to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:58 | 28.11.2013

Πολιτική

Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ για τους Ρομά το 2014

Στις 4 Απριλίου 2014 θα πραγματοποιηθεί Σύνοδος Κορυφής της Ευρωπαικής Ένωσης για τους Ρομά, σύμφωνα με δηλώσεις της προέδρου του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΚΚΑ) Παναγιώτας Ιακωβίδου.


Αναφερόμενη στην κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα για τους Ρομά, η κ. Ιακωβίδου σημείωσε ότι «ανήκουν στις πλέον ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού της χώρας και πρέπει να υποστηριχθούν». «Υπάρχει σχετική πρόθεση από την πλευρά της κυβέρνησης, έχει ενεργοποιηθεί η αντίστοιχη διυπουργική επιτροπή για τους Ρομά που θα συνεδριάσει σε λίγες ημέρες, ορίστηκε ένας δημόσιος οργανισμός, το ΕΚΚΑ, που έχει στόχο, έτσι κι αλλιώς, τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, ως εθνικό σημείο επαφής και στη συνέχεια θα δούμε πώς θα προχωρήσουμε το 2014 με πολιτικές στοχευμένες, με ένα σχέδιο συντονισμένο, σωστά οργανωμένο και με την εμπλοκή όλων των αρμοδίων, προκειμένου να έχουμε ένα αποτέλεσμα που θα είναι ουσιαστικό για τη συγκεκριμένη ομάδα στόχου», ανέφερε η κ. Ιακωβίδου.

Σήμερα, πραγματοποιείται στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, ενημερωτική συνάντηση μεταξύ κλιμακίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της πολιτικής ηγεσίας της Ελλάδας και συντονιστή του ΕΚΚΑ, για τη νέα Εθνική Στρατηγική για τους Ρομά, αλλά και για την κατάσταση, που περιγράφεται σε σχετική έκθεση η οποία υποβλήθηκε στην ΕΕ, σχετικά με την πρόοδο στους τομείς της κατοικίας, της απασχόλησης, της εκπαίδευσης και της υγείας.

Από ελληνικής πλευράς συμμετείχαν ο γγ Ενημέρωσης Νίκος Παναγιωτόπουλος, η γγ Πρόνοιας του υπουργείου Εργασίας, Έφη Μπαλτά, υπηρεσιακοί παράγοντες από τα αρμόδια υπουργεία Παιδείας, Υγείας, Εργασίας, αλλά και εκπρόσωποι από τις περιφέρειες Θεσσαλίας, Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης, Δυτικής Ελλάδας και Κεντρικής Μακεδονίας.

Πηγή: ΑΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)