to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:18 | 21.07.2013

Διεθνή

Συρία: Σφαγή 13 μελών οικογένειας από άνδρες του Άσαντ στην Μπάιντα

Όπως αναφέρει το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπίνων Δικαιωμάτων, μεταξύ των θυμάτων βρίσκονται έξι παιδιά και τέσσερις γυναίκες. Η Μπάιντα, αποτελεί μέρος ενός μικρού Σουνιτικού θύλακα στην περιοχή της Ταρτούς, όπου κυριαρχεί η μειονότητα των Αλαουιτών, στην οποία ανήκει ο σύρος πρόεδρος.


Άνδρες πιστοί στο καθεστώς του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ εκτέλεσαν τουλάχιστον 13 μέλη μίας οικογένειας στη Σουνιτική κοινότητα Μπάιντα, στην επαρχία Ταρτούς, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπίνων Δικαιωμάτων.

Όπως αναφέρει το Παρατηρητήριο, μεταξύ των θυμάτων βρίσκονται έξι παιδιά και τέσσερις γυναίκες.

««Ένας συγγενής πήγε να τους ψάξει σήμερα και βρήκε τους άνδρες πυροβολημένους, νεκρούς έξω. Τα πτώματα των γυναικών και των παιδιών βρίσκονταν μέσα σε ένα δωμάτιο του σπιτιού και κάτοικοι της περιοχής είπαν ότι ορισμένες από τις σορούς είχαν καεί», ανέφερε ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, επικεφαλής του Παρατηρητηρίου.

Οι πληροφορίες του Παρατηρητηρίου, μίας μη κυβερνητικής οργάνωσης που εδρεύει στο Λονδίνο και ενημερώνεται πρωτίστως από ένα δίκτυο ακτιβιστών, δεν έχουν επιβεβαιωθεί.

Υπενθυμίζεται ωστόσο πως τον Μάιο ένοπλοι που πρόσκεινται στο καθεστώς Άσαντ σκότωσαν περισσότερους από 50 κατοίκους της Μπάιντα, και ακόμα 60 ανθρώπους στην κοντινή πόλη Μπάνιας.

Η Μπάιντα, κοντά στα μεσογειακά παράλια της Συρίας, αποτελεί μέρος ενός μικρού Σουνιτικού θύλακα στην περιοχή της Ταρτούς, όπου κυριαρχεί η μειονότητα των Αλαουιτών.

Οι Αλαουίτες, από τους οποίους προέρχεται η οικογένεια Άσαντ και το μεγαλύτερο μέρος του ηγετικού κύκλου που την περιβάλει, είναι ένα παρακλάδι του Σιιτικού Ισλάμ.

Στον αντίποδα, η πλειοψηφία του πληθυσμού της Συρίας είναι Σουνίτες, και αυτοί αποτελούν τον «κορμό» των αντικαθεστωτικών ανταρτών που μάχονται κατά της Δαμασκού.

Σύμφωνα με παλαιότερες εκτιμήσεις των Ηνωμένων Εθνών, τουλάχιστον 92.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη Συρία, στο πλαίσιο του εμφυλίου πολέμου που μαίνεται από τον Μάρτιο του 2011.

Πηγή: skai.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)