to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:06 | 29.08.2013

Διεθνή

Συριακά

Του Θανάση Καρτερού


 

Μερικές φορές είναι να τρομάζεις με τη "γραμμή" που τηρούν, λες και έχουν πάρει κάποια εντολή από κάποιον μεγάλο αδελφό, τα μεγάλα ΜΜΕ στον μεγάλο κόσμο της Δύσης. Ιδιαίτερα όταν το ανθρωπιστικό τμήμα της διεθνούς κοινότητας ετοιμάζεται να επιβάλει κάποια ανθρωπιστική τιμωρία, ή κάποια ανθρωπιστικά αντίποινα, με ανθρωπιστικούς πυραύλους και ανθρωπιστικές βόμβες στο μη ανθρωπιστικό τμήμα. Και η προπαγάνδα καλείται να προετοιμάσει το ανθρωπιστικό έγκλημα -υπάρχει και τέτοιο- ως απάντηση στο απάνθρωπο.

Το είδαμε να γίνεται με το Ιράκ και τα όπλα μαζικής καταστροφής που κατείχε ο Σαντάμ -ακόμα τα ψάχνουν. Το είδαμε να γίνεται στη Γιουγκοσλαβία, όπου οι εγκληματίες πολέμου διαχωρίστηκαν σε καλούς και Σέρβους, για να ζήσουμε το αίσχος των βομβαρδισμών σε μια ευρωπαϊκή πρωτεύουσα -το Βελιγράδι. Τώρα βλέπουμε το ίδιο έργο να εκτυλίσσεται στη Συρία. Στην οποία προετοιμάζονται πυρετωδώς να επιβάλουν ανθρωπιστικά μέτρα οι εντεταλμένοι ανθρωπιστές -οι ίδιοι που σκότωσαν χιλιάδες γυναικόπαιδα στο Ιράκ και οργάνωσαν εκεί ανθρωπιστικά ιδρύματα τύπου Αμπού Γκράιμπ.

Τι επικαλούνται; Το ειδεχθές έγκλημα της χημικής επίθεσης εναντίον αμάχων, που προκάλεσε φρίκη σε όλο τον κόσμο. Τι παραβλέπουν; Το γεγονός ότι κανένας μέχρι τώρα δεν ξέρει τον ένοχο. Ότι το καθεστώς και οι αντικαθεστωτικοί αλληλοκατηγορούνται για το έγκλημα. Ότι στον συριακό εμφύλιο εμπλέκονται πολλές δυνάμεις, πολλές μυστικές υπηρεσίες και πολλή τρομοκρατία -μέχρι και η Αλ Κάιντα, η οποία αιφνιδίως είναι στο ίδιο στρατόπεδο με τις ΗΠΑ!! Και ότι στο ρημαγμένο σώμα της Συρίας συγκρούονται γεωστρατηγικές και πολιτικές επιδιώξεις που μόνο με τον λαό της δεν έχουν σχέση.

Κατέληξαν όμως στον ένοχο. Ποιοι; Εκείνοι που, αν υπήρχε διεθνής δικαιοσύνη, θα έπρεπε να ανακριθούν τουλάχιστον ως ύποπτοι. Γιατί και κίνητρο είχαν και εμφανώς ωφελούνται από το έγκλημα: Το Ισραήλ, το ΝΑΤΟ, το Λονδίνο, το Παρίσι, η Ουάσιγκτον. Και ο Ερντογάν του ανθρωπισμού! Βιαστικοί όλοι τους να βομβαρδίσουν, να αφανίσουν, να ρημάξουν τον συριακό λαό με το πρόσχημα ότι τιμωρούν το συριακό καθεστώς. Και διακηρύσσοντας ότι δεν χρειάζονται καμιά εξουσιοδότηση του ΟΗΕ! Και τα μεγάλα ΜΜΕ του ελεύθερου κόσμου μας, με ελάχιστες λαμπρές εξαιρέσεις, τους στηρίζουν. Δεν έχουν χρόνο, βλέπετε, για ερωτηματικά και αμφισβητήσεις. Πρέπει να προετοιμάσουν την κατάλληλη ζωντανή κάλυψη για το νέο σοκ και δέος...

Πηγή: avgi.gr

tags: Συρία

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)