to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Συνωστισμός λαθών

Είναι χαρακτηριστική η άρνησή τους να αναλάβουν την ευθύνη της προστασίας χιλιάδων ανθρώπων που ζουν στοιβαγμένοι στα ΚΥΤ των νησιών, αλλά και αυτών που βρίσκονται παρατημένοι και εξαθλιωμένοι σε λιμάνια και αλάνες


Με το που ανέλαβαν την εξουσία έσπευσαν να καταργήσουν το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής. Με το που ανέλαβαν την εξουσία πρώτο τους μέλημα ήταν να αφαιρέσουν τον ΑΜΚΑ από τους πρόσφυγες αφήνοντας εκτός νοσοκομειακής περίθαλψης χιλιάδες ανθρώπους. Στην πορεία προχώρησαν στον επικοινωνιακό στιγματισμό των προσφύγων χαρακτηρίζοντάς τους σε κάθε ευκαιρία “υγειονομική βόμβα”.

Και φυσικά με την εμφάνιση του κορωνοϊού, όταν η επιδημία βρισκόταν ακόμη εκτός των συνόρων, ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν αυτός που προειδοποιούσε για τον κίνδυνο να μολυνθούν οι Έλληνες από τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που θα έρχονταν από την Ανατολή.

Τελικά έπεσαν σε όλα έξω. Τελικά σε όλα ήταν λάθος. Συνωστισμός λαθών. Και το υπουργείο έσπευσαν να επανιδρύσουν μόλις είδαν τα δύσκολα. Και με τον ΑΜΚΑ προσπαθούν τώρα να τα μπαλώσουν τρέχοντας να διορθώσουν τα εγκληματικά λάθη τους.

Όσο για τον κορωνοϊό, ούτε με βάρκες ήρθε στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου ούτε από τον Έβρο πέρασε, εκθέτοντας τον ίδιο τον πρωθυπουργό, που με την ξενοφοβική ρητορική του έστρεφε το βλέμμα σε εντελώς αντίθετη κατεύθυνση από εκεί όπου πραγματικά ήταν η πύλη εισόδου του κορωνοϊού στη χώρα.

Πολλά και απανωτά τα λάθη τους και άλλες τόσες οι ευθύνες τους. Και αν κάποια από τα λάθη έσπευσαν να τα διορθώσουν, είναι χαρακτηριστική η άρνησή τους να αναλάβουν την ευθύνη της προστασίας χιλιάδων ανθρώπων που ζουν στοιβαγμένοι στα ΚΥΤ των νησιών, αλλά και αυτών που βρίσκονται παρατημένοι και εξαθλιωμένοι σε λιμάνια και σε αλάνες βιώνοντας συνθήκες καραντίνας “εξωτερικού χώρου”.

Τι κι αν η χώρα έχει βρεθεί στο στόχαστρο των διεθνών οργανισμών για την απουσία υγειονομικής μέριμνας για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες; Τι κι αν το ηθικό και ποινικό μητρώο της χώρας λεκιάζεται καθημερινά από τις εντός και εκτός συνόρων καταγγελίες για την παντελή έλλειψη προδιαγραφών υγιεινής και ασφαλούς διαβίωσης εντός των προσφυγικών καταυλισμών;

Κι εδώ το μόνο που φαίνεται να τους ενδιαφέρει είναι το πώς, με κάθε τρόπο και με κάθε φθηνή δικαιολογία, θα παρατείνουν την περίοδο του παράνομου παγώματος του ασύλου. Ώς εκεί φτάνει το ενδιαφέρον τους και εκεί εξαντλείται η πολιτική τους βούληση για τη διαχείριση του προσφυγικού, μην τυχόν και κακοκαρδίσουν το ακροδεξιό τους ακροατήριο.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)