to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:23 | 19.11.2021

Κοινωνία

«Συνήθης» τραγωδία: Επτά νεκροί στην Ξάνθη από τροχαίο δυστύχημα με όχημα που μετέφερε μετανάστες

Επτά ακόμη άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν το όχημα προσέκρουσε σε πλευρικό σταθμό διοδίων της Εγνατίας Οδού - Είχε προηγηθεί σήμα από αστυνομικούς να σταματήσουν για έλεγχο, δεν διευκρινίζεται αν υπήρξε καταδίωξη από περιπολικό


(η συγκλονιστική φωτογραφία από το σημείο του δυστυχήματος, που μαρτυρά τη σφοδρότητα της σύγκρουσης)

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, «επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι επτά τραυματίστηκαν σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε στις 12.20 μετά τα μεσάνυχτα, κοντά στον Ίασμο Ροδόπης, με Ι.Χ. αυτοκίνητο που μετέφερε μετανάστες, όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία.

Το πολύνεκρο δυστύχημα συνέβη όταν το όχημα, υπό συνθήκες που ερευνώνται, προσέκρουσε με σφοδρότητα σε πλευρικό σταθμό διοδίων της Εγνατίας Οδού. Στο σημείο κλήθηκε η Πυροσβεστική για τον απεγκλωβισμό των επιβατών. Οι τραυματίες παραλήφθηκαν από σταθμούς του ΕΚΑΒ και διακομίστηκαν σε νοσοκομεία της περιοχής.

Η ταυτότητα των νεκρών δεν έχει γίνει γνωστή προς το παρόν, ενώ από την αστυνομία εκτιμάται ότι επρόκειτο για παράνομη μεταφορά μεταναστών προς την ενδοχώρα».

Σε τοπικές ιστοσελίδες αναφέρεται πως αστυνομικοί έκαναν σήμα στο όχημα να σταματήσει, ωστόσο ο οδηγός του ανέπτυξε ταχύτητα και όταν οι αστυνομικοί τον ακολούθησαν, εντόπισαν το όχημα να έχει ανατραπεί. Δεν διευκρινίζεται αν έγινε καταδίωξη, ωθώντας τον οδηγό να αναπτύξει ταχύτητα. Σημειώνεται ότι τα τελευταία χρόνια έχουν σημειωθεί πάμπολλα παρόμοια περιστατικά, με δυστυχήματα με οχήματα που μεταφέρουν παράνομα μετανάστες και καταδιώκονται από την αστυνομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το xronos.gr, «στο αυτοκίνητο επέβαιναν 15 μη νόμιμοι μετανάστες, και για αδιευκρίνιστους λόγους, εξετράπη της πορείας του και χτύπησε, με αποτέλεσμα 5 από τους 15 να πεθάνουν ακαριαία, 8 να μεταφερθούν στο νοσοκομείο Κομοτηνής, από τους οποίους 2 δεν τα κατάφεραν, ενώ 2 τραυματίες διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο Ξάνθης. Ο υπάλληλος της εταιρίας των διοδίων, κατάφερε να βγει εκτός των εγκαταστάσεων έγκαιρα.

Δεν πρόλαβε να μεταφερθεί στην Καβάλα ο δεύτερος τραυματίας που κατέληξε

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η διοικητής του νοσοκομείου Κομοτινής, Μάγδα Γιαμουστάρη, ανέφερε ότι από τη 1 τα ξημερώματα έως και τις 4 τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ διακόμιζαν στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής, τους 13 από τους 15 μετανάστες, θύματα του τροχαίου. «Από τους 13, όλοι ενήλικες, οι πέντε ήταν ήδη νεκροί ενώ οι δύο κατέληξαν εντός του νοσοκομείου, ο ένας πολυτραυματίας στο χειρουργείο και ο δεύτερος διασωληνωμένος στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και ενώ είχε δηλωθεί και στο ΕΚΑΒ, αν προλάβαινε, να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Καβάλας ως νευροχειρουρχικό περιστατικό με εγκεφαλικές κακώσεις, μεταφορά που ακυρώθηκε λόγω θανάτου», είπε η Μ. Γιαμουστάρη, συμπληρώνοντας ότι μόνο μία εκ των νεκρών είναι γυναίκα.

Σύμφωνα με τη διοικητή του νοσοκομείου Κομοτηνής οι έξι νοσηλευόμενοι στη χειρουργική κλινική «φαίνεται ότι είναι σε καλή κατάσταση μέχρι στιγμής, αλλά θα έχουμε ακριβή εικόνα μετά την επίσκεψη των ιατρών».

Εκτός κινδύνου νοσηλεύονται και οι δύο τραυματίες που διακομίσθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης. «Έχουμε δύο άνδρες τραυματίες οι οποίοι δηλώνουν ανήλικοι. Νοσηλεύονται με κατάγματα στη χειρουργική κλινική του νοσοκομείου και είναι σε καλή κατάσταση, εκτός κινδύνου», είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η διοικητής του νοσοκομείου Έλενα Ροφαέλα.

ΚΚΕ: Δεν είναι απλά η "κακιά στιγμή"

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του για το πολύνεκρο δυστύχημα τονίζει μεταξύ άλλων ότι «ο τραγικός απολογισμός του δυστυχήματος στην Εγνατία Οδό, με νεκρούς και τραυματίες, γεμίζει με θλίψη και οργή. Οι συνθήκες του δυστυχήματος πρέπει άμεσα να διερευνηθούν.  Φυσικά, το δυστύχημα αυτό, όπως και όλα τα αντίστοιχα, δεν είναι απλά η "κακιά στιγμή". Τα κύματα των κατατρεγμένων θα μεγαλώνουν εξαιτίας της όξυνσης των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών και ανταγωνισμών, μέρος των οποίων είναι ιδιαίτερα η περιοχή της Θράκης. Όσο συνεχίζεται σε βάρος τους η πολιτική της άγριας καταστολής, της ανεξέλεγκτης δράσης της FRONTEX στα σύνορα, του εγκλωβισμού και των επαναπροωθήσεων, τόσο οι απελπισμένοι αυτοί άνθρωποι θα πέφτουν στα νύχια των κυκλωμάτων διακινητών και τόσο θα μετράμε ναυάγια στο Αιγαίο και τροχαία κοντά στα χερσαία σύνορα».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)