to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:36 | 28.02.2013

Πολιτική

Συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά και συνέταιρος του Σόρος

Επειδή η συζήτηση γύρω από τον Σόρος έχει ανάψει και πάλι για τα καλά, βρήκαμε και αναδημοσιεύουμε από το periodista.gr το παρακάτω ρεπορτάζ, αναμένοντας απαντήσεις...


Μερικές φορές είναι καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς, όπως έλεγε και παλαιότερα γνωστό διαφημιστικό σλόγκαν … ή μάλλον είναι καλύτερα να μην τροφοδοτείς με «πληροφορίες» γερμανικά περιοδικά για δήθεν χρηματοδοτήσεις από τον Τζορτζ Σόρος του ταξιδιού του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στις ΗΠΑ. Ή αλλιώς στο «σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί» και αυτό θα έπρεπε να το γνωρίζουν καλά … οι πληροφοριοδότες των Γερμανών στην Αθήνα.

 

Το περιοδικό Wirtschaftswoche «αποκάλυψε» λέει ότι ... ο Τζόρτζ Σόρος χρηματοδότησε το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στις ΗΠΑ. Ας αφήσουμε, όμως, τα αστήρικτα ρεπορτάζ των Γερμανών και τα όσα αναπαράγουν κύκλοι της κυβέρνησης για τις δήθεν σχέσεις του Αλέξη Τσίπρα με τον Τζορτζ Σόρος  και ας πάμε στα σοβαρά και στα τεκμηριωμένα.

 

Τον κύριο Παναγιώτη Μίχαλο τον γνωρίζετε; Είναι ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας του υπουργείου Εξωτερικών, ο οποίος μάλιστα συνόδευσε τον Αντώνη Σαμαρά στο πρόσφατο ταξίδι του στο Κατάρ. Ο κύριος Παναγιώτης Μίχαλος στην μακρόχρονη καριέρα του ίδρυσε την Εταιρία Επενδύσεων για την Νοτιοανατολική Ευρώπη της Soros Real Estate Partners, της οποίας υπήρξε Διευθύνων Σύμβουλος από το 2002 ως το 2004. Ναι καλά διαβάσατε: Ίδρυσε την Soros Real Estate Parnters.

 

Εκείνο το οποίο ίσως δεν θυμάστε είναι ότι ο κύριος Παναγιώτης Μίχαλος υπήρξε στενότατος συνεργάτες και σύμβουλος του σημερινού πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στο υπουργείο Εξωτερικών την περίοδο 1990-1991.

 

Ο γνωστός κερδοσκόπος Τζορτζ Σόρος, λοιπόν δραστηριοποιήθηκε από το 2002 μέχρι το 2004, με τον στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, σημερινό γενικό γραμματέα του υπουργείου Εξωτερικών Παναγιώτη Μίχαλο, αφού η Soros Real Estate Partners υπήρξε αιχμή του δόρατος των συμφερόντων του γνωστού κερδοσκόπου στην Ελλάδα .

Ο κύριος Παναγιώτης Μίχαλος

Διαβάστε το πλούσιο βιογραφικό του κυρίου Μίχαλου ΕΔΩ (αναφέρει ότι ίδρυσε την εταιρεία Soros Real Estate Partners).

Διαβάστε το βιογραφικό του κυρίου Μίχαλου, όπως είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εξωτερικών ΕΔΩ (αναφέρει ότι ήταν σύμβουλος του Αντώνη Σαμαρά)

Είπαμε λοιπόν. Η Soros Real Estate Partners την οποία ίδρυσε ο συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά είναι η αιχμή του δόρατος του Ουγγρικής καταγωγής κερδοσκόπου. Όμως η ιστορία δεν σταματάει εδώ.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας του συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά Παναγιώτη Μίχαλου και του Τζωρτζ Σόρος ιδρύθηκε είχε ιδρυθεί μια εταιρεία, η Hellenic Land (στο βιογραφικό του σημείωμα ο κ. Μίχαλος αναφέρει ότι ήταν διευθύνων σύμβουλος), στο Δ.Σ. της οποίας ο όμιλος του κ. Σόρος εκπροσωπείται από τους Ρίτσαρντ Μάλι και Μίλτο Καμπουρίδη. Η αδερφή του Μίλτου Καμπουρίδη νυμφεύτηκε το 2006 τον γιο της Ντόρας Μπακογιάννη, Κώστα Μπακογιάννη, όταν η κυρία Μπακογιάννη ήταν υπουργός Εξωτερικών.

