to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:35 | 22.09.2012

Διεθνή

Συρία: Βομβαρδίζεται το Χαλέπι

Σφυροκοπείται το Χαλέπι, συλλήψεις στο νότο, συγκρούσεις κοντά στα ιορδανικά σύνορα.


σχυρές εκρήξεις και πυρά βαρέος πυροβολικού συγκλόνισαν νωρίς σήμερα το πρωί το Χαλέπι, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Συρίας κι ενώ οι δυνάμεις του καθεστώτος προχώρησαν σε κύμα συλλήψεων στη νότια πόλη Ντεράα.


Οι συνοικίες Κατεργκί, Σάαρ, Σαχούρ Χανάνο, Αρκούμπ (ανατολική) και Μαρτζέ (νότια) της μητρόπολης του βορρά βομβαρδίστηκαν τα ξημερώματα, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αναφέροντας ότι σκληρές μάχες μαίνονταν χθες στη συνοικία Χανάνο.


Συγκρούσεις ξέσπασαν επίσης σήμερα ανάμεσα σε συριακά στρατεύματα και δυνάμεις των ανταρτών κοντά στα σύνορα με την Ιορδανία. Οι μάχες, με τις κυβερνητικές δυνάμεις να υποστηρίζονται από πυρά βαρέος πυροβολικού, μαίνονταν κοντά στο μεθοριακό πέρασμα αλ-Νασίμπ, που βρίσκεται στην οδική αρτηρία η οποία συνδέει τις πρωτεύουσες της Συρίας και της Ιορδανίας.


Βομβαρδισμοί και οδομαχίες σημειώθηκαν σε αρκετές ακόμη περιοχές όπως στην πόλη αλ-Μπαμπ, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο που βασίζεται στις πληροφορίες ενός μεγάλου δικτύου ακτιβιστών.


Παράλληλα οι δυνάμεις ασφαλείας προχώρησαν σε κύμα συλλήψεων και ερευνών σε σπίτια της περιοχής αλ-Χάρα στη νότια επαρχία Ντεράα, ενώ μάχες ξέσπασαν στην πόλη Νταέλ.


Κοντά στη Δαμασκό, μαχητικά αεροσκάφη σφυροκόπησαν το πρωί τοποθεσίες στην πόλη Γιαμπρούντ, ενώ στη Χαράστα, ένας λιποτάκτης του τακτικού στρατού σκοτώθηκε κατά τις μάχες που ξέσπασαν μετά το βομβαρδισμό της περιοχής.


Τα βίαια επεισόδια χθες Παρασκευή στοίχισαν τη ζωή συνολικά σε 142 ανθρώπους --88 πολίτες, 32 στρατιώτες και 22 αντάρτες, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.


Πηγή: ΑΜΠΕ


από  την Καθημερινή

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)