to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:40 | 23.11.2012

Διεθνή

Συρία: Όλο και πιο δύσκολο να γλιτώσουν από τις συγκρούσεις οι άμαχοι

Είναι όλο και πιο δύσκολο για τους πολίτες να γλιτώσουν από τις μάχες τη Συρία λόγω της επέκτασης της σύγκρουσης και πολλοί φοβούνται να δουν γιατρό ή να πάνε στο νοσοκομείο, δήλωσε ο πρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ), Πέτερ Μάουρερ.


«Με την επέκταση των συγκρούσεων οι άνθρωποι έχουν χάσει τις διαδρομές με τις οποίες θα μπορούσαν να αποφύγουν τις συγκρούσεις», δήλωσε ο Μάουρερ στον Τύπο μετά από συνάντησή του στη Στοκχόλμη με την Σουηδέζα υπουργό για την Αναπτυξιακή Βοήθεια Γκουνίλα Κάρλσον.

«Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, όταν οι μάχες ήταν σε εξέλιξη στο Χαλέπι και στη Χομς, υπήρχε ακόμη η δυνατότητα να καταστήσουμε ασφαλείς την Ιντλίμπ ή μερικές άλλες πόλεις. Αυτές οι τοποθεσίες γίνονται όλο και πιο σπάνιες, επειδή οι συγκρούσεις έχουν εξαπλωθεί σε άλλα τμήματα» της συριακής επικράτειας, εξήγησε.

Ο Μάουρερ προειδοποίησε επίσης ότι η ανθρωπιστική κρίση μπορεί να επιδεινωθεί περαιτέρω αν συνεχιστούν οι επιθέσεις εναντίον ιατρικών ομάδων και ασθενοφόρων. Ο συριακός λαός στο σύνολό του φοβάται να πάει να δει γιατρό ή σε νοσοκομεία επειδή τα νοσηλευτικά ιδρύματα έχουν μετατραπεί σε στρατιωτικούς στόχους, πρόσθεσε.

Όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, είπε επίσης ότι παρά το γεγονός ότι η ΔΕΕΣ έχει καταφέρει να διπλασιάσει την ιατρική βοήθεια στη Συρία κατά τη διάρκεια των τριών τελευταίων μηνών, αντιμετώπισε δυσκολίες κατά τη μεταφορά και διανομή της βοήθειας αυτής στη χώρα, που είναι διαιρεμένη σε εδαφικές περιοχές που ελέγχονται από το στρατό και τους αντάρτες.

Περισσότεροι από 40.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στους 20 μήνες των βίαιων συγκρούσεων στη Συρία, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.


Πηγή: real.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)