to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:55 | 28.03.2013

Διεθνή

Συρία: Δώδεκα νεκροί από επίθεση με όλμους σε Πανεπιστήμιο της Δαμασκού

Δώδεκα Σύροι φοιτητές σκοτώθηκαν σήμερα όταν βλήματα όλμου των ανταρτών έπληξαν την καντίνα της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Δαμασκού, μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης


Το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Ιχμπαρίγια έδειξε εικόνες γιατρών να προσπαθούν να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες σε τουλάχιστον δύο νέους και αίμα χυμένο στο πάτωμα ενός χώρου που φαίνεται πως είναι μια υπαίθρια καντίνα.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε κοντά στην πλατεία των Ομμεϋάδων. Από την αρχή της εβδομάδας, οι αντάρτες έχουν εξαπολύσει επιθέσεις στην περιοχή αυτή, στην οποία βρίσκονται πολλά επίσημα κτίρια, κυρίως αυτό της τηλεόρασης.

Η Τουρκία απελεύνει 600 Σύρους πρόσφυγες

Η Τουρκία απέλασε τουλάχιστον 600 σύρους που διέμεναν σε καταυλισμό προσφύγων κοντά στη μεθόριό της, μετά από συγκρούσεις με την τουρκική στρατιωτική αστυνομία στη διάρκεια διαμαρτυρίας για τις συνθήκες διαμονής τους, όπως ανακοίνωσε τούρκος αξιωματούχος.

«Οι άνθρωποι αυτοί ενεπλάκησαν στα χθεσινά επεισόδια βίας. Καταγράφηκαν από τις κάμερες ασφαλείας του καταυλισμού. Εξακόσιοι με 700 απελάθηκαν. Οι δυνάμεις ασφαλείας εξακολουθούν να εξετάζουν το οπτικό υλικό (από τις κάμερες) κι αν εντοπίσουν και άλλους, θα τους απελάσουν», δήλωσε στο Reuters τηλεφωνικώς αξιωματούχος του καταυλισμού.

Από την πλευρά του, εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών διεύψευσε τις πληροφορίες, ισχυριζόμενος ότι 50 με 60 πρόσφυγες επέστρεψαν στη Συρία με τη θέλησή τους.

«Κάποιοι άνθρωποι επέστρεψαν από χθες το βράδυ, ο αριθμός είναι πιο κοντά στους 50 με 60 και ναι, κάποιοι από αυτούς μπορεί να ενεπλάκησαν στα χθεσινά επεισόδια, αλλά επέστρεψαν με τη θέλησή τους», δήλωσε ο Λεβέντ Γκιουμρουκτσού.

Την ανησυχία της εξέφρασε η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες. «Η UNHCR ανησυχεί βαθιά λόγω των πληροφοριών σχετικά με ένα σοβαρό περιστατικό και κατηγορίες για πιθανές απελάσεις από τον καταυλισμό Ακτσαλέ το τελευταίο 24ωρό», δήλωσε η εκπρόσωπος της Αρμοστείας.

Πηγή: thepressproject.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)