to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:23 | 28.05.2013

Διεθνή

Συρία: Διορία 24 ωρών έδωσαν οι Σύροι αντάρτες στη Χεζμπολάχ να σταματήσει τη δράση της στη χώρα

Ο επικεφαλής των Σύρων ανταρτών Σαλίμ Ιντρίς έδωσε σήμερα διορία 24 ωρών στη σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ του Λιβάνου για να σταματήσει τη δράση της στη Συρία, καθώς οι άνδρες της μάχονται στο πλευρό των δυνάμεων του συριακού καθεστώτος, λέγοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση οι αντάρτες "θα τους καταδιώξουν ακόμη και στην κόλαση".


"Εάν η επίθεση της Χεζμπολάχ στο συριακό έδαφος δεν σταματήσει μέσα σε 24 ώρες, θα κάνουμε το παν για να τους καταδιώξουμε, ακόμη και στην κόλαση", είπε ο επικεφαλής του Ανωτάτου Στρατιωτικού Συμβουλίου του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι Αλ Αραμπίγια.

"Δεν θα με δεσμεύει καμία από τις υποσχέσεις που έχω δώσει εάν δεν ληφθεί και δεν εφαρμοστεί μια απόφαση για να σταματήσει η επίθεση (της Χεζμπολάχ) στο συριακό έδαφος. Δεν μπορώ πλέον να συγκρατήσω τους μαχητές του Ελεύθερου Συριακού Στρατού", πρόσθεσε ο Ιντρίς απευθυνόμενος στον πρόεδρο του Λιβάνου Μισέλ Σουλεϊμάν, στο γενικό γραμματέα ου Αραβικού Συνδέσμου Νάμπιλ αλ Αράμπι και στο γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν.

"Είμαστε θύματα γενοκτονίας που διαπράττει η Χεζμπολάχ (...) και ελπίζω ότι όλοι θα συγχωρήσουν τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό" στην απάντηση που θα δώσει, υποστήριξε.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ θα εξετάσει αύριο Τετάρτη ένα σχέδιο απόφασης με το οποίο θα καταδικάζεται η "επέμβαση ξένων μαχητών" στο Κουσέιρ, την πόλη της δυτικής Συρίας όπου διεξάγονται σφοδρές μάχες με τη συμμετοχή ανδρών της Χεζμπολάχ.

Η πρόταση υποβλήθηκε από τις ΗΠΑ, την Τουρκία και το Κατάρ και στοχεύει την Χεζμπολάχ, χωρίς όμως να την κατονομάζει. Το σχέδιο απόφασης θα συζητηθεί σήμερα από διπλωμάτες στη Γενεύη. Μεταξύ άλλων, ζητείται από τις συριακές αρχές να επιτρέψουν "την ελεύθερη και χωρίς εμπόδια" πρόσβαση εκπροσώπων του ΟΗΕ και ανθρωπιστικών οργανώσεων στο Κουσέιρ, προκειμένου να βοηθήσουν τον άμαχο πληθυσμό. Στο κείμενο σημειώνεται επίσης ότι "είναι ανάγκη να διασφαλιστεί ότι όσοι ευθύνονται για τις σφαγές στο Κουσέιρ θα λογοδοτήσουν" όπως και όσοι είναι υπεύθυνοι "για σοβαρές παραβιάσεις της διεθνούς νομοθεσίας".

Πηγή ΑΠΕ - ΑΜΠ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)