to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:01 | 07.06.2017

Διεθνή

Συρία: Σύμμαχοι του Άσαντ απειλούν ότι θα πλήξουν θέσεις των Αμερικανών

Μια στρατιωτική συμμαχία που μάχεται στο πλευρό των δυνάμεων του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ ανακοίνωσε σήμερα ότι ενδέχεται να πλήξει θέσεις των Αμερικανών στη Συρία, προειδοποιώντας ότι «η αυτοσυγκράτησή» της μετά τα αεροπορικά πλήγματα των ΗΠΑ εναντίον των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων θα πάψει, αν η Ουάσινγκτον περάσει «τις κόκκινες γραμμές»


Μια στρατιωτική συμμαχία που μάχεται στο πλευρό των δυνάμεων του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ ανακοίνωσε σήμερα ότι ενδέχεται να πλήξει θέσεις των Αμερικανών στη Συρία, προειδοποιώντας ότι «η αυτοσυγκράτησή» της μετά τα αεροπορικά πλήγματα των ΗΠΑ εναντίον των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων θα πάψει, αν η Ουάσινγκτον περάσει «τις κόκκινες γραμμές».

Η απειλή έγινε μέσω μιας ανακοίνωσης στο όνομα «του διοικητή επιχειρήσεων των συμμαχικών προς τη Συρία δυνάμεων» και μεταδόθηκε από το πρακτορείο ειδήσεων της λιβανικής σιιτικής οργάνωσης Χεζμπολάχ.

«Η Αμερική γνωρίζει καλά ότι το αίμα των γιων της Συρίας, του Συριακού Αραβικού Στρατού, και των συμμάχων του δεν είναι φθηνό και η ικανότητα να πλήξουμε τις θέσεις της στη Συρία υπάρχει, όταν το απαιτήσουν οι συνθήκες», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Οι ΗΠΑ εξαπέλυσαν χθες Τρίτη νέες αεροπορικές επιθέσεις εναντίον υποστηριζόμενων από το Ιράν μαχητών που απειλούσαν τις αμερικανικές και τις υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ δυνάμεις στην αλ Τανφ στη νότια Συρία, τη δεύτερη παρόμοια επίθεση σε διάστημα τριών εβδομάδων.

Εξάλλου ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ εξέφρασε σήμερα την ανησυχία του για την επίθεση αυτή των ΗΠΑ, επισημαίνοντας ότι παραβιάζει την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας.

Σύμφωνα με τον Λαβρόφ, τα αμερικανικά πλήγματα είχαν στόχο δυνάμεις που επιθυμούσαν να αποτρέψουν τα σχέδια των τρομοκρατών, μια αναφορά στο Ισλαμικό Κράτος.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)