to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

23:08 | 27.04.2013

Διεθνή

Συρία: Το καθεστώς προκαλεί πολύ μεγάλες απώλειες αμάχων στο Χαλέπι που ελέγχει η αντιπολίτευση

Το συριακό καθεστώς προκαλεί πολύ μεγάλες απώλειες μεταξύ των αμάχων στις περιοχές που ελέγχει η αντιπολίτευση στο Χαλέπι, στη βόρεια Συρία, καταγγέλλει σήμερα το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW).


Συνολικά 84 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από τις αεροπορικές επιδρομές και τα πλήγματα με πυραύλους μέχρι στιγμής στην πόλη αυτή, προσθέτει η οργάνωση υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

"Επίθεση την επίθεση στο Χαλέπι, μόνον άμαχοι και σπίτια αμάχων πλήττονται από τις αεροπορικές επιδρομές των κυβερνητικών δυνάμεων", δήλωσε η υπεύθυνη του Παρατηρητηρίου Άνα Νέιστατ.

"Οι πληροφορίες που συνέλεξε το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δείχνουν ότι η συριακή κυβέρνηση συνεχίζει να κάνει χρήση βομβών διασποράς όπως και μεθόδων επίθεσης άνευ διακρίσεων σε κατοικημένες περιοχές, καθιστώντας τις αεροπορικές επιδρομές παράνομες", επισημαίνει το HRW.

Οι ερευνητές του συνέλεξαν τα στοιχεία για πέντε επιθέσεις που σημειώθηκαν από τις 18 Μαρτίου ως τις 7 Απριλίου κατά τη διάρκεια μιας αποστολής τους διάρκειας μιας εβδομάδας στο Χαλέπι, πρόσθεσε η Νέιστατ.


Τα κυβερνητικά στρατεύματα και οι αντάρτες πολεμούν για μήνες για τον έλεγχο του Χαλεπίου, με την κάθε πλευρά να δηλώνει ότι έχει κερδίσει έδαφος.

Η συριακή κυβέρνηση έχει επανειλημμένως αρνηθεί ότι έχει κάνει χρήση βαλλιστικών πυραύλων ή βομβών διασποράς κατά την διάρκεια της διετούς σύγκρουσης στη χώρα, η οποία έχει προκαλέσει τον θάνατο περίπου 70.000 ανθρώπων, σύμφωνα με υπολογισμούς του ΟΗΕ.

Η νέα αυτή έκθεση του HRW έρχεται την ώρα που αυξάνονται οι διεθνείς ανησυχίες ότι η κυβέρνηση της Συρίας έχει χρησιμοποιήσει χημικά όπλα κατά των ανταρτών.

Η Συρία διαψεύδει ότι έκανε οποιαδήποτε χρήση χημικών όπλων σημειώνοντας ότι οι ισχυρισμοί αυτοί είναι "ψευδείς και κατασκευασμένοι".

 
News Room «Κέρδος» με πληροφόρηση από το ΑΠΕ - ΑΜΠ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)