to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:13 | 11.09.2013

Κοινωνία

Συντονίζουν τις κινητοποιήσεις τους ΟΛΜΕ - ΔΟΕ - ΟΙΕΛΕ

Κάλεσμα για ανατροπή της πολιτικής που ακολουθείται στην Παιδεία με τις διαθεσιμότητες και στις περικοπές κονδυλίων, απηύθυνε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ κ. Θέμης Κοτσυφάκης, σε μια ακόμη εμφανώς πολιτική τοποθέτηση, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου, που δόθηκε σήμερα, Τετάρτη, μαζί με τις δυο άλλες εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες της χώρας (Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος και Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών).


Ο κ. Κοτσυφάκης αναφέρθηκε στις 5νθημερες απεργίες που ξεκινούν οι καθηγητές από την Δευτέρα, 16 του μήνα, λέγοντας ότι «ο αγώνας είναι μεγάλος», ενώ κάλεσε σε αυτόν γονείς και μαθητές για να τον στηρίξουν.

Από την πλευρά του ο υπουργός Παιδείας κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος έκανε νέα έκκληση σήμερα, από το σχολείο που επισκέφθηκε για τον αγιασμό, ζητώντας από τους εκπαιδευτικούς να «μην πληρώσουν οι μαθητές την οικονομική κρίση».

Ο κ. Αρβανιτοπουλος είπε ότι είναι η τελευταία δύσκολη χρονιά για τα σχολεία, ενώ δεν παρέλειψε και από αυτό το βήμα να αναφερθεί στο θέμα της διδασκαλίας των αρχαίων ελληνικών στα σχολεία, λέγοντας ότι είναι ένα πολύ σημαντικό μάθημα.

Πρόβλημα στα ολοήμερα

Στη σημερινή συνέντευξη των εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών, ο πρόεδρος της ΔΟΕ κ. Χαρ. Κόκκινος δήλωσε ότι έχει προκύψει μεγάλο πρόβλημα στα ολοήμερα σχολεία από τα οποία απουσιάζουν πολλοί δάσκαλοι, οι οποίοι έχουν μεταφερθεί  για να καλύψουν ανάγκες δημοτικών σχολείων.

Όπως είπε ο κ. Κόκκινος πριν από δύο ημέρες στάλθηκε στα σχολεία έγγραφο του υπουργείου Παιδείας, με το οποίο μεταφέρονται εκπαιδευτικοί από τα ολοήμερα σε άλλα σχολεία, με αποτέλεσμα την δημιουργία τεράστιων κενών και τελικά την υπολειτουργία των ολοήμερων από όπου λείπουν πολλές ειδικότητες.

Ο πρόεδρος της ΔΟΕ ανακοίνωσε ότι οι δάσκαλοι θα κάνουν μια 48ωρη απεργία 18 και 19 του μήνα, ενώ θα ακολουθήσουν γενικές συνελεύσεις στις τοπικές ενώσεις δασκάλων για να ληφθούν αποφάσεις για την πορεία των κινητοποιήσεων του κλάδου. Από την δυναμική, πάντως, που έχει δημιουργηθεί στο χώρο των δασκάλων, δεν φαίνεται να μπορούν να στηριχθούν κινητοποιήσεις διαρκείας.

Ο κ. Κόκκινος αναφέρθηκε σε 5.246 λειτουργικά κενά μόνο στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση ενώ μίλησε ακόμη για 5.500 εκπαιδευτικούς που βρίσκονται, όπως είπε, σε καθεστώς «ομηρείας», λόγω των επικείμενων αποσπάσεων τους και τόνισε ότι οι μισθοί έχουν μειωθεί τα τελευταία χρόνια κατά 40% και πλέον ο μισθός του πρωτοδιοριζόμενου δασκάλου είναι 640 με 700 ευρώ.

Τέλος ο πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ, που επίσης έχει εξαγγείλει απεργία για τις 16 και 17 Σεπτεμβρίου, κ. Μιχ. Κουρουτός, δήλωσε ότι το θέμα αφορά όλη την κοινωνία και δεν πρόκειται για μια απλή συντεχνιακή διεκδίκηση ενός κλάδου εργαζομένων, αλλά για μια τεράστια υποχώρηση του κράτους πρόνοιας.

Πηγή: tovima.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)