to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:58 | 22.04.2013

Διεθνή

Συρία: Ακόμη και 500 μπορεί να είναι οι νεκροί σε προάστιο της Δαμασκού, σύμφωνα με ακτιβιστές

Τουλάχιστον 109 άνθρωποι έχει επιβεβαιωθεί ότι σκοτώθηκαν και έως και 400 άλλοι πιθανολογείται ότι έχουν χάσει την ζωή τους κατά την επίθεση των δυνάμεων που είναι πιστές στον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ σε ένα προάστιο της Δαμασκού που διάρκεσε σχεδόν μια εβδομάδα, σύμφωνα με ακτιβιστές της αντιπολίτευσης.


Οι σοροί των 109 ανθρώπων βρέθηκαν το Σάββατο και την Κυριακή στους δρόμους και τα κτίρια του κυρίως σουνιτικού προαστίου Ζντεϊντέτ αλ Φάντελ και αργότερα ενταφιάστηκαν σε μαζικούς τάφους, σύμφωνα με τους ακτιβιστές της αντιπολίτευσης, οι οποίοι επικαλούνται μαρτυρίες των κατοίκων.

Εκτός από τους νεκρούς που ενταφιάστηκαν το Σαββατοκύριακο και αυτούς που κείτονται στους δρόμους, σύμφωνα με τις μαρτυρίες που υπάρχουν, 100 ως 200 άνθρωποι σκοτώθηκαν και στη συνέχεια ενταφιάστηκαν τις τρεις πρώτες ημέρες των μαχών κατά την επίθεση αυτή διάρκειας πέντε ημερών των επίλεκτων δυνάμεων του συριακού στρατού και πολιτοφυλακών που είναι πιστές στον Άσαντ, σύμφωνα με τους ακτιβιστές.

Επίσης δεκάδες πτώματα βρίσκονται κοντά σε σιδηροδρομική γραμμή που δεν χρησιμοποιείται πλέον στο κέντρο του προαστίου, αλλά η συνέχιση των περιπολιών του στρατού δεν επιτρέπει την περισυλλογή και την καταμέτρηση των νεκρών.

Αν η καταμέτρηση για τους περίπου 500 νεκρούς επιβεβαιωθεί, το Ζντεϊντέτ αλ Φάντελ θα αποτελεί μια από τις περιοχές που έχουν καταβάλει έναν από τους υψηλότερους φόρους αίματος κατά την διετή εξέγερση κατά του Άσαντ στην Συρία.

Πολλοί από τους νεκρούς ήταν πολίτες, σημείωσαν οι ακτιβιστές.

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Συρίας δεν έδωσαν στην δημοσιότητα κάποιον απολογισμό για τους νεκρούς, αλλά επιβεβαίωσαν ότι ο στρατός πολεμάει στο Ζντεϊντέτ αλ Φάντελ. Επίσης σημείωσαν ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις έσωσαν την πόλη από τις, όπως αναφέρουν, εγκληματικές τρομοκρατικές ομάδες, σκοτώνοντας και τραυματίζοντας αδιευκρίνιστο αριθμό μελών τους.

Χθες οι ακτιβιστές είχαν δηλώσει ότι τουλάχιστον 85 άνθρωποι σκοτώθηκαν, σημειώνοντας ότι ο αριθμός των νεκρών μπορεί να ανέλθει σε 250 μετά την καταμέτρηση που θα γίνει καθώς ο στρατός θα αρχίσει να αποσύρεται. "Οι δυνάμεις του Άσαντ έχουν αρχίσει να αποσύρονται από το Ζντεϊντέτ αλ Φάντελ, αλλά εξακολουθούν να κάνουν περιπολίες στους δρόμους και έχουν αναπτυχθεί επίσης ελεύθεροι σκοπευτές", σημείωσε εξάλλου ο ακτιβιστής Αμπού Άχμαντ αλ Ράμπι, σημειώνοντας ότι στους 109 επιβεβαιωμένους νεκρούς περιλαμβάνονται επτά πρόσφυγες που είχαν καταφύγει στο προάστιο αυτό από κοντινές πόλεις, οι οποίοι βρέθηκαν νεκροί από σφαίρες μέσα σε μια πολυκατοικία.

Πηγή ΑΠΕ - ΑΜΠ

Χτεσινά δημοσιεύματα

Συρία: Τουλάχιστον 69 άνθρωποι σκοτώθηκαν στις τετραήμερες μάχες σε προάστιο της ΔαμασκούΣυρία: Σφαγή και συνοπτικές εκτελέσεις τουλάχιστον 85 ανθρώπων σε προάστιο της Δαμασκού κατήγγειλε η αντιπολίτευση

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)