to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:45 | 28.08.2014

Διεθνή

Συρία: Το Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσε "δεκάδες στρατιώτες" που αιχμαλωτίσθηκαν

Σύμφωνα με μια μη κυβερνητική οργάνωση - Σε λογαριασμούς τζιχαντιστών στο Twitter γίνεται λόγος για 200 νεκρούς


Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους εκτέλεσαν "δεκάδες σύρους στρατιώτες" οι οποίοι είχαν διαφύγει από την αεροπορική βάση της Τάμπκα, στη βόρεια Συρία, ανακοίνωσε σήμερα μια μη κυβερνητική οργάνωση ενώ σε λογαριασμούς τζιχαντιστών στο Twitter γίνεται λόγος για 200 νεκρούς.

"Δεκάδες σύροι στρατιώτες, οι οποίοι αιχμαλωτίσθηκαν ενώ διέφευγαν προς την Εσράγια της επαρχίας Χάμα, μετά την κατάληψη από το Ισλαμικό Κράτος της αεροπορικής βάσης τους στην Τάμπκα, εκτελέσθηκαν από τους τζιχαντιστές τη νύκτα της Τετάρτης προς την Πέμπτη", δήλωσε προς το Γαλλικό Πρακτορείο ο Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν, διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με τον ίδιο, 1.400 στρατιώτες υπερασπίζονταν τη βάση της Τάμπκα, η οποία κατελήφθη την Κυριακή από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους. Στη διάρκεια των μαχών, σχεδόν 200 στρατιώτες σκοτώθηκαν και περίπου 700 κατάφεραν να φθάσουν σε τομείς που ελέγχονται από το καθεστώς.

Από τους 500 υπόλοιπους, ένα μέρος συνεχίζει να μάχεται στο αγρόκτημα Αζράουι, κοντά στη βάση της Τάμπκα, ένα άλλο κρύβεται και πολλές δεκάδες αιχμαλωτίσθηκαν τη χθεσινή νύκτα ενώ προσπαθούσαν να διαφύγουν μέσω της οδού των 50 χιλιομέτρων που διασχίζει την έρημο και οδηγεί στην τοποθεσία Εσράγια, στην επαρχία Χάμα, που βρίσκεται στα χέρια του καθεστώτος, διευκρίνισε ο Αμπντέλ Ραχμάν.

Σε λογαριασμούς τζιχαντιστών στο Ίντερνετ αναρτήθηκε βίντεο το οποίο εικονίζει νέους που φορούν σλιπ και περπατούν ξυπόλυτοι σε δρόμο στην έρημο πλαισιωμένοι από ένοπλους τζιχαντιστές, ένας από τους οποίους κρατάει τη σημαία της οργάνωσής του. Φωνάζουν "Ισλαμικό Κράτος" και άλλοι απαντούν "είναι αιώνιο". Στους λογαριασμους αυτούς γίνεται λόγος για την εκτέλεση 200 αιχμαλώτων.

Πηγή: AΠΕ - ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)