to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:40 | 10.03.2019

Διεθνή

Δεν υπάρχουν επιζώντες από την πτήση των Αιθιοπικών Αερογραμμών που συνετρίβη

Η πτήση των Αιθιοπικών Αερογραμμών για το Ναϊρόμπι συνετρίβη νωρίς το πρωί της Κυριακής, μεταφέροντας 149 επιβάτες και οκταμελές πλήρωμα


Η πτήση ΕΤ 302 κατέπεσε κοντά στην πόλη Μπισόφτου, 62 χλμ νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας Αντίς Αμπέμπα, ανακοίνωσε ο αερομεταφορέας, επιβεβαιώνοντας πως το μοντέλο του αεροσκάφους ήταν ένα Boeing 737-800 MAX.

«Επιβεβαιώνεται πως συνέβη στις 08.44, το πρωΐ», σημείωσε ο ίδιος εκπρόσωπος, που δεν θέλησε να κατονομασθεί.

“Τα στοιχεία από το δίκτυο Flightradar24 ADS-B δείχνουν ότι ο ρυθμός ανόδου του αεροσκάφους ήταν ασταθής, μετά την απογείωση του”, σύμφωνα με την ηλεκτρονική σελίδα καταγραφής πτήσεων “flightradar24.”

Δεν υπάρχουν επιζώντες από την πτήση των Αιθιοπικών Αερογραμμών που συνετρίβη νωρίτερα σήμερα το πρωί, με 149 επιβάτες και οκταμελές πλήρωμα, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της Αιθιοπίας.

Το γραφείο του πρωθυπουργού της χώρας εξέφρασε μέσω Twitter τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των απωλεσθέντων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο κυβερνήτης του μοιραίου αεροσκάφους Boeing 737 MAX των Αιθιοπικών Αερογραμμών που συνετρίβη σήμερα, ανέφερε δυσκολίες και ζήτησε άδεια επιστροφής, δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της αεροπορικής εταιρίας.

Το μοιραίο αεροσκάφος Boeing 737 MAX των Αιθιοπικών Αερογραμμών “δεν είχε γνωστό ιστορικό τεχνικών προβλημάτων” δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της αεροπορικής εταιρίας.

Ο φάκελος του κυβερνήτη του μοιραίου αεροσκάφους “ήταν εξαιρετικός” δήλωσε ο ίδιος αξιωματούχος.

Σύμφωνα με τις ίδιες δηλώσεις, μεταξύ των θυμάτων συμπεριλαμβάνονται πολίτες από την Αιθιοπία, την Κένυα, την Βρετανία, την Γαλλία, τις ΗΠΑ, αλλά και τον Καναδά.

Στο μοιραίο Boeing επέβαιναν πολίτες από περισσότερες από 30 χώρες

Στο μοιραίο Boeing των Αιθιοπικών Αερογραμμών που συνετρίβη σήμερα, επέβαιναν πολίτες από 30 χώρες, σύμφωνα με τις δηλώσεις που έκανε στους δημοσιογράφους, ο εκτελεστικός διευθυντής της αεροπορικής εταιρίας.

Στους επιβάτες συμπεριλαμβάνονταν, 32 Κενυάτες, 18 Καναδοί, 9 Αιθίοπες, 8 Ιταλοί, 8 Κινέζοι, 8 Αμερικανοί, 7 Βρετανοί, 7 Γάλλοι, 6 Αιγύπτιοι, 5 Ολλανδοί, 4 Ινδοί, 4 Σλοβάκοι, 3 Αυστριακοί, 3 Σουηδοί, 3 Ρώσοι, 2 Μαροκινοί, 2 Ισπανοί, 2 Πολωνοί, 2 Ισραηλινοί.

Επίσης στην πτήση επέβαινε ένας πολίτης από τις χώρες: Βέλγιο, Ινδονησία, Σομαλία, Νορβηγία, Σερβία, Τόγκο, Μοζαμβίκη, Ρουάντα, Σουδάν, Ουγκάντα και Υεμένη.

Τέσσερις επιβάτες της μοιραίας πτήσης ταξίδευαν με διαβατήρια του ΟΗΕ και οι εθνικότητες του, δεν έχουν διαπιστωθεί.

Η αμερικανική εταιρία παραγωγής αεροσκαφών Boeing εξέφρασε τα συλλυπητήρια της για τον θάνατο των 157 επιβατών και μελών του πληρώματος του μοιραίου Boeing 737 ΜΑΧ.

H Επιτροπή Ασφάλειας Μεταφορών των ΗΠΑ, θα προχωρήσει στην αποστολή ομάδας εμπειρογνωμόνων στην Αιθιοπία, για τη διερεύνηση του τραγικού αεροπορικού δυστυχήματος.


Τα συλλυπητήρια προς την Πρόεδρο της Αιθιοπίας, Sahle-Work Zewde, για τη σημερινή αεροπορική τραγωδία, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση από την Προεδρία της Δημοκρατίας, τα θερμά συλλυπητήρια του Προέδρου της Δημοκρατίας προς την ομόλογό του και τις οικογένειες των θυμάτων του σημερινού δυστυχήματος που συνέβη σε αεροσκάφος της Ethiopian Airlines και προκάλεσε μεγάλο αριθμό θυμάτων, διεβίβασε ο Πρέσβης της Ελλάδος στην Αιθιοπία, Νικόλαος Παττακιάς.

Τα συλλυπητήρια του ΥΠΕΞ:

Τα θερμά του συλλυπητήρια εξέφρασε ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ στον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών της Κένυας, Ababu-Terrah Namwamba καθώς η Κένυα θρηνεί τα περισσότερα θύματα, με 32 νεκρούς Κενυάτες υπηκόους, από την αεροπορική τραγωδία με το αεροσκάφος των Αιθιοπικών Αερογραμμών.

Νωρίτερα, ο κ. Κουίκ είχε εκφράσει τα θερμά συλλυπητήριά του, για το αεροπορικό δυστύχημα, που στοίχισε τη ζωή στους 157 επιβαίνοντες, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τους υφυπουργούς Πολιτικών Υποθέσεων και Οικονομικής Διπλωματίας και Διασποράς της Αιθιοπίας κ.κ Markos Tekle και Aklilu Hailemichael αντίστοιχα. 

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κουίκ είχε στενή συνεργασία με τους δυο Αιθίοπες υφυπουργούς στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Αντίς Αμπέμπα για διμερείς επαφές, καθώς και ως επικεφαλής ελληνικής επιχειρηματικής αποστολής.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)