to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:08 | 04.12.2021

Διεθνή

Συνομιλίες Μπάιντεν – Πούτιν με το βλέμμα στην Ουκρανία

Ο Ρώσος πρόεδρος και ο Αμερικανός ομόλογός του θα συζητήσουν για τις εξελίξεις στο φλέγον ζήτημα που έχει αναζωπυρωθεί τις τελευταίες ημέρες και δεν είναι άλλο από την ανησυχία της Δύσης για στρατιωτική επιχείρηση της Μόσχας κατά του Κιέβου


Τζο Μπάιντεν και Βλαντίμιρ Πούτιν θα έχουν προγραμματισμένη τηλεδιάσκεψη την Τρίτη την ώρα που κλιμακώνεται η ένταση μεταξύ της Μόσχας και της Δύσης.

Ο Ρώσος πρόεδρος και ο Αμερικανός ομόλογός του θα συζητήσουν για τις εξελίξεις στο φλέγον ζήτημα που έχει αναζωπυρωθεί τις τελευταίες ημέρες και δεν είναι άλλο από την ανησυχία της Δύσης για στρατιωτική επιχείρηση της Μόσχας κατά του Κιέβου.

Επίσης, οι δύο άνδρες θα έχουν τη δυνατότητα να συνομιλήσουν για τις διμερείς σχέσεις και την εφαρμογή των συμφωνιών που επιτεύχθηκαν στην σύνοδο που είχαν στη Γενεύη τον Ιούνιο. «Επιβεβαιώνουμε» ότι αυτή η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, στο ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.
Ο Πεσκόφ πρόσθεσε πως Πούτιν και Μπάιντεν «θα αποφασίσουν μόνοι τους» για τη διάρκεια της συνομιλίας.

Η Ουάσινγκτον κατηγορεί τη Μόσχα ότι προετοιμάζει επικείμενη εισβολή στην Ουκρανία, κάτι που η Μόσχα διαψεύδει.

Αξιωματούχοι των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ προειδοποιούν ότι η Ρωσία έχει συγκεντρώσει περίπου 70.000 στρατιώτες κοντά στα σύνορά της με την Ουκρανία.

Ουκρανοί αξιωματούχοι αναφέρουν ότι η Ρωσία θα μπορούσε να εισβάλει τον επόμενο μήνα. Ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας, Oleksii Reznikov, δήλωσε ότι ο αριθμός των ρωσικών στρατευμάτων κοντά στην Ουκρανία και στην προσαρτημένη από τη Ρωσία Κριμαία υπολογίζεται σε 94.300.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)