to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Το... σύνηθες φαινόμενο με τα ανεξόφλητα τιμολόγια της Ν.Δ.

[...] Ετσι ή αλλιώς το «γαλάζιο παιδί» του ΤΗΛΕΑΣΤΥ, της υπερπατριωτικής Δεξιάς, του ΛΑ.ΟΣ και της «Χρυσής Αυγής», είχε μπει για χρόνια στα καλύτερα σαλόνια της Ν.Δ και των κυβερνητικών της στελεχών.


Η εφημερίδα «Παραπολιτικά», το Σάββατο δημοσιεύει τιμολόγιο της εταιρείας «Ελληνική Βιομηχανία Εκτυπώσεων ΑΕΒΕ» του Π. Μαυρίκου προς τη Ν.Δ. (18/8/2010) και αναλυτικό ρεπορτάζ σύμφωνα με το οποίο ο φερόμενος ως εκβιαστής Τάκης Μαυρίκος  «ήταν στο pay roll της Νέας Δημοκρατίας του Αντώνη Σαμαρά , με το αστρονομικό ποσό των 18.450 ευρώ το μήνα», πλέον ΦΠΑ... «Θέμα που ήδη προκάλεσε έντονες συζητήσεις για τις σχέσεις του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με το κύκλωμα των εκβιαστών», σημειώνει η ιστοσελίδα της εφημερίδας.

Μετά το δημοσίευμα η κυβέρνηση (συγκεκριμένα ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς και η κυβερνητική εκπρόσωπος Ολγα Γεροβασίλη) ζήτησαν δημόσια από τον κ. Σαμαρά και τη νέα ηγεσία της Ν.Δ. να απαντήσουν. Η Ν.Δ, παραδέχτηκε την ύπαρξη  «απλήρωτου τιμολογίου» του Π. Μαυρίκου στο Ταμείο της, χωρίς όμως περαιτέρω εξηγήσεις για τη σχέση που είχε μαζί του, όταν είναι πασίγνωστο ότι ο Μαυρίκος είχε «θεσμικές» ιδιότητες και θέση «μετακλητού» στελέχους της κυβέρνησης ως «γαλάζιο παιδί» από το 2007.

Νέες διευκρινήσεις δεν έχουν ως τώρα δοθεί από την επίσημη Ν.Δ., αλλά ο «Ελεύθερος Τύπος» σήμερα δίνει ένα δικαιολογητικό πλαίσιο επί του οποίου θα κινηθεί η η Ν.Δ και ο Αντώνης Σαμαράς αν πιεστούν περισσότερο από νέα ντοκουμέντα: «Σε ό,τι αφορά το τιμολόγιο του συλληφθέντος εκδότη (σ.σ. Παναγιώτη Μαυρίκου) προς τη Ν.Δ. στις αρχές του 2010 που αποκάλυψαν τα "Παραπολιτικά" σαφώς πρέπει να απαντηθεί από την αξιωματική αντιπολίτευση», λέει ο «Ελ. Τύπος» ερμηνεύοντας την καταγγελία... ως φαινόμενο. «Είναι όμως συνηθισμένο φαινόμενο οι επιτήδειοι να εκδίδουν τιμολόγιο ακόμη και χωρίς τη συναίνεση του συναλλασσομένου ώστε να πιέσουν για την είσπραξή του», υπογραμμίζει η προσκείμενη στη Ν.Δ εφημαρίδα «Ελεύθερος Τύπος».

Τώρα, το πόσο... συνηθισμένο φαινόμενο είναι να υπάρχουν κομματικοί εκδότες και δημοσιογράφοι από τα σπλάχνα της... παραδοσιακής φιλοχουντικής Δεξιάς που να εκδίδουν εκβιαστικά τιμολόγια (χωρίς συνεννόηση με το επίσημο κόμμα) και να μασάνε λεφτά από τα λογιστήρια κομμάτων, υπουργείων, ΔΕΚΟ και τραπεζών, ως επιτήδειοι (δηλαδή απατεώνες), μόνο η ηγεσία της Ν.Δ. μπορεί να μάς το εξηγήσει.

Επίσης σήμερα, Δευτέρα, 29/2/2016, το «ΕΘΝΟΣ» παρουσιάζει δύο ακόμα τιμολόγια του Π. Μαυρίκου προς το κόμμα της Ν.Δ. (μέσω μιας άλλης εταιρείας του, με την επωνυμία «Ελληνικός Τύπος Α.Ε.»). Το ένα από τις 30/10/2009 (15.000 ευρώ) και το άλλο από τις 26/2/2010 (άλλες 15.000 ευρώ) για την πληρωμή «αφιερωμάτων» -όπως γράφουν τα τιμολόγια- της ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ στο επικείμενο τότε συνέδριο της Ν.Δ, το οποίο κέρδισε τελικά ο Α. Σαμαράς.

EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

**********************

Στο ρεπορτάζ του ΕΘΝΟΥΣ οι οικονομικοί διευθυντές της Ν.Δ. της περιόδου εκείνης λένε κι εκείνοι ότι είναι ανεξόφλητα και μη αποδεκτά τα τιμολόγια του Μαυρίκου.

Απ' όλα αυτά προκύπτουν τα εξής ενδεχόμενα:

Ο Π. Μαυρίκος έκοβε τιμολόγια γενικώς προς διαφόρους (κόμματα, υπουργεία, τράπεζες, οργανισμούς κ.λπ) έναντι ...διαφημιστικών υπηρεσιών που

  • είτε πράγματι προσφέρθηκαν προς τους «θεσμούς» έστω και υπερτιμημένες σε συνεννόηση μαζί τους (εν προκειμένω προς τη Ν.Δ),
  • είτε ήταν υπηρεσίες ανύπαρκτες και φανταστικές (που ωστόσο απαιτούσαν παραστατικά για τη λογιστική τακτοποίηση του «λαδώματος» προς τον φερόμενο εκβιαστή Π. Μαυρίκο),
  • είτε ο ίδιος ο Μαυρίκος αυθαίρετα και απολύτως μονομερώς προσπαθούσε με τα «συνηθισμένα» -κατά τη Ν.Δ- τεχνάσματα των απατεώνων να βάλει χέρι σε δημόσια Ταμεία.

Ετσι ή αλλιώς το «γαλάζιο παιδί» του ΤΗΛΕΑΣΤΥ, της υπερπατριωτικής Δεξιάς, του ΛΑ.ΟΣ και της «Χρυσής Αυγής», είχε μπει για χρόνια στα καλύτερα σαλόνια της Ν.Δ και των κυβερνητικών της στελεχών.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)