to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:07 | 26.09.2020

Κοινωνία

Ο νόμος Χρυσοχοϊδη στην πράξη: Τα ΜΑΤ χτύπησαν πορεία αλληλεγγύης στους Τούρκους απεργούς πείνας (φωτ.- βίντεο)

Η αστυνομία επιτέθηκε στην πορεία, με πρόσχημα το νόμο Χρυσοχοϊδη για την κατάληψη οδοστρώματος, και προχώρησε σε 7 προσαγωγές - Φωτογραφίες και βίντεο καταγράφουν την απρόκλητη αστυνομική επίθεση και τα χτυπήματα με γκλομπ - Ελεύθεροι αφέθηκαν οι συλληφθέντες


(φωτ. αρχείου)

Λίγο μετά τις 7.30 το βράδυ της Παρασκευής σημειώθηκε ένταση στο Σύνταγμα με την αστυνομία να επιτίθεται σε πορεία αλληλεγγύης προς τους απεργούς πείνας στην Τουρκία ώστε να μην προσεγγίσει την πρεσβεία της γειτονικής χώρας. Σύμφωνα με αναφορές, έγιναν προσαγωγές.

Όπως περιγράφει ο Μανώλης Σαρρής:

«Χημικά--Ξυλο- Συλλήψεις. Πριν λίγο. Δεν χρειάστηκαν ούτε προσχήματα για να κτυπησουν την σημερινή συγκέντρωση αλληλεγγύης στους Τούρκους αγωνιστές. Μόλις οι συγκεντωμενοι κατέβηκαν στο οδόστρωμα σε μια λωρίδα της Αμαλίας τα ΜΑΤ επιτέθηκαν με γκλοπ και χημικά. Ο επικεφαλής της αστυνομικής αρνιοταν κάθε συνεννόηση», ενώ αναφέρει 7 συλλήψεις:

Ολόκληρη η σχετική αναφορά και οι φωτογραφίες:

Τα χτυπήματα στους διαδηλωτές καταγράφηκαν και σε βίντεο:

Ελεύθεροι οι συλληφθέντες

Σύμφωνα με πληροφορίες ελεύθεροι αφέθηκαν, οι επτά διαδηλωτές που συμμετείχαν στη διαδήλωση αλληλεγγύης στο Σύνταγμα για τους απεργούς πείνας στην Τουρκία

Πρόκειται για δύο άτομα ελληνικής καταγωγής και πέντε τουρκικής. Οι επτά διαδηλωτές  συνελήφθησαν αφού δυνάμεις της αστυνομίας επιτέθηκαν στους διαμαρτυρόμενους, που συγκεντρώθηκαν για να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στους Κούρδους που διώκονται στην γειτονική χώρα.

«Δεν είναι τρομοκράτες οι αγωνιστές, τρομοκράτες είναι οι ιμπεριαλιστές», «δεν μας τρομοκρατούν συλλήψεις, δακρυγόνα, νόμος είναι το δίκιο του αγώνα» και «Έλληνες και Τούρκοι ενωμένοι ενάντια στον πόλεμο και στο φασισμό» ήταν μερικά από συνθήματα που φώναζαν σήμερα έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων δεκάδες αλληλέγγυοι.

(πηγή: fb Συνάντηση)

Και μια φωτογραφία πριν την αστυνομική επίθεση:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)