to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:51 | 31.03.2020

Διεθνή

Συνομιλία Πούτιν και Τραμπ για τις τιμές στις αγορές πετρελαίου

Πούτιν και Τραμπ συμφώνησαν ότι η κατάσταση με τις τιμές στις αγορές πετρελαίου δεν είναι προς των συμφέρον των δύο χωρών, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο


Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Αμερικανός ομόλογός του Ντόναλντ Τραμπ κατά την διάρκεια της τηλεφωνικής τους συνομιλίας που είχαν χθες συμφώνησαν ότι η παρούσα κατάσταση που επικρατεί με τις τιμές στις αγορές πετρελαίου δεν είναι προς το συμφέρον και των δύο χωρών, ανακοίνωσε σήμερα το Κρεμλίνο.

«Αναμφίβολα υπάρχει κατανόηση, ως προς το ότι οι σημερινές τιμές δεν είναι προς το συμφέρον των χωρών μας», ήταν η απάντηση του εκπρόσωπου του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ, όταν ρωτήθηκε σε ποιο βαθμό ταυτίζονται οι απόψεις του Πούτιν και του Τραμπ στο ζήτημα που σχετίζεται με την κατάσταση που επικρατεί στις αγορές πετρελαίου.

Ο ίδιος, ωστόσο, απέφυγε να αναφερθεί στα μέτρα τα οποία ενδέχεται να ληφθούν σε σχέση με το ζήτημα αυτό από τις δύο χώρες, ενώ δεν απάντησε στο ερώτημα αν οι δύο πρόεδροι συμφώνησαν στο ότι πρέπει να αρχίσουν ξεχωριστά συνομιλίες με την Σαουδική Αραβία, χωρίς την οποία δεν μπορεί να αλλάξει η κατάσταση στις αγορές πετρελαίου.

Γενικά η συζήτηση των δύο ηγετών υπήρξε «αρκετά μεστή ως προς το περιεχόμενο» και εποικοδομητική, δήλωσε ο Πεσκόφ, αναφερόμενος στην χθεσινή τηλεφωνική συνομιλία τους. «Είχε διάρκεια από απόψεως χρόνου, και έγινε μια πολύ λεπτομερής ανταλλαγή ενημέρωσης για τα μέτρα τα οποία υιοθετούν τα κράτη μας στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του κορονοϊού», διευκρίνισε ο Πεσκόφ.

Ο Τραμπ και ο Πούτιν κατά την διάρκεια της τηλεφωνικής τους συνομιλίας, συμφώνησαν να αρχίσουν διαβουλεύσεις σε επίπεδο υπουργών Ενέργειας, ανακοίνωσε χθες το Κρεμλίνο, ενώ ο Τραμπ είχε χαρακτηρίσει τον πόλεμο των τιμών μεταξύ Ρωσίας και Σαουδικής Αραβίας ως «παράλογο».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)