Αντιγράφουμε τώρα από ένα παλαιότερο ρεπορτάζ της οικονομικής εφημερίδας «Η ΑΞΙΑ»

«Ο Μίλτος Καμπουρίδης, σε δηλώσεις τις οποίες είχε πραγματοποιήσει στο Bloomberg, είχε αναφέρει ότι η ελληνική κυβέρνηση έπρεπε να εξετάσει το ενδεχόμενο πώλησης δημόσιας γης αντί της μακρόχρονης μίσθωσής της. «Οι Ελληνες πρέπει να σπάσουν τα ταμπού στα θέματα ιδιοκτησίας αν θέλουν τους ξένους επενδυτές» σημείωνε. Δεν είναι λίγοι εκείνοι οι οποίοι σημείωναν ότι οι απόψεις που διατυπώθηκαν δημόσια από τον Μίλτο Καμπουρίδη σχετικά με την «πώληση της δημόσιας γης» συνδέθηκαν με τις προσπάθειες διερεύνησης, από την πλευρά του Τζορτζ Σόρος, αναφορικά με επενδύσεις που ο ίδιος ήθελε να πραγματοποιήσει στον τομέα της αγοράς ακινήτων στην Ελλάδα. Εκείνη την περίοδο ο Καμπουρίδης είχε εκφράσει τον προβληματισμό του για τα projects στα οποία είχε εμπλακεί και «έτρεχαν» στην Ελλάδα. Οι δηλώσεις του στο Bloomberg δεν πέρασαν απαρατήρητες, αφού ορισμένοι καλά ενημερωμένοι κύκλοι οι οποίοι γνωρίζουν τη στενή σχέση που έχει με τον Τζορτζ Σόρος, αλλά και την Goldman Sachs, έσπευσαν να συνδέσουν άμεσα την τοποθέτησή του με την επίσκεψη στην Ελλάδα του Ουγγροσκοπιανού μεγαλοεπενδυτή εκείνη την περίοδο. Τι σχέση έχει ο Καμπουρίδης με τον Σόρος και την Goldman Sachs; Ο Κύπριος επιχειρηματίας είναι ιδρυτής, μαζί με τον Πιέρ Χαραλαμπίδη, της εταιρείας Dolphin Capital Investors. Εκτός αυτού, όμως, υπήρξε ιδρυτικός εταίρος της εταιρείας Soros Real Estate Partners (SREP), η οποία κατά τη διάρκεια της θητείας του συγκέντρωσε επενδυτικό κεφάλαιο ύψους 1 δισ. δολ. Ο Τζόρτζ Σόρος είναι εκείνος ο οποίος είχε αναθέσει στον Μίλτο Καμπουρίδη την ανάπτυξη της επενδυτικής στρατηγικής στη νοτιοανατολική Ευρώπη, άρα στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Πριν από τη στενή συνεργασία που είχε αναπτύξει με τον Τζορτζ Σόρος, είχε εργαστεί στο τμήμα Επενδυτικών Συναλλαγών της Godman Sachs, ενώ διατηρούσε στενές σχέσεις και με τον μεγαλοκερδοσκόπο Πόλσον, ο οποίος είχε επενδύσει περί τα 5 δισ. ευρώ τότε στη χρεοκοπία της χώρας, αλλά και στα CDS, και του οποίου στελέχη είχαν έρθει στην Ελλάδα, με την αρωγή της Goldman Sachs και του ομίλου του κ. Καμπουρίδη, για συναντήσεις με Ελληνες τραπεζίτες, προκειμένου να διακριβώσουν την πορεία της ελληνικής οικονομίας».

Και τώρα αρχίζουν τα ερωτήματα:

Τι γνωρίζει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς για την δραστηριότητα του στενού του συνεργάτη και γενικού γραμματέα στο υπουργείο Εξωτερικών κυρίου Παναγιώτη Μίχαλου;

Τι σχέση έχει η κυβέρνηση με κερδοσκοπικά κέντρα;

Πως συνδέεται το ταξίδι του Αντώνη Σαμαρά στο Κατάρ με τις δραστηριότητες του κερδοσκόπου Τζορτζ Σόρος; Ας μην ξεχνά κανείς ότι το συγκεκριμένο ταξίδι περιελάμβανε στο menu και τον τομέα του Real Estate.

Τι σχέση έχει η κυβέρνηση με τις δραστηριότητες του κερδοσκόπου Τζορτζ Σόρος, αφού ένας συνέταιρός του είναι γενικός γραμματέας σε ένα τόσο νευραλγικό πόστο, όπως είναι εκείνο του Γενικού Γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας του υπουργείου Εξωτερικών;

Γιατί επελέγη για τη γραμματεία Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας ένα πρόσωπο της επιρροής Σόρος;

Γιατί ο κύριος Μίχαλος τοποθετήθηκε στη θέση αυτή, όταν ξεκίνησε η διαδικασία "αξιοποίησης" της δημόσιας περιουσίας;

Ποιοι παίζουν βρώμικα παιχνίδια σε βάρος της χώρας και του λαού μας;

Περίεργες οι διασυνδέσεις: Παναγιώτης Μίχαλος, Τζορτζ Σόρος, Αντώνης Σαμαράς, Μίλτος Καμπουρίδης, Goldman Sachs, Ντόρα Μπακογιάννη, επενδύσεις, Κατάρ και πολλά άλλα …

Ξέρετε; Όπως λέγεται η σιωπή είναι συνενοχή. (Μείνετε συντονισμένοι στο Periodista.gr, γιατί έχει και συνέχεια). Τις επόμενες ημέρες θα λύσουμε όλες τις απορίες.

Πηγή: periodista.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)