to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:55 | 04.05.2018

Πολιτική

Επιστολή της Πέτης Πέρκα, μέλους ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ και συντονίστριας του έργου στο Ελληνικό, στον διευθυντή της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» κ. Αμυρά

«Δυστυχώς οι άριστοι φίλοι σας με τα κολλέγια και τις αντιγραφές, τέτοιου είδους εργασία δεν γνώρισαν. Την γνώση δεν την αγάπησαν.Το δημόσιο χρήμα δεν το σεβάστηκαν. Σας έμαθαν ότι οι όποιες υπηρεσίες τους πληρώνονται αδρά και πολλές φορές μέσω offshore.Σας συμπονώ που δεν μπορείτε να μας καταλάβετε αλλά τι να κάνουμε. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι κ. Αμυρά.»


(Δημοσιεύτηκε σήμερα στον Ελεύθερο Tύπο και είναι απάντηση σε άρθρο του κ. Αμυρά στις 30/04)


ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΟΥΡΛΟΥ: ΛΙΓΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ΠΟΛΥΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΣ ΣΩΛΗΝΑΣ ΚΑΙ…. ΜΙΖΑ!

Κ. Αμυρά επειδή δεν θέλω να πιστέψω ότι ένας άνθρωπος που υπηρετεί επί  σειρά ετών τη δημοσιογραφία δεν γνωρίζει ζητήματα που αφορούν στο ίδιο το Σύνταγμα της χώρας, σας προκαλώ να διαβάσετε το αντίστοιχο άρθρο του Συντάγματος. Διότι η συνταγματική επιταγή ουδεμία σχέση έχει με μισθολογικές αποζημιώσεις,  παρά μόνο με πολύ συγκεκριμένες θέσεις ήτοι Γενικών και Ειδικών Γραμματέων, Διευθυνόντων και Προέδρων Οργανισμών εφόσον υπάρχει  χωρική αρμοδιότητα (!)  στην εκλογική τους περιφέρεια.

Εάν λοιπόν αυτά που αναφέρετε ή καλύτερα παραμορφωτικά ερμηνεύετε στο άρθρο σας, προκύπτουν απλά από μη επαρκή γνώση του θέματος, οφείλετε να επανορθώσετε. Επειδή όμως- θέλω δεν θέλω να το πιστέψω- πρόκειται μάλλον για επιτηδευμένη ασχετοσύνη συμπεραίνω ευκόλως ότι το μένος σας για την κυβέρνηση, ιδίως όσο καλύτερα αποτελέσματα φέρνει για τον τόπο, σας ωθεί να γράψετε στα παλαιότερα των υποδημάτων σας τη δημοσιογραφική δεοντολογία. Επ’ αυτού τίποτα περισσότερο.

Και συνεχίζω. Αν μπαίνατε στον κόπο να ρίξετε μια διαγώνια ματιά στο βιογραφικό μου-το οποίο σας διαβεβαιώ είναι επίσης πλούσιο σαν αυτά που επικαλείστε - εκτός των τυπικών μου προσόντων και της εργασιακής μου εμπειρίας επί 30 και πλέον έτη, θα μαθαίνατε ότι διετέλεσα Γ. Γ. Μεταφορών και στη συνέχεια Γ.Γ. Δημόσιας Περιουσίας. Από την τελευταία μου θέση και ως πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Διοίκησης για την Αξιοποίηση της Δημόσιας Περιουσίας, το οποίο εισηγήθηκε στους αρμόδιους Υπουργούς το π.δ. «Έγκριση του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης  του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού – Αγ. Κοσμά»  κατόπιν εννέα (9) πολύωρων συνεδριάσεων του,  συνέβαλλα στην αντιμετώπιση των διοικητικών προβλημάτων που είχαν «μπλοκάρει» την επένδυση επί σειρά ετών και έπαιξα σημαντικό ρόλο στο συντονισμό των εμπλεκόμενων μερών που σχετίζονται με τη επένδυση του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού – Αγ. Κοσμά.  Αυτό δεν χρειάζεται να το διαβάσετε αρκεί να ρωτήσετε και θα μάθετε.

Βεβαίως, αυτό που μάλλον δεν θα σας αρέσει είναι ότι είμαι διαχρονικά στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά όπως και να το κάνουμε αυτό είναι επιπλέον στοιχείο του βιογραφικού μου και πάντως όχι το μοναδικό. Εκτός εάν πραγματικά προτείνετε ότι για τη θέση αυτού που συντονίζει μεταξύ των άλλων και συναρμόδια Υπουργεία, θα ήταν προτιμότερο ένα στέλεχος της Ν.Δ. Την επόμενη φορά να μας υποδείξετε και τα μέλη της κυβέρνησης! Όμως ως δημοσιογράφος δεν μιλήσατε ποτέ για κομματικοποίηση του κράτους όταν οι πολιτικοί σας μέντορες χρησιμοποίησαν το κράτος ως λάφυρο έως ότου το κατέστρεψαν… Επομένως, τα περί κομματικού σωλήνα σας τα επιστρέφω αγαπητέ κ. δημοσιογράφε με την κατευθυνόμενη πένα.

Πάμε τώρα στα πιο δύσκολα. Προφανώς, δεν «διορίστηκα» στο δημόσιο αφού είμαι ήδη μηχανικός του δημοσίου εδώ και πολλά χρόνια, αποσπασμένη μετά την παραίτησή μου από την  Γ.Γ.Δ.Π.  στον Υπ. Επικρατείας και αμείβομαι με τον μισθό του δημοσίου. Το «αμισθί» αφορά στη θέση της συντονίστριας (αυτό έπρεπε να το είχατε διαβάσει).

Αντιλαμβάνομαι ότι σας είναι δύσκολο να καταλάβετε πως μπορεί κάποιος να δουλεύει έναντι χαμηλού μισθού ή ακόμα να αναλαμβάνει επιπλέον ευθύνες αμισθί γιατί θέλει να συμβάλει στην τεράστια προσπάθεια αυτής της κυβέρνησης για την ανάκαμψη της χώρας. Γιατί ως επιστήμονας νιώθει την υποχρέωση να επιστρέψει στην πολιτεία τη γνώση που αυτή του έδωσε, γιατί ως άνθρωπος με όραμα και ιδανικά γίνεται δημιουργικός προς επίτευξη τους.Γιατί χαίρεται με την ίδια την εργασία. Δυστυχώς οι άριστοι φίλοι σας με τα κολλέγια και τις αντιγραφές, τέτοιου είδους εργασία δεν γνώρισαν. Την γνώση δεν την αγάπησαν.Το δημόσιο χρήμα δεν το σεβάστηκαν. Σας έμαθαν ότι οι όποιες υπηρεσίες τους  πληρώνονται αδρά και πολλές φορές μέσω offshore.Σας συμπονώ που δεν μπορείτε να μας καταλάβετε αλλά τι να κάνουμε. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι κ. Αμυρά.

Και τέλος,  σας καλώ να ανακαλέσετε τα υπονοούμενα περί σχέσεων μισθού και χορού εκατομμυρίων ή αν τολμάτε γράψτε το καθαρά για να βρεθείτε μπροστά στις νομικές κυρώσεις.  Επίσης σας καλώ να δημοσιεύσετε την απάντησή μου στην εφημερίδα σας.

2022 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)