to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:17 | 27.09.2013

Κοινωνία

Συνθήκες σκλάβων για τους νεοσύλλεκτους φαντάρους της Τρίπολης

Καταγγελία των φαντάρων του ΚΕΝ Τρίπολης στο Δίκτυο «Σπάρτακος»


Ακόμη και στη ‘χαλαρή’ αεροπορία τα πάντα κινούνται γύρω από τον επικείμενο ερχομό του Αβραμόπουλου στην ορκωμοσία. Το στρατόπεδο έχει μετατραπεί σε εργοτάξιο και οι φαντάροι έχουν χωριστεί σε συνεργεία. Άλλοι βάφουν τοίχους κατ τζάκια, άλλοι καθαρίζουν πευκοβελόνες και κουκουνάρια, άλλοι σκάβουν με τσάπες τα αγριόχορτα σε όλο τον οπτικό ορίζοντα που θα έχει ο υπουργός από τη θέση του στην εξέδρα. Όλοι ελπίζουν σε πολλές μέρες τιμητική άδεια αλλά έχουμε πλήρη συνείδηση ότι δεν πατσίζουμε τα τσάμπα μεροκάματα που έχουμε προσφέρει.

Φυσικά όλες οι αγγαρίες τρέχουν παράλληλα με τις  πρόβες για παρέλαση-ορκωμοσία και ένα απαιτητικό πρόγραμμα εκπαίδευσης. Η εξάντληση είναι ορατή στα πρόσωπα μας και το μόνο που μας παρηγορεί είναι τα χειρότερα που βλέπουμε απέναντι στους πεζικάριους. Καθημερινά είναι και τα καψόνια κυρίως την ώρα της αναφοράς όπου είτε ατομικά κάποιος τρέχει γύρω-γύρω είτε ομαδικά κάνουμε επιτόπιο τροχάδην.
Από άποψη συνθηκών δεν έχουμε παράπονο.

Μαθαίνουμε για τις φοβερές ελλείψεις που υπάρχουν στα άλλα κέντρα και βγάζουμε το συμπέρασμα ότι γίνεται πραγματική προσπάθεια να φανεί η Τρίπολη ως το πρότυπο κέντρο. Η σκοπιμότητα αυτή είναι τόσο ολοφάνερη όταν δει κανείς τις εγκαταστάσεις με τις οποίες δεν έρχονται σε άμεση επαφή οι νεοσύλλεκτοι όπως το κτήριο της ΑΚΕΣ που μένει το βράδυ η φρουρά. Οι συνθήκες εκεί είναι τόσο χάλια που πλέον η φρουρά κοιμάται κανονικά σους θαλάμους. Άραγε από εκεί θα περάσει ο υπουργός;


Διαβάζαμε και πριν μπούμε στα γράμματα του δικτύου την προσπάθεια των επιτελείων να συνδυάσουν όλα τα σύγχρονα μιλιταριστικά και εθνικιστικά δόγματα στο διακλαδικό κέντρο της Τρίπολης. Έχουμε να προσθέσουμε δύο στοιχεία.
1] κάθε μα κάθε βράδυ τραγουδάμε όλοι μαζί των εθνικό ύμνο. Θα πει κανείς που είναι το πρόβλημα; Εμείς θα αντιστρέψουμε το ερώτημα, έχουμε να αποδείξουμε κάτι εδώ στην Τρίπολη γιατί από όσο ξέρουμε αυτό δε συμβαίνει αλλού.
2] θα μας μείνει αξέχαστη η έφοδος της ασφάλειας του ΓΕΑ. Κάτι φουσκωτοί με πολιτικά ρούχα και με λυκόσκυλα έψαχναν για ώρες τους θαλάμους χωρίς καμία αφορμή. Μας είπαν ότι τους κάλεσε ο ταξίαρχος Πουλόπουλος, διοικητής της πτέρυγας για λόγους ασφαλείας και ότι είναι κάτι που θα καθιερωθεί. Αναρωτιόμαστε γιατί μας έψαχναν τότε στην είσοδο και γιατί πάλι αυτό γίνεται μόνο στην Τρίπολη.


Υ.Γ πολύ ευγενική η κίνηση του γνωστού ραλίστα Ιαβέρη να μας μιλήσει για την ασφαλή οδήγηση αλλά γιατί πρέπει πάντα αυτές οι ενημερώσεις να γίνονται κατά τη διάρκεια του λιγοστού ελεύθερου χρόνου.

Πηγή: Δίκτυο Σπάρτακος

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)