to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Συννεφιασμένη Κυριακή

Εάν όλα πάνε σύμφωνα με τα διακινούμενα παραπολιτικά σενάρια την ερχόμενη Κυριακή θα έρθει για συζήτηση στη βουλή ακόμη ένα νομοσχέδιο εθνικής σωτηρίας από την παραπαίουσα κυβέρνηση όχι για την σωτηρία ημών αλλά των πλουσίων υμετέρων τους.


Οι κυβερνήτες της χώρας θα αντλήσουν πάλι από την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ και θα αναγάγουν την εργασιακή κόλαση και την φορολογική επιδρομή σε εθνικό στόχο που κανείς και καμία δε μπορεί να αμφισβητήσει, υποστηρίζοντας μάλιστα με περίσσιο θράσος ότι διαφορετικά η χώρα θα υποστεί ότι η Βενεζουέλα του Μαδούρο.

Για να μη γίνει λοιπόν πραγματικότητα ο μεγαλύτερος φόβος του κ. Α.Γεωργίαδη και για το καλό της πατρίδας το νομοσχέδιο θα έρθει με τη μορφή του κατεπείγοντος την τελευταία στιγμή, θα είναι τουλάχιστον είκοσι διαφορετικά νομοσχέδια στη συσκευασία του ενός, η συζήτηση στις αρμόδιες επιτροπές θα γίνει με τον εκβιασμό του περιορισμένου χρόνου και η κωμωδία θα ολοκληρωθεί με μια δεκάωρη συζήτηση στην ολομέλεια. Η αστική δημοκρατία ποτέ δεν ήταν στα καλύτερα της.

Στο διάστημα πριν την εισαγωγή του στην βουλή υπάρχει ένα συνεχές μαγείρεμα από εμπλεκόμενα υπουργεία στην προσπάθεια να συμβιβαστούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου με το λόμπι των κυβερνητικών βουλευτών που είναι αποδέκτες κοινωνικής κατακραυγής και προσπαθούν να εμφανίσουν αυτό το νομοθετικό έκτρωμα στους ψηφοφόρους τους ως συνταγή για την λύση στη κρίση. Η προσπάθεια τις πρωθυπουργικής κλίκας να τσιμεντάρει τις κοινοβουλευτικές ομάδες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ περιλαμβάνει από απλές ρουσφετολογικές υποσχέσεις προς τους βουλευτές μέχρι ανοιχτούς εκβιασμούς για πολιτική εξαφάνιση όσων τολμήσουν να διαφωνήσουν. Κι αυτό είναι κάτι που δε θα το ακούσετε στα δελτία των 8 αλλά στις κατ’ ιδίαν κουβέντες που γίνονται σε χώρους όπου δεν υπάρχουν κάμερες και μικρόφωνα.

Την επικοινωνιακή μάχη θα την δώσουν οι γνωστοί έξαλλοι βουλευτές της ΝΔ με το μοναδικό τρόπο που γνωρίζουν, ως answering machines. Το χαρτί από τη Συγγρού με 20αρια γράμματα που σε δέκα γραμμές λέει την κυρίαρχη αφήγηση, πρωτογενές πλεόνασμα (με οφειλές προς τρίτους που μπορεί να είναι και τρεις φορές το πλεόνασμα και μια αδιαμφισβήτητη κοινωνική ερήμωση), τα μνημόνια τελειώνουν (οι εφαρμοστικοί νόμοι των μνημονίων όμως ζουν και βασιλεύουν), η χώρα είχε χρεοκοπήσει και την σώσαμε (μικρή λεπτομέρεια ότι οι ίδιοι κυβερνούσαν και πριν), ο Σύριζα δεν έχει προτάσεις (ασχέτως αν σε εβδομαδιαία βάση γίνεται παρουσίαση θέσεων από τα θεματικά τμήματα του Σύριζα), αποκτήσαμε αξιοπιστία στην Ευρώπη ( με άλλα λόγια το ξεπούλημα του παράκτιου μετώπου λογίζεται ως επικερδής και υγιής επένδυση).

Κι επειδή αν κάτι χαρακτηρίζει την ΝΔ και τα στελέχη της αυτό είναι η αξιοπιστία και η σταθερότητα των λόγων τους παραθέτω από τα πρακτικά της βουλής ένα μικρό απόσπασμα ομιλίας του σημερινού κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ Μάκη Βορίδη στις 19/10/2011, «Υπάρχει ένας μύθος τον οποίο προσπαθεί να ενεργοποιήσει ο κ. Βενιζέλος. Τι λέει ο κ. Βενιζέλος; Δεν το λέει τώρα, το λέει συνεχώς. «Εάν δεν ψηφιστεί κάθε φορά η δέσμη μέτρων που προτείνει η Κυβέρνηση, τότε αυτό οδηγεί περίπου στην καταστροφή της Πατρίδος». Άρα, όποιος δεν ψηφίζει αυτήν τη δέσμη μέτρων κάθε φορά, μπορεί να είναι το μεσοπρόθεσμο, μπορεί να είναι ο εφαρμοστικός, μπορεί να είναι τα φορολογικά νομοσχέδια, μπορεί να είναι οτιδήποτε, όποιος όμως δεν το κάνει αυτό, ενεργεί αντιπατριωτικά. Βρισκόμαστε πραγματικά σε παραλήρημα και σε αλαζονεία. Ο κ. Βενιζέλος έχει ταυτίσει την πολιτική του ΠΑΣΟΚ με την Πατρίδα.»

Ναι, τότε ήταν ακόμα στο ΛΑΟΣ και έδινε εξετάσεις για να μπει στη ΝΔ. Σήμερα που είναι στη ΝΔ συνεργάζεται με το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου και υποστηρίζει ότι κατέκρινε τότε. Ο Βορίδης και η κυβέρνηση στο σύνολο της λοιπόν ακολουθώντας το παράδειγμα του Βενιζέλου έχει ταυτίσει την ταξική πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ με την πατρίδα και κυβερνά με το λαϊκισμό και με γνώμονα τα συμφέροντα λίγων οικονομικά ισχυρών.
Θα αφήσουμε ακόμη μια Κυριακή να συννεφιάσει;

*Ο Χρήστος Καραγιαννίδης είναι βουλευτής Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)