to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:32 | 12.01.2015

Πολιτική

Συνταξιούχοι ΣΥΡΙΖΑ: «Στις 25 Γενάρη, ψηφίζουμε ΣΥΡΙΖΑ, κάνουμε την ελπίδα μας αγώνα για να επαναφέρουμε τα δικαιώματα που μας στέρησαν»

«Στις 25 Γενάρη, ψηφίζουμε ΣΥΡΙΖΑ, καταργούμε τα καταστροφικά μνημόνια, ξαναφέρνουμε το χαμόγελο στα χείλη μας, κάνουμε την ελπίδα μας αγώνα για να επαναφέρουμε τα δικαιώματα που μας στέρησαν», αναφέρει η ανακοίνωση των συνταξιούχων ΣΥΡΙΖΑ.


Φίλες και φίλοι συνταξιούχοι,

Σε λίγες μέρες, στις 25 Γενάρη, θα διεξαχθεί η κρισιμότερη εκλογική αναμέτρηση των τελευταίων δεκαετιών. Μια εκλογική αναμέτρηση που θα κρίνει την πορεία της χώρας μας μετά την επιβολή των καταστροφικών μνημονίων το 2010 και μπορεί να αποτελέσει την απαρχή για την ανατροπή αυτών των πολιτικών και την χάραξη μιας νέας πορείας ανασυγκρότησης της χώρας προς όφελος των λαϊκών στρωμάτων.

Φίλη και φίλε συνταξιούχε,

Δεν πρέπει να ξεχνάς ότι μαζί με τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους μικροεπαγγελματίες, τους μικροαγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους, τα πλατιά λαϊκά στρώματα, ήσουν το θύμα αυτής της καταστροφικής και έντονα ταξικής πολιτικής.

Δεν πρέπει να ξεχνάς ότι οι συντάξεις μειώθηκαν από 30-50% και το ασφαλιστικό σύστημα μπήκε σε μια πορεία κατάρρευσης.

Μην ξεχνάς ότι τα επικουρικά μας ταμεία, τα χρήματα δηλ. των εργαζόμενων και των εργοδοτών, βαδίζουν προς την διάλυσή τους.

Μην ξεχνάς ότι για δεκαετίες ολόκληρες οι ασφαλιστικές εισφορές αξιοποιούνταν άτοκα από τις τράπεζες και γίνανε «επενδύσεις» του κεφαλαίου, αυτών που σήμερα, ανάλογα με το συμφέρον τους, μεταφέρουν τις επιχειρήσεις στο εξωτερικό ή τις κλείνουν, στέλνοντας στην ανεργία δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους.

Μην ξεχνάς ότι με το κούρεμα των ομολόγων, το περίφημο PSI, τα ασφαλιστικά μας ταμεία έχασαν άνω από 13 δις ευρώ ενώ από το 2010 μέχρι σήμερα έχουν χαθεί περίπου 30 δις μαζί με την αύξηση της ανεργίας, την μείωση των μισθών, την ανασφάλιστη και μαύρη εργασία.

Μην ξεχνάς ότι η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, σταδιακά ιδιωτικοποιείται, με την αύξηση της συμμετοχής του ασφαλισμένου στα φάρμακα και στην νοσοκομειακή περίθαλψη.

Φίλη και φίλε συνταξιούχε,

Σκέψου και αναλογίσουν αν αυτή πορεία είναι αναπόφευκτη ή γίνεται συνειδητά για να εξυπηρετηθούν συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα μέσα από την ιδιωτικοποίηση των κοινωνικών υπηρεσιών.

Σκέψου ότι την στιγμή που μειώνουν το εισόδημα, αυξάνουν την φορολογία, τα χαράτσια, το κόστος διαβίωσης, τα φάρμακα και την περίθαλψη που τόσο ανάγκη έχουν οι μεγάλες ηλικίες για να μπορούν οι συνταξιούχοι να έχουν μια αξιοπρεπή ζωή.

Σκέψου ότι ενώ προγραμμάτιζες ήσυχα και αξιοπρεπή γηρατειά και να χαρείς τους κόπους μιας ζωής, τώρα πρέπει να φροντίζεις, με το λιγοστό εισόδημά σου, τα άνεργα παιδιά σου.

Σκέψου ότι η πιο λαομίσητη κυβέρνηση που πέρασε στη χώρα μας έχει συμφωνήσει με την τρόϊκα, όπως έχει ομολογήσει:

-την παραπέρα μείωση των συντάξεων,

-την ενοποίηση όλων των ταμείων,

-την συγχώνευση, δηλ. την εξαφάνιση των επικουρικών ταμείων.

-την καθιέρωση συντάξεων στο ύψος των 360 Ευρώ

Φίλη και φίλε συνταξιούχε,

Πηγαίνοντας στην κάλπη θυμήσου,

Ότι έχεις την ευκαιρία να σταματήσεις την μείωση των συντάξεων,

Ότι έχεις την ευκαιρία να ξαναδείς το δώρο των Χριστουγέννων,

Ότι μπορείς να σταματήσεις την διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης εξασφαλίζοντας τους απαραίτητους πόρους για την στήριξή του,

Ότι μπορείς να δεις την σύνταξη σου να επανέρχεται σταδιακά στα προ του 2010 επίπεδα,

Ότι μπορείς να δείς ξανά την περίθαλψη σου να αναβαθμίζεται χωρίς οικονομική επιβάρυνση

Θυμήσου ότι προσπαθούν να σε τρομοκρατήσουν όχι γιατί η χώρα θα καταστραφεί αν έλθει στη κυβέρνηση ο Σύριζα όπως λένε, αλλά γιατί θέλουν να συνεχίσουν τις ίδιες καταστροφικές, ανάλγητες και αντιλαϊκές πολιτικές,

Εσύ όμως τώρα ξέρεις τι σημαίνει συνέχιση της ίδιας κυβέρνησης και της ίδιας και χειρότερης πολιτικής,

Εσύ τώρα ξέρεις ότι στο χέρι σου είναι να σταματήσεις την καταστροφή,

Εσύ τώρα ξέρεις ότι μπορείς

Στις 25 Γενάρη, ψηφίζουμε ΣΥΡΙΖΑ, καταργούμε τα καταστροφικά μνημόνια, ξαναφέρνουμε το χαμόγελο στα χείλη μας, κάνουμε την ελπίδα μας αγώνα για να επαναφέρουμε τα δικαιώματα που μας στέρησαν.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)