς για αρκετές εκατοντάδες αμάχους που έχουν σκοτωθεί με τη χρήση μη κατευθυνόμενων πυρομαχικών σε περιοχές με αμάχους και αντιπολιτευόμενες ομάδες που πολεμούν τον Άσαντ», πρόσθεσε.

«Αυτό με λυπεί. Η υποστήριξη του καθεστώτος του Άσαντ παρατείνει απλώς την αγωνία. Αντιθέτως, η Ρωσία θα έπρεπε να χρησιμοποιεί την επιρροή της για να καταστήσει σαφές ότι ο Άσαντ δεν έχει μέλλον στη Συρία», σημείωσε.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)