to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Συνεργασία για τα τροπικά δάση από Βραζιλία, ΛΔ Κονγκό και Ινδονησία

Οι τρεις χώρες όπου υπάρχουν τα μεγαλύτερα τροπικά δάση παγκοσμίως --η Βραζιλία, η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό και η Ινδονησία-- ξεκίνησαν σήμερα επισήμως συνεργασία για την προστασία και τη διατήρησή τους.


Τον Αύγουστο το Reuters είχε μεταδώσει ότι ο Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, ο οποίος εξελέγη πρόεδρος της Βραζιλίας στα τέλη Οκτωβρίου, θα επιδιώξει να συνεργαστεί με τις δύο αυτές χώρες προκειμένου να πιέσει τα πλούσια κράτη να χρηματοδοτήσουν την προστασία των τροπικών δασών.

Εκπρόσωποι των τριών χωρών, στις οποίες βρίσκεται το 52% των τροπικών δασών της Γης, υπέγραψαν κοινή ανακοίνωση έπειτα από συνομιλίες που είχαν στην Ινδονησία ενόψει της συνόδου της G20, που ξεκινά αύριο Τρίτη.

Οι συνομιλίες της G20 συμπίπτουν με τη δεύτερη και τελευταία εβδομάδα της διάσκεψης του ΟΗΕ για το Κλίμα (COP27) που διεξάγεται στην Αίγυπτο, όπου η σύμβουλος του Λούλα για περιβαλλοντικά ζητήματα, η Ισαμπέλα Τεϊξέιρα, δήλωσε ότι η Βραζιλία θα επιδιώξει την εμπλοκή και άλλων κρατών στην κοιλάδα του Αμαζονίου, που εκτείνεται σε εννέα χώρες.

«Τα δάση μετράνε, η φύση μετρά. Και πιστεύω ότι αν δεν προστατευθεί ο Αμαζόνιος, δεν μπορούμε να έχουμε κλιματική ασφάλεια», τόνισε η Τεϊξέιρα, η οποία ήταν υπουργός Περιβάλλοντος στην προηγούμενη κυβέρνηση Λούλα. «Πιστεύω ότι η Βραζιλία θα πρέπει να προωθήσει τη συνεργασία και με άλλα κράτη», σημείωσε.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)