to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:23 | 06.03.2015

πηγή: Ναυτεμπορική

Διεθνή

Συρία: Νεκρός ο στρατιωτικός ηγέτης του Μετώπου Αλ Νούσρα;

Συριακού παρακλαδιού της Αλ Κάιντα


Ο στρατιωτικός διοικητής του Μετώπου Aλ Νoύσρα, συριακού παρακλαδιού της Αλ Κάιντα, και πολλοί υπαρχηγοί του, σκοτώθηκαν στη βορειοδυτική Συρία, μετέδωσε το επίσημο συριακό πρακτορείο και μη κυβερνητική οργάνωση.

Όμως η ίδια η τζιχαντιστική ομάδα δεν επιβεβαίωσε τον θάνατο του Αμπού Χαμάμ Αλ Σάμι, βετεράνου του πολέμου στο Αφγανιστάν, την ώρα που κυκλοφορούν αντικρουόμενες εκδοχές για την ημερομηνία και τις συνθήκες του θανάτου του.

Το επίσημο συριακό πρακτορείο Sana, επικαλούμενο τον ανταποκριτή του στην επαρχία Ιντλίμπ, μετέδωσε την Πέμπτη το βράδυ «τον θάνατο του στρατιωτικού διοικητή της τρομοκρατικής οργάνωσης Μέτωπο Αλ Νούσρα, του Αμπού Χαμάμ Αλ Σάμι, γνωστού και ως Αλ Φάρουκ Αλ Σούρι και πολλών στελεχών της οργάνωσης σε ειδική επιχείρηση του συριακού στρατού εναντίον συγκέντρωσης του Αλ Νούσρα στην Αλ Χομπέιτ», πόλη 55 χιλιόμετρα από την πόλη Ιντλίμπ.

Παρ' όλα αυτά, δεν διευκρίνισε πότε διεξήχθη η επιχείρηση, αν και το πρακτορείο συνήθως ανακοινώνει το βράδυ τις επιχειρήσεις του στρατού στη διάρκεια της ημέρας.

Ο Ράμι Άμπντελ Ράχμαν, διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, επιβεβαίωσε ότι ο Αλ Σάμι πέθανε την Πέμπτη, όμως τα τραύματά του «ενδέχεται» να προκλήθηκαν σε αεροπορική επιδρομή που εξαπολύθηκε εναντίον του αρχηγείου του Μετώπου Αλ Νούσρα στην επαρχία Ιντλίμπ την 27η Φεβρουαρίου, χωρίς όμως να διευκρινιστεί ποιος εξαπέλυσε την επιδρομή.

Από την επίθεση σκοτώθηκαν δύο ακόμη άνθρωποι, ενώ πέντε τραυματίστηκαν, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Όταν έγινε η επίθεση, το Μέτωπο Αλ Νούσρα είχε επιβεβαιώσει με φωτογραφίες ότι δύο από τους διοικητές της, ο Αμπού Μούσαμπ Αλ Φαλεστίνι και ο Αμπούλ Μπάραα Αλ Ανσάρι, σκοτώθηκαν σε αεροπορική επιδρομή που εξαπέλυσε ο υπό τις ΗΠΑ διεθνής συνασπισμός εναντίον του Ισλαμικού Κράτους. Η τρομοκρατική οργάνωση δεν είχε αναφερθεί σε άλλα θύματα.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)