to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Συνήγορος της Ζαρούλια μήνυσε δημοσιογράφο

Την Παρασκευή καταθέτει ενώπιον του αρμόδιου εισαγγελέα η δημοσιογράφος της ΕΣΗΕΑ Ελένη Ηλιοπούλου, έπειτα από μήνυση που υπέβαλε εναντίον της, αλλά και εναντίον του μπλογκ της συνέλευσης εργαζομένων στα ΜΜΕ «Κατάληψη ΕΣΗΕΑ», ο δικηγόρος της Ελένης Ζαρούλια, Αγγελος Αγγελέτος.


Ο συνήγορος της συζύγου του Αρχηγού της Χρυσής Αυγής επιχειρεί να εξαναγκάσει τη δημοσιογράφο σε σιωπή, μετά την απόφασή της να δημοσιοποιήσει μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο Facebook απειλή του δικηγόρου εναντίον της.

Απειλή την οποία δέχτηκε από τον Αγγ. Αγγελέτο όταν επισήμανε σε κλειστό κύκλο την ιδιότητά του ως συνηγόρου υπεράσπισης στη δίκη της Χρυσής Αυγής. 

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Η Ελένη Ηλιοπούλου διαχειρίζεται τον ενημερωτικό ιστότοπο zoosos.gr, ο οποίος καταγράφει όλα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα σε βάρος των ζώων.

Στο πλαίσιο αυτό συνεργάζεται με σωματεία, μέλη της Πανελλήνιας Φιλοζωικής Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας (ΠΦΠΟ). 

Στις 13/7/2014 η δημοσιογράφος έστειλε ένα μέιλ σε κλειστό ηλεκτρονικό γκρουπ, στο οποίο μετέχουν μέλη της συγκεκριμένης Ομοσπονδίας.

Το μέιλ αυτό ενημέρωνε τα μέλη του γκρουπ ότι ο Αγγελος Αγγελέτος, πρόεδρος του σωματείου Ζωοφιλική Οικολογική Ενωση Ελλάδος, ο οποίος έχει υπάρξει στο παρελθόν και συνήγορος της ΠΦΠΟ, έχει αναλάβει και την υπεράσπιση της Ζαρούλια στη δίκη της Χρυσής Αυγής, που τελικά ξεκίνησε περίπου ένα χρόνο μετά, τον Απρίλιο του 2015. 

Η Ελένη Ηλιοπούλου κατέληγε σχολιάζοντας για τον Αγγ. Αγγελέτο ότι εφόσον είναι συνήγορος της συζύγου του Μιχαλολιάκου, είναι «άρα άνθρωπος εμπιστοσύνης των νεοναζί στη χώρα μας. Αν σε εμπιστεύονται σημαίνει ότι είσαι ένας από αυτούς. Τα λέω όλα αυτά γιατί ήταν δυστυχώς και δικηγόρος της ΠΦΠΟ». 

Η ηλεκτρονική αυτή αλληλογραφία, η οποία ανταλλάχτηκε σε κλειστό κύκλο, τελικά διέρρευσε, φτάνοντας στα χέρια του δικηγόρου, ο οποίος αποφάσισε τότε να προχωρήσει στην προαναφερόμενη απειλή.

Εστειλε λοιπόν μήνυμα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της δημοσιογράφου στο οποίο της έγραφε: «Να φροντίσεις να βρεις δικηγόρο του κόμματός σου. Θα τον χρειαστείς, στο υπόσχομαι...». 

Αυτήν την απειλή δημοσιοποίησε η Ελένη Ηλιοπούλου στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, εξηγώντας ότι το κάνει για την αυτοπροστασία της.

Σχολίασε ακόμη ότι «για να του εμπιστεύονται οι φασίστες την υπεράσπιση της κυρίας του αρχηγού τους κάτι θα ξέρουν παραπάνω. Φιλοζωία όμως και ναζισμός δεν πάνε πακέτο! Και μη μου πείτε ότι δεν έχει ευθύνη εκείνος που επιλέγει να υπερασπιστεί τους νεοναζί!». 

Μετά τη συγκεκριμένη ανάρτηση στο Facebook λοιπόν ο κ. Αγγελέτος επιστρατεύει την πρακτική των μηνύσεων, βάζοντας στο στόχαστρο τη δημοσιογράφο αλλά και το μπλογκ της «Κατάληψης ΕΣΗΕΑ» επειδή την αναδημοσίευσε. 

Ανάμεσα σε άλλα, στη μηνυτήρια αναφορά του ο συνήγορος της Ζαρούλια αποκαλύπτει ότι η σύζυγος του Μιχαλολιάκου είναι οικογενειακή του φίλη, εξυμνώντας τον «χαρακτήρα και το ήθος της», και ισχυρίζεται ότι ανέλαβε την υπεράσπισή της «παρά τις αντίθετες πολιτικές αντιλήψεις και θέσεις μας». 

Γιατί βέβαια ο κ. Αγγελέτος αυτοπροσδιορίζεται ιδεολογικά στον χώρο της «κομμουνιστικής Αριστεράς» και ισχυρίζεται ότι στην Ιταλία τού έχει αποδοθεί το προσωνύμιο «Conte Rosso (Κόκκινος Κόμης)». 

Αλλωστε είναι γνωστό το οξύμωρο γεγονός ότι στα έδρανα των συνηγόρων υπεράσπισης στη δίκη της Χρυσής Αυγής -όπου τον τόνο δίνει ο αδελφός του Αρχηγού, Τάκης Μιχαλόλιας- δίπλα σε γνωστά στελέχη της ναζιστικής οργάνωσης, όπως η Δήμητρα Βελέντζα ή ο Τάσος Δημητρακόπουλος, κάθονται και δικηγόροι οι οποίοι εμφανίζονται ως ιδεολογικά... πολέμιοι του ναζισμού.

Η επιλογή αυτή δεν μπορεί παρά να ερμηνευτεί ως προσπάθεια της Χρυσής Αυγής να συσκοτίσει τη ναζιστική της συγκρότηση. 

Ζητούνται στοιχεία

Ενδιαφέρον έχει όμως το γεγονός ότι μετά τη μήνυση ενεργοποιείται η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία ζητά από τη Forthnet να της γνωστοποιήσει τα στοιχεία της δημοσιογράφου.

Η Forthnet αρνείται διότι δεν υπάρχει η απαιτούμενη από τον νόμο εισαγγελική διάταξη ή δικαστικό βούλευμα και παραπέμπει στους δημόσιους καταλόγους. 

Αλλά και οι αμερικανικές αρχές (όπου βρίσκονται οι σέρβερ της Google και του Facebook) κατά κανόνα δεν ικανοποιούν κανένα σχετικό αίτημα διότι στις ΗΠΑ αντιβαίνει στις διατάξεις περί ελευθερίας του λόγου.

Αυτή που προθυμοποιείται τελικά να δώσει τα στοιχεία είναι η ανεξάρτητη Αρχή της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων. 

Η Ελένη Ηλιοπούλου καλείται τώρα να δώσει ανωμοτί κατάθεση για τις κατηγορίες της δυσφήμισης διά του ηλεκτρονικού Τύπου, της απρόκλητης εξύβρισης και της πρόκλησης σε διάπραξη πλημμελήματος, ενώ ο Αγγ. Αγγελέτος καλεί ανάμεσα στους μάρτυρες πολιτικής αγωγής -ποιον άλλον;- την Ελένη Ζαρούλια.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)