to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:57 | 07.03.2015

Κοινωνία

Συντονιστικό Ιερισσού: Εύλογα ερωτήματα από την καταστροφή των οχημάτων του Δήμου

«Είναι τυχαίο ότι καταστροφή των οχημάτων του Δήμου, έγινε λίγες μέρες μετά την ανάκληση αδειών της Ελληνικός Χρυσός και μια μέρα μετά την ανακοίνωση του Δήμου Αριστοτέλη που είναι ξεκάθαρη σχετικά με την επέκταση των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων και το ρόλο της εταιρείας στη δημιουργία κοινωνικών εντάσεων;»


Η ανακοίνωση από το Συντονιστικό Ιερισσού

ενάντια στην εξόρυξη χρυσού:

Σήμερα το πρωί κάηκαν ολοσχερώς τρία απορριμματοφόρα του Δήμου Αριστοτέλη, και άλλα δύο υπέστησαν ζημιές, στο χώρο στάθμευσής τους στην Ιερισσό. Η φωτιά έγινε αντιληπτή γύρω στις 6:30 το πρωί, και αφού είχε αποχωρήσει ο φύλακας του χώρου στάθμευσης. Εκείνη τη στιγμή καιγόταν ένα όχημα και μέχρι να προσεγγιστεί η περιοχή, η φωτιά είχε μεταφερθεί ήδη σε άλλα δυο οχήματα.

Η πυροσβεστική και η Ασφάλεια Πολυγύρου διεξάγουν έρευνες.

Η χρονική συγκυρία του περιστατικού δημιουργεί εύλογα ερωτήματα. Είναι τυχαίο ότι καταστροφή των οχημάτων του Δήμου, έγινε λίγες μέρες μετά την ανάκληση αδειών της Ελληνικός Χρυσός και μια μέρα μετά την ανακοίνωση του Δήμου Αριστοτέλη που είναι ξεκάθαρη σχετικά με την επέκταση των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων και το ρόλο της εταιρείας στη δημιουργία κοινωνικών εντάσεων; (http://www.dimosaristoteli.gr/gr/municipality/2201)

Το γεγονός, αναπόφευκτα, συνδέεται συνειρμικά με τις δηλώσεις του πρώην Δημάρχου Χρ. Πάχτα, ο οποίος πριν τις δημοτικές εκλογές δήλωσε ότι αν υπερισχύσει η θέση ενάντια στην επέκταση των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων, κινδυνεύουν να καούν χωριά και να χαθούν ανθρώπινες ζωές (https://www.youtube.com/watch?v=caYfNFrKC_M#t=43).

Είναι τυχαίες οι δηλώσεις εργαζομένων και συνδικαλιστών, του τύπου “Η κατάσταση θα γίνει ανεξέλεγκτη” και “Σήμερα ειρηνικά, αύριο γυαλιά καρφιά”; (http://www.youtube.com/watch?v=yspZDBvgjHM)

Είναι σύμπτωση ότι καταστράφηκε, σ΄ αυτήν την συγκυρία, δημοτική περιουσία – γεγονός που προκαλεί οικονομική ασφυξία στο Δήμο Αριστοτέλη – με δεδομένο ότι ο Δήμος έχει διακόψει κάθε οικονομική συναλλαγή με την Ελληνικός Χρυσός;

Είναι επιβεβλημένη η προσεκτική και σε βάθος έρευνα της υπόθεσης, καθώς η συγκυρία - σε συνδυασμό με επανειλημμένες απειλές - δημιουργεί εύλογες αμφιβολίες για το πόσο συμπτωματικό και τυχαίο είναι το γεγονός.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)