to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Συντηρεί την κόντρα με τον Βενιζέλο ο Παπανδρέου

Μιλώντας στην παρουσίαση του βιβλίου της Μαριλένας Κοππά, ο πρώην πρωθυπουργός σε μια ηγετική εμφάνιση έριξε το γάντι στον Ευάγγελο Βενιζέλο λέγοντας ότι το ΠΑΣΟΚ δεν δικαιούται να είναι παρακολούθημα καμιάς δεξιάς ή αριστερής συντήρησης.


Παρ' όλο που πολλοί πίστευαν ότι η σημερινή ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου στον «Ιανό», κατά τη διάρκεια παρουσίασης του βιβλίου της ευρωβουλευτή της ΔΗΜΑΡ Μαριλένας Κοππά, θα έκλεινε το θέμα που έχει προκαλέσει τριβές στο εσωτερικό του κόμματος, ο πρώην πρωθυπουργός επέλεξε να συντηρήσει την κόντρα του με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Κρατώντας αποστάσεις από την επιλογή Βενιζέλου να συνεργαστεί με την κυβέρνηση, ο κ. Παπανδρέου υποστήριξε χαρακτηριστικά: «Το ΠΑΣΟΚ που χρειάζονται οι Έλληνες και η Ελλάδα είναι αυτό που πρωταγωνιστεί στις εξελίξεις, που μετέχει σε κυβερνήσεις συνεργασίας με ξεκάθαρες θέσεις και προοδευτικό πρόσημο, που ενώνει τις προοδευτικές δυνάμεις του τόπου, αλλά δεν δικαιούμαστε να είμαστε παρακολούθημα καμιάς δεξιάς ή αριστερής συντήρησης».

papanreou-kouvelis-vivlio-koppa

Στιγμιότυπο από τη συνομιλία Παπανδρέου – Κουβέλη στην παρουσίαση βιβλίου της ευρωβουλευτή Μαριλένας Κοππά.

Παράλληλα, ο πρώην πρωθυπουργός υπεραμύνθηκε της απόφασής του να βρεθεί από κοινού στο ίδιο πάνελ με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, κίνηση που ερμηνεύτηκε από τη Χαριλάου Τρικούπη ως υπονόμευση της «Ελιάς».

«Έχω λάβει πολλές αντισυμβατικές αποφάσεις στη ζωή μου αλλά δεν περίμενα η παρουσίαση ενός βιβλίου να θεωρηθεί αντισυμβατική κίνηση και να προκαλέσει τόση ανησυχία και τόση προσμονή σε κάποιους κύκλους. Ο φόβος είναι κακός σύμβουλος, περιορίζει την ελευθερία σκέψης για όσους αυτοπροσδιορίζονται ως προοδευτικοί. Δεν πρέπει να τα βλέπουμε όλα υπό το πρίσμα της μικροπολιτικής».

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί η ηχηρή απουσία εν ενεργεία βουλευτών του Κινήματος από τη σημερινή εκδήλωση.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)