to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:07 | 25.09.2013

Διεθνή

Συρία: Δεν αναγνωρίζουν πλέον τον πολιτικό συνασπισμό της αντιπολίτευσης οι ισλαμιστές αντάρτες

Το τελευταίο διάστημα, έχουν πληθύνει οι ένοπλες συγκρούσεις μεταξύ ανταρτών του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, κύριου στρατιωτικού βραχίονα της αντιπολίτευσης και ισλαμιστικών ανταρτικών οργανώσεων, οι οποίες καλούν σε μάχη κατά του Άσαντ με «ξεκάθαρο ισλαμικό πλαίσιο», πλέον.


Τουλάχιστον 13 ομάδες σύρων ισλαμιστών ανταρτών, μεταξύ άλλων και το Μέτωπο Αλ Νούσρα, το οποίο διατηρεί δεσμούς με την Αλ Κάιντα, ήραν την Τετάρτη την αναγνώρισή τους από τον συνασπισμό της συριακής αντιπολίτευσης, ο οποίος εδρεύει στην Κωνσταντινούπολη της Τουρκίας και αναγνωρίζεται διεθνώς.

Σε κοινή τους δήλωση, οι 13 οργανώσεις σημειώνουν, σύμφωνα με το πρακτορείο Associated Press, ότι ο «Εθνικός Συνασπισμός για τις Συριακές Επαναστατικές και Αντιπολιτευτικές Δυνάμεις» δεν εκπροσωπεί πλέον τα συμφέροντά τους.

Η δήλωση αποτυπώνει ξεκάθαρα την έλλειψη ενότητας στο στρατόπεδο των αντιπάλων του καθεστώτος του Μπασάρ Αλ Άσαντ, κυρίως μεταξύ της αναγνωρισμένης από τη Δύση και τις μοναρχίες του Περσικού Κόλπου συριακή αντιπολίτευση και τις ισλαμιστικές ανταρτικές οργανώσεις στο εσωτερικό της χώρας.

Στην ανακοίνωση, καλούνται όσοι παλεύουν για την ανατροπή της κυβέρνησης Άσαντ να ενωθούν υπό τη σκέπη ενός «ξεκάθαρου ισλαμικού πλαισίου», αναφορά στην επιδίωξη της Αλ Κάιντα να δημιουργήσει ισλαμικό κράτος στη Συρία.

Αναφέρεται ότι οι αντάρτες «δεν αναγνωρίζουν» καμία μελλοντική κυβέρνηση η οποία θα σχηματιστεί εκτός Συρίας και επιμένουν ότι οι δυνάμεις οι οποίες μάχονται στο έδαφος πρέπει να εκπροσωπούνται από «εκείνους οι οποίοι υπέφεραν πραγματικά και πήραν μέρος στις θυσίες».

Το τελευταίο διάστημα, έχουν πληθύνει οι ένοπλες συγκρούσεις μεταξύ ανταρτών του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (ΕΣΣ), κύριου στρατιωτικού βραχίονα της αντιπολίτευσης και ισλαμιστικών ανταρτικών οργανώσεων.

Ωστόσο, μερικές εκ των 13 οργανώσεων ανήκαν μέχρι σήμερα στις τάξεις του ΕΣΣ.

Ναυτεμπορική

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